Ръце нежни като коприна

От 0 коментара0/5

Редовната грижа за ръцете съхранява тяхната красота през годините и ги спасява от признаците на остаряване като сухота, белене, промяна в цвета на кожата, малки петънца.

Ръце нежни като коприна
 © Сн.: iStock.com

Ръцете често са пренебрегвани откъм грижи, а точно те са подложени на   постоянни външни и вътрешни агресии. От студа, снега, вятъра, климатиците, водата и миещите препарати кожата на ръцете се зачервява, изсушава, напуква и набръчква, а ноктите губят блясъка си и стават чупливи.

Ако не полагате достатъчно грижи, още след 30-те ще забележите малки петънца и бръчици, които с годините ще стават все повече и все по-големи.

Естествената защита  на ръцете е много крехка. По горната им повърхност  има много малко мастни жлези, а по дланите - въобще липсват.  Затова кремът за ръце е най-добрата защита за вашите ръце, а при студено време трябва да го използвате още по-често.

15 минути за нежни и красиви ръцете

2 минути за чистотата им – с малка четка и мек сапун измийте дланите и ноктите, за да стимулирате микрокръвообращението. Освен това така се премахват мъртвите клетки. По-важно е да ги миете грижливо, отколкото много често.

15 минути за нежни и красиви ръцете

3 минути за масаж – хидратиращият продукт, който се използва след всяко миене, прониква най-добре, ако се нанася с масажни движения. Изберете богат крем, ако ръцете ви са много сухи, и продукт с по-лека текстура, ако кожата им е нормална. 

Когато нанасяте крема за ръце, разтривайте всеки пръст поотделно – обхващайте го с палеца, показалеца и средния пръст на другата ръка и масажирайте силно от върха към китката. Масажът активизира лимфо- и кръвообращението, сваля напрежението от ставите и мускулите, въздейства мощно върху нервните рецептори, на които кожата на ръцете е много богата.

5 минути за подхранване – и ноктите, и кожата имат нужда от подхранващи вещества. Използвайте ароматни масла – изборът е голям, а ефектът им върху ръцете ви е сигурен. След като нанесете продукта, сложете меки памучни ръкавици, които ще улеснят проникването му в епидермиса.

5 минути за блясъка на ноктите – не ги оставяйте беззащитни и „голи”. Съществуват ефикасни средства за полирането им, които заглаждат повърхността и придават красив блясък.

 

Козметика за ръце. Вижте какво предлагат козметичните марки:

Козметика за ръце. Вижте какво предлагат козметичните марки:

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Ръце нежни като коприна".

Още от "Ръце"

Предимства и недостатъци на гел лака

Предимства и недостатъци на гел лака

Гел лакът е дълготраен и ефектен. Напоследък набира все повече популярност в забързаното ежедневие. Има ли обаче този бърз и траен лак своите минуси? Предимства и недостатъци на гел лака.

Възстановяване на ноктите след гел лак

Възстановяване на ноктите след гел лак

Дори и да сте избрали най-качествения гел лак и най-добрата маникюристка, идва момент, в който ноктите ви имат нужда от почивка. Вижте някои полезни факти и съвети как да възстановите ноктите след гел лак.

Направи си сам френски маникюр

Направи си сам френски маникюр

Според статистиката френският маникюр е най-поръчваната услуга при професионалните маникюристи. Причината – има класически и изтънчен вид, затова е подходящ за всякакви поводи. Вижте как може да си направите френски маникюр в домашни условия.