Ръце нежни като коприна

0 коментара0/5

Редовната грижа за ръцете съхранява тяхната красота през годините и ги спасява от признаците на остаряване като сухота, белене, промяна в цвета на кожата, малки петънца.

Ръце нежни като коприна
 © Сн.: iStock.com

Ръцете често са пренебрегвани откъм грижи, а точно те са подложени на   постоянни външни и вътрешни агресии. От студа, снега, вятъра, климатиците, водата и миещите препарати кожата на ръцете се зачервява, изсушава, напуква и набръчква, а ноктите губят блясъка си и стават чупливи.

Ако не полагате достатъчно грижи, още след 30-те ще забележите малки петънца и бръчици, които с годините ще стават все повече и все по-големи.

Естествената защита  на ръцете е много крехка. По горната им повърхност  има много малко мастни жлези, а по дланите - въобще липсват.  Затова кремът за ръце е най-добрата защита за вашите ръце, а при студено време трябва да го използвате още по-често.

15 минути за нежни и красиви ръцете

2 минути за чистотата им – с малка четка и мек сапун измийте дланите и ноктите, за да стимулирате микрокръвообращението. Освен това така се премахват мъртвите клетки. По-важно е да ги миете грижливо, отколкото много често.

15 минути за нежни и красиви ръцете

3 минути за масаж – хидратиращият продукт, който се използва след всяко миене, прониква най-добре, ако се нанася с масажни движения. Изберете богат крем, ако ръцете ви са много сухи, и продукт с по-лека текстура, ако кожата им е нормална. 

Когато нанасяте крема за ръце, разтривайте всеки пръст поотделно – обхващайте го с палеца, показалеца и средния пръст на другата ръка и масажирайте силно от върха към китката. Масажът активизира лимфо- и кръвообращението, сваля напрежението от ставите и мускулите, въздейства мощно върху нервните рецептори, на които кожата на ръцете е много богата.

5 минути за подхранване – и ноктите, и кожата имат нужда от подхранващи вещества. Използвайте ароматни масла – изборът е голям, а ефектът им върху ръцете ви е сигурен. След като нанесете продукта, сложете меки памучни ръкавици, които ще улеснят проникването му в епидермиса.

5 минути за блясъка на ноктите – не ги оставяйте беззащитни и „голи”. Съществуват ефикасни средства за полирането им, които заглаждат повърхността и придават красив блясък.

 

Козметика за ръце. Вижте какво предлагат козметичните марки:

Козметика за ръце. Вижте какво предлагат козметичните марки:

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Ръце нежни като коприна".

Още от "Ръце"

Маникюр – тенденции есен 2012

Маникюр – тенденции есен 2012

Какви са тенденциите в маникюра за есен 2012? Тъмни и пастелни цветове, френски маникюр с контрастен завършек и артистичен маникюр с ярки цветове, сложни декорации и плътни текстури – топ тенденции в маникюра за есен 2012.

Красиви ръце на всяка възраст

Красиви ръце на всяка възраст

Ако очите ни са огледало на душата, то ръцете са отражение на всекидневието ни. Красивите, поддържани ръце и нокти допринасят за елегантното излъчване на всяка жена и я правят още по-привлекателна.

Правилно ли се лакирате?

Правилно ли се лакирате?

Не всяка жена може да отдели време или средства за професионален маникюр. Други пък просто обичат сами да се грижат за своите нокти. Въпросът е, правилно ли се лакирате и знаете ли какво трябва и не трябва да правите, когато оформяте маникюра си у дома?