Маникюр с много цвят

32 коментара4/5

Топлото време е тук, сваляме ръкавиците и демонстрираме красив цветен маникюр. Новите тенденции в пролетния маникюр даряват ноктите с богата палитра от ярки и наситени тонове. Ръцете очакват своя цветен лак.


Лакът за нокти е финалният щрих към идеалния маникюр. Разбира се, докато нанасяте лака за нокти, трябва да спазвате няколко основни правила:


1. Почистете ноктите хубаво, преди да нанесете лака за нокти. По тях не трябва да има никакви масла или лосиони. Мазнините са разделяща среда за лака, а самата кожа съдържа мазнини и влага, така че преди лакирането премахнете всичките следи от нея с лакочистителя.

2. Нали знаете, че лакът за нокти има срок на годност? Година преди да изтече, лакът вече е станал по-гъст, съхне по-бавно, бели се и се лющи. Старите лакове трудно се разтичат по повърхността, образуват балончета или черти, не прилепват добре към нокътя. Повечето формули на лаковете са подобни и обикновено трайността им върху ноктите е около една седмица. Изключение са бързосъхнещите формули, които може да съхнат по-бързо, но и по-бързо започват да се белят. Затова е по-добре да ги избягвате. Няколко минути повече за съхнене, са по-приемливи от няколко дни по-малка трайност на маникюра.

3. Съхранявайте грижливо лаковете си за нокти. Не ги оставяйте под директно въздействие на слънчевите лъчи, а в по-големите горещини ги слагайте в хладилника. Гърлото на шишето поддържайте чисто, за да се затваря плътно. Преди да започнете да се лакирате обърнете шишенцето с дъното нагоре, а след това го потъркаляйте между дланите си. Не разтръсквайте лака, тъй като се появяват мехурчета и има вероятност те да попаднат върху нокътя.

4. Използвайте основа за нокти и топ лак, за да удължите трайността на цветния маникюр. Това отделя повече време, но усилията си заслужават. Основата за нокти предпазва нокътя от пожълтяването, което предизвикват цветните лакове, а топ лакът придава блясък и запазва лака по-дълго.

5. Идеалният маникюр се получава, когато лакът първо се нанася в средата на нокътя в посока от основата му към върха, а после от двете страни по веднъж. Около 3-4 щриха с четката ще са достатъчни, за да се разпредели равномерно. За да постигнете гладка и блестяща повърхност, оставяйте всеки пласт да изсъхне напълно. Допълнителното размазване само ще наруши разтичането му, като може да останат черти или непокрити петна.

6. Ако нямате търпение да изчаквате лака да изсъхне, натопете ръцете в студена вода и изчакайте няколко минути. Това ще ускори процеса на съхнене на лака.

А сега е време да изберете подходящия лак за нокти за идеалния цветен маникюр:Лак за нокти
Dior Vernis 189 – 41 лв
Лак за нокти
от колекция
South Beach на OPI – 20 лв
Лак за нокти Red Hot Temale
от Revlon – 7,20 лв
Лак за нокти от серия Colorama
на Maybelline – 2,50 лв
Лак за нокти Nailwear Pro
от Avon – 8,00 лв
Лак за нокти Beauty French Manicure
от Oriflame – 4,50 лв


30.03.2009
Материалът подготви: Биляна Божилова


32 коментарaДобави коментар »

Slater999

От Slater99915.08.2009, 21:00 ч.

Като цяло харесвам почти всякакви цветове, но имам любими-един от тях е червеният-тъмночервеният цвят. А зависи и от настроението ми - когато ми е по-шантаво слагам по -весели и пъстри цветове, друг път предпочитам...

Виж всички коментари за "Маникюр с много цвят".

Още от "Ръце"

Кристиан Лубутен с луксозен лак за нокти за 675 долара

Кристиан Лубутен с луксозен лак за нокти за 675 долара

Най-новото предложение на френския дизайнер на обувки Кристиан Лубутен е шишенце черен лак на уникалната цена от 675 долара.

Ноктите – проблеми и решения

Ноктите – проблеми и решения

Вероятно вече знаете как да се грижите за здравите си нокти. Но те страдат от специфични проблеми – тъмни и бели петна, възпаление, нацепванер стареене. Добре, че съществуват начини за отстраняването им.

4 лесни идеи за пролетен маникюр у дома

4 лесни идеи за пролетен маникюр у дома

Ако нямате време и средства за посещение на маникюрист, то лесно можете да си направите тематичен пролетен и великденски маникюр в домашни условия. Вижте 4 лесни идеи и насоки стъпка по стъпка.