Почистване на лицето със зехтин

0 коментара0/5

Миенето на лицето със зехтин (или друга мазнина) има дълбокопочистващо действие. Научете повече за ползите от миенето на лицето със зехтин както и съвети как да го правите правилно.

Почистване на лицето със зехтин
 © istockphoto.com

Защо миенето на лицето със зехтин е полезно?

В основата на почистването на лицето със зехтин е заложена идеята, че естествената мазнина помага за балансиране на производството на себум.

Когато масажирате лицето със зехтин или мазнина по ваш избор, това омекотява мръсотията, засъхнала по лицето. Най-често тази нечистотия е комбинация от себум и прах. Това съчетание запушва порите и при неправилно почистване може да доведе до поява на пъпки и цялостно влошаване на състоянието на кожата.

Почистването на лицето със зехтин помага за справяне с черните и белите точки. Методът е подходящ за абсолютно всякакъв тип кожа, дори за мазна.

Хубавото на почистването на лицето със зехтин е, че методът е напълно естествен. Лесно може да замени скъпата козметика и е особено подходящ през бременността, ако сте решили да изхвърлите всички химии от разкрасяващия си режим.

разкрасяване със зехтин

Зехтинът - източник на красота и младост

"До днес зехтинът служи за основа на различни маски и кремове при проблемна кожа на лицето и напукани устни ..."

 

Кои са подходящите мазнини?

Най-популярната мазнина сред beauty блогърите е зехтинът. Рициновото масло също е подходящо, защото има стягащ ефект. Важно е да знаете обаче, че рициновото масло винаги трябва да е разредено.

Подходящи са и обикновеното слънчогледово олио, кокосовото масло и шафрановото олио.

Ако искате да персонализирате мазнината, която използвате, ето няколко идеи:

За мазна кожа: 2/3 зехтин или слънчогледово олио + 1/3 рициново масло

За комбинирана кожа: 3/4 зехтин или слънчогледово олио + 1/4 рициново масло

За суха кожа: чист зехтин или слънчогледово олио

 

рициново масло

Красиви съвети с рициново масло

"Рициновото масло е източник на здраве и красота, природен еликсир, който ви дарява с нежна кожа, блестяща коса и здрави нокти..."

 

Можете да опитате коя комбинация е най-подходяща за вас. Ако не ви се занимава, можете просто да използвате чист зехтин.

Почистване на лицето със зехтин: Стъпка по стъпка

Този метод за почистване на лицето със зехтин можете да практикувате веднъж дневно, най-добре вечер. Няма нужда преди това да сваляте грима, тъй като методът действа и като демакиаж.

Сложете малко зехтин в ръката си и с леки кръгови движения масажирайте лицето около две минути. Оставете мазнината за около 10 минути на лицето

След това под гореща струя на чешмата намокрете чиста хавлия, докато се намокри напълно. Изстискайте от водата и сложете на лицето. Оставвете за около минута две и ако искате, обърнете хавлията от другата страна и пак сложете за кратко на лицето.

След това, с помощта на ръбовете на хавлията оберете останалата мазнина от кожата. Наблегнете на зоната около скалпа  и челюстта.

почистване на лицето със зехтин

Важно за почистването на лицето със зехтин

  • Тази процедура можете да прилагате също и на шията и деколтето
  • Имайте предвид, че понякога кожата може леко да се зачерви през първите 3-4 дни. Това не бива да ви тревожи, нито да ви кара да се откажете от метода. Тази реакция на кожата е заради изчистването на токсините и нечистотията
  • Винаги използвайте чиста хавлия. Най-добре се снабдете с комплект малки хавлии, за да ги перете по-лесно

03.03.2018/ Радослава Михайлова

 

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Почистване на лицето със зехтин".

Още от "Природни средства"

Маски за лице с лунички и тъмни петна

Маски за лице с лунички и тъмни петна

Изпитани маски за лице с лунички и тъмни петна

Красиви съвети със свинска мас

Красиви съвети със свинска мас

Свинската мас е широко използвана съставка в домашната козметика. И макар днес да не звучи изобщо бляскаво, да е отхвърляна от вегетарианци и защитници на животните, свинската мас все още може да се използва като естествена съставка за разкрасяване.

Красиви съвети с мед

Красиви съвети с мед

Положителният ефект на меда върху женската красота е известен още от древни времена - когато Клеопатра е омекотявала кожата си с вани от мед и прясно мляко. Днес медът е чудесно природно средство за разкрасяване, затова ви съветваме да се възползвате от нашите красиви съвети с мед.