Как и защо да полираме ноктите у дома?

0 коментара0/5

Чували ли сте за полиране на ноктите? Това една от стъпките при направата на маникюр, за която мнозина не знаят. Защо е важно да полираме ноктите, какъв ефект постигаме с това и кои са правилата, които да следваме. Научете повече за полиране на ноктите:

Как и защо да полираме ноктите у дома?
 © istockphoto.com

Какво е полиране на ноктите и защо да го правим?

Полирането на ноктите е обработване на нокътната плочка със специален инструмент, много нежна и фина пила. Полирането на ноктите ги оставя по-гладки и помага за изравняване на повърхността на нокътната плочка.

При полирането на ноктите трябва да се следват някои основни правила, защото при незнание процедурата може да е повече вредна, отколкото полезна.

Кога да полираме ноктите?

Полирането на ноктите е финалната стъпка от правенето на маникюра. След като се уверите, че ноктите са сухи и сте премахнали добре предишния лак за нокти, изпилете нокътната плочка добре. С памучен тампон премахнете остатъчни частички от ноктите, избутайте (изрежете) кутикулите.

как да се грижим за кутикулите

Как да се грижим за кутикулите?

"Кутикулите защитават ноктите и кожата около тях. Въпреки че са малки като размер, те изпълняват много важна роля – предпазват от инфекции. Ето няколко полезни съвета как да се грижите за кутикулите..."

След като се уверите, че ноктите са в желаната от вас форма, нежно с движения наляво-надясно полирайте плочката с най-нежната част на пилата. В случая говорим за т.нар. пила-блокче, при която различните страни представляват различни видове пила. Полирайте дотогава, докогато ноктите не станат бляскави и лъскави, все едно сте им сложили топлак. След като приключите с полирането, минете всеки нокът със сух памучен тампон.

Колко често да полирате ноктите?

Няма еднозначен отговор на този въпрос. В общия случай трябва да полирате ноктите веднъж месечно. Ако обаче по-често носите цветен лак за нокти, можете и по-рядко да полирате ноктите. Имайте предвид, че прекалено честото полиране вреди на нокътната плочка.

Полиране на ноктите с велур

Има една процедура за полиране на ноктите с естествен велур, която е по-щадяващ, но по-малко популярна. За нея имате нужда от парче естествен велур. Можете разбира се да си закупите и специален инструмент за полиране с естествен велур, което от двете предпочитате.

На велура сложете малко масло за кутикули и нежно започнете да „масажирате“ ноктната плочка. Отделете по около 3-5 минути на нокът. След това ноктите са готови за нанасяне на лак.

14.03.2018/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как и защо да полираме ноктите у дома?".

Още от "Ръце"

Конкурс: Покажи си маникюра 2015 - печеливши

Конкурс: Покажи си маникюра 2015 - печеливши

Благодарим ви за участието в конкурса.

4 лесни идеи за празничен маникюр у дома (стъпка по стъпка)

4 лесни идеи за празничен маникюр у дома (стъпка по стъпка)

Поканете празничното настроение върху ноктите с нашите 4 идеи, които лесно да осъществите в домашни условия. Вижте 4 лесни идеи за празничен маникюр у дома.

5 натурални масла за здрави нокти

5 масла за чупливи нокти

Кои са най-полезните масла за ноктите и как да ги използваме, за да заздравим маникюра по естествен начин.