Как и защо да полираме ноктите у дома?

0 коментара0/5

Чували ли сте за полиране на ноктите? Това една от стъпките при направата на маникюр, за която мнозина не знаят. Защо е важно да полираме ноктите, какъв ефект постигаме с това и кои са правилата, които да следваме. Научете повече за полиране на ноктите:

Как и защо да полираме ноктите у дома?
 © istockphoto.com

Какво е полиране на ноктите и защо да го правим?

Полирането на ноктите е обработване на нокътната плочка със специален инструмент, много нежна и фина пила. Полирането на ноктите ги оставя по-гладки и помага за изравняване на повърхността на нокътната плочка.

При полирането на ноктите трябва да се следват някои основни правила, защото при незнание процедурата може да е повече вредна, отколкото полезна.

Кога да полираме ноктите?

Полирането на ноктите е финалната стъпка от правенето на маникюра. След като се уверите, че ноктите са сухи и сте премахнали добре предишния лак за нокти, изпилете нокътната плочка добре. С памучен тампон премахнете остатъчни частички от ноктите, избутайте (изрежете) кутикулите.

как да се грижим за кутикулите

Как да се грижим за кутикулите?

"Кутикулите защитават ноктите и кожата около тях. Въпреки че са малки като размер, те изпълняват много важна роля – предпазват от инфекции. Ето няколко полезни съвета как да се грижите за кутикулите..."

След като се уверите, че ноктите са в желаната от вас форма, нежно с движения наляво-надясно полирайте плочката с най-нежната част на пилата. В случая говорим за т.нар. пила-блокче, при която различните страни представляват различни видове пила. Полирайте дотогава, докогато ноктите не станат бляскави и лъскави, все едно сте им сложили топлак. След като приключите с полирането, минете всеки нокът със сух памучен тампон.

Колко често да полирате ноктите?

Няма еднозначен отговор на този въпрос. В общия случай трябва да полирате ноктите веднъж месечно. Ако обаче по-често носите цветен лак за нокти, можете и по-рядко да полирате ноктите. Имайте предвид, че прекалено честото полиране вреди на нокътната плочка.

Полиране на ноктите с велур

Има една процедура за полиране на ноктите с естествен велур, която е по-щадяващ, но по-малко популярна. За нея имате нужда от парче естествен велур. Можете разбира се да си закупите и специален инструмент за полиране с естествен велур, което от двете предпочитате.

На велура сложете малко масло за кутикули и нежно започнете да „масажирате“ ноктната плочка. Отделете по около 3-5 минути на нокът. След това ноктите са готови за нанасяне на лак.

14.03.2018/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как и защо да полираме ноктите у дома?".

Още от "Ръце"

5 натурални масла за здрави нокти

5 масла за чупливи нокти

Кои са най-полезните масла за ноктите и как да ги използваме, за да заздравим маникюра по естествен начин.

Златни правила при нанасянето на бляскав лак за нокти

Златни правила при нанасянето на бляскав лак за нокти

Бляскавият лак за нокти е топтенденция за всеки по-специален повод, защото може да направи обикновения маникюр необикновен, без да е се налага да харчите купища пари за рисуване на ноктите. Златни правила при нанасянето на бляскав лак за нокти.

Маникюр – заздравяване на ноктите

Маникюр – заздравяване на ноктите

Изящен маникюр означава преди всичко здрави нокти. В козметичните салони се предлагат специални процедури за укрепване на маникюра, но вие може да  заздравите ноктите си и в домашни условия. С редовни грижи и качествени продукти.