Лято е, време е за плаж!

18 коментара3/5

Сезонът на банските e в разгара си.

Сега е време да сменим банския!
За някои от нас това е доста труден избор,поради голямото разнообразие, за други е лесно,понеже единствено банският ни дава свобода в цветовете и комбинациите това лято.И така, кои са най-характерните тенденции относно банските през този сезон?
На първо място те определено повтарят десените, господстващи при облеклата, което преведено на езика на плажното облекло, означава ослепителни ярки цветове и много мотиви: плодове, цветя, тигрови шарки. Но няма да сте демоде ако се спрете и на пастелните бебешки тоналности. Модерни са нюансите на всички елементи – бялото на въздуха, синьото на водата, червеното на огъня, кафявото на земята, съчетани с черно, розово, жълто и зелено.
Елементите които присъстват в почти всички плажни облекла са: катарамите, връзките, полупрозрачни пареа, мъниста, керамични фигурки, перли и кост.
Актуални са плажните костюми от две части, боксерките изместват прашките.Половинките надделяват над целите бански. Актуални са два силуета.

Наподобяващият латинско V – широки презрамки преминават през раменете, деколтето е много заострено, а долната част е силно изрязана. Задната част на горнището се затваря с дълги връзки подобно на корсет.

Вторият силует, който се налага е триъгълни чашки и боксерки. При някои модели горнището е заменено с дълга панделка, завързана около гърдите, а бикините са допълнени с декоративен колан.Много подходящи за тийнейджърките с привлекателни фигури, които искат да грабнат вниманието на околните са етно десените, комбинирани с врязвания от изкуствена кожа, презрамките и извивките на краката са освежени с пришити парченца естествена кост, кора от екзотични дървета или бродерии с мексикански мотив.

За по-възрастните жени, както и за момичетата, които искат да прикрият несъвършенствата на фигурите си са подходящи завръщащите се плетените бански от 70- те години, които са изработени от стреч, допълнени с дантелки. Бикините са заменени с боксерки. Комбинират се с дълги до земята, плетени на една кука пареа.

След като се завърна миналия сезон, целият бански е отново на дневен ред. Той въобще не е целомъдрен, с деколте, което стига чак до пъпа и в повечето модели частите над бедрата са изрязани.

Материите, от които се произвеждат банските костюми, плътно следват върховните постижения в областта на новите технологии.
Бързосъхнещи, полупрозрачни на корема, привличащи слънцето и отблъскващи ултравиолетовите лъчи – такива са банските на бъдещето.
Последният хит е авангардната материя “мини”. Тя се получава чрез специфично сплитане на нишките от ликра и фибротекс, така че в плата да се образуват хиляди невидими с просто око пори. По този начин половината от слънчевата светлина прониква под банския.
“Мини”-то не е навлязло все още у нас.

03.07.2004/Tedi

18 коментарaДобави коментар »

Тонито

От Тонито28.06.2006, 16:46 ч.

Искам да ви попитам нещо.Аз какво да правя като имам малки гърди???Незнам какъв бански да си избера. Според моите приятели съм си била много добре,имам си хубава фигура,но тези гурди винаги ме спират като искам да си...

Виж всички коментари за "Лято е, време е за плаж!".

Още от "Модни тенденции"

Бански: тенденции за лято 2017

Бански: тенденции за лято 2017

Класически цял бански или такъв с дълбоко деколте, бански с една презрамка или връзки, закачливи къдрички, пискюли и помпони и разбира се, плетен бански. Вижте кои са модерните бански за лято 2017. Бански: тенденции за лято 2017

Модни тенденции есен/зима 2006 – “Облечена за успех” – ІІІ част

Модни тенденции есен/зима 2006 – “Облечена за успех” – ІІІ част

Жената “облечена за успех” е независима, компетентна и заета; нейната безупречно разкроено облекло е изпълнено с луксозни платове, съчетани с големи дизайнерски чанти, в които могат да се носят цял лаптоп и документи.

Обувки – тенденции пролет/лято 2015

Обувки – тенденции пролет/лято 2015

Слабостта на жените към обувките е всеизвестен факт. Затова не е изненада, че началото на всеки нов сезон е повод за покупка на нов чифт, който да е в крак с модата. Вижте какви са тенденциите при обувките за сезон пролет/лято 2015.