Модата и Аз

15 коментара0/5

Модата може да бъде каквато си иска, това е нейно право, но вие трябва да бъдете себе си.

Не забравяйте, че околните виждат само това, което представлявате, а не вашите желания и мечти. Глупаво е да приемате всички модни идеи направо, лекомислено и сляпо. Рискувате да изглеждате комично.

Специалистите отдавна са класирали жените в пет основни типа: романтична, елегантна, спортна, младежка и екстравагантна. Едва ли някоя жена представлява съвсем ясно очертан и цялостен тип, по-скоро всяка се приближава най-много към определен.

Може да бъдете едновременно елегантна и спортна, екстравагантна и романтична. Трудно обаче се съчетават елегантността с екстравагантността или романтиката със спортното облекло. Но за всичко това ще се убедите сами, след като прочетете как специалистите характеризират отделните типове:

Романтичен тип
Да бъдеш романтична означава да излъчваш чувственост и нежност. Романтичната жена владее тайните на женската изтънченост и загадъчност, играта на нежните ласки и намеци, а това се отразява върху нейната външност и облекло. Обикновено е тъмнокоса. Както се казва: блондинките дават това, което тъмнокосите обещават.
Романтичната жена избира пастелните тонове или черно и бяло. Обича дантелите, бродериите, плисетата, кожите. Държи на хубавите копчета и дребни украшения. Предпочита да ходи с поли, рядко носи панталон и ако се случи, той е черен с ефектен колан или катарама.

6734_1.jpg

1. Топ Betty Barclay, 180 лв; 2. Жилетка Betty Barclay, 230 лв; 3. Кожено яке Rockeds, 690 лв; 4. Пола Etere, 65 лв; 5. Пола Benetton, 139 лв; 6. Колие от магазин Прага, 44 лв; 

Елегантен тип
Да бъдеш елегантна означава да се родиш такава, защото на това не можеш да се научиш. Не е задължително елегантната жена да бъде красива и ефектна. Ще я познаете по това, че на пръв поглед е незабележима. Но само на пръв поглед. При повторно вглеждане вече ще разберете, че в нея има нещо – тя е просто дама, дори и в момента да е в спортен екип. Що се отнася до цветовете, елегантната жена знае, че няма нищо по-изтънчено от черното и бялото. Ако все пак трябва да избира цвят, се спира на ярко червеното. Предпочита едноцветните платове или съвсем дискретно райе или каре. Носи дълги, свободни дрехи с висока яка, елегантни шапки – с широка или съвсем малка периферия; дълги тесни поли; не пренебрегва костюмите с панталон, държи на първокласните аксесоари.

6734_2.jpg

1. Блуза Zebra, 49 лв; 2. Панталон Stefanel, 179 лв; 3. Жилетка Stefanel, 199 лв; 4. Панталон Betty Barclay, 205 лв; 5. Сако Elizabeth, 119 лв; 6. Сако Stefanel, 389 лв; 7 и 8. Колие и обеци от магазин Прага, 58 лв;  

Спортен тип
Това не означава, че такава жена е изявена в някоя спортна дисциплина. Има се предвид спортната или по-скоро добре скроена фигура и здрав разум в модата. На гъвкавата и енергична походка трябва да отговаря и съответен тоалет. Жена от този тип, облечена в дрехи с мъжки елементи от сутрин до вечер, въпреки това може да изглежда женствена и привлекателна. Цветовете за този тип жени не са от голямо значение. Те предпочитат туида и шотландското каре; връхните им дрехи са с широки ревери и джобове. Харесват и моделите с по-широки рамене, ризите от мъжки тип, различните видове костюми от две части.

6734_3.jpg

1. Поло Betty Barclay, 250 лв; 2. Панталон Sinequanone, 168 лв; 3. Риза Playlife, 115 лв; 4. Дънки Take two, 390 лв; 5. Риза Daphne, 68,50 лв; 6. Яке Playlife, 269 лв;

Младежки тип
Да бъдеш жена от този тип не е въпрос на възраст. Това е състояние, в което  изживяваш целия си живот. Те са вечно млади, позицията им към света, новото, хората е любознателна, активна. Тяхната младост е техният дух, вътрешното им отношение към света. Що се отнася до цветовете – те могат да си позволят всички тонове на жълтото, ярко червеното и зеленото. Жените от този тип обичат спортните дрехи, но и рокли като за ученички. Те са разнообразни и изненадващи.

6734_4.jpg

1. Рокля Phard, 179 лв; 2. Пуловер Playlife, 99 лв; 3. Панталонки Guess от Galleria Scandal, 184 лв; 4. Жилетка Benetton, 79 лв; 5. Пуловер Etere, 59 лв; 6. Дънки Oviesse, 85 лв;

Екстравагантен тип
Жената, определяна като екстравагатна може да бъде само умната жена. С лека ръка и хитрост тя може да превърне всяка ситуация в атракция, да не кажем – в малка сензация. Има нужда само от сцена и зрители. Обича да експериментира и на първо място с цветове, наричани от някои "смели". Умее чудесно да ги комбинира – зелено с розово, жълто с червено, лилаво със синьо.  Екстравагантната жена носи големи ориенталски обеци, преди да са станали модерни. Носи косата си, събрана на невероятни кокове и букли на върха на главата, обича асиметрията. За вечерно облекло предпочита прозрачни и леки като дъх платове. Тя е игрива и обича да показва това преди всичко чрез аксесоарите и детайлите – панделки, воланчета, пайети, шалчета. В гардероба й не липсва широката, пристегната с колан връхна дреха и пищна кожа около врата.

6734_5.jpg

1. Панталон Iltokoni, 45 лв; 2. Яке Iltokoni, 49 лв; 3. Туника Tom Tailor, 55 лв; 4. Дънки UB Jeans, 69 лв; 5. Яке Le Full, 1500 лв; 6. Яке Replay, 330 лв; 

Групирахте ли се? Забравих да вметна, че импровизацията с вкус винаги е на мода. Така че, излизането пред строя се поощрява.

02.01.2008/Биляна Божилова

15 коментарaДобави коментар »

Sevito

От Sevito04.02.2011, 20:53 ч.

пхджд е ниьясэд

Виж всички коментари за "Модата и Аз".

Още от "Модни тенденции"

Аксесоари и бижута пролет/лято 2017

Аксесоари и бижута пролет/лято 2017

Вижте кои са най-актуалните тенденции при аксесоарите и бижутата за сезон пролет/лято 2017.

Тенденции при банските за лято 2018

Тенденции при банските за лято 2018

Плажният сезон у нас вече наближава, затова е време да обърнем внимание на тенденциите при банските за лято 2018.

Прически есен/зима 2017-18

Прически есен/зима 2017-18

За сезон есен/зима 2017-18 дизайнерите заложиха на семпли прически. Модерна е любимата практичка ниска конска опашка. Добавен ѝ е шик с красива панделка в някои случаи. Небрежните плитки и прибраната зад ушите коса също са топтенденции за сезона. Косата с обем и косата с кичури и аксесоари пък е шикозното попълнение на есен 2017.