Зимна шапка според формата на лицето

0 коментара0/5

Вижте кои са най-подходящите зимни шапки според формата на лицето ви, за да е по-лесно и по-успешно следващото ви пазаруване на този задължителен зимен аксесоар.

Зимна шапка според формата на лицето
 © istockphoto.com

Замисляли ли сте се коя шапка подхожда на формата на лицето ви или просто отивате в магазина, пробвате всички шапки и избирате онази, която ви се струва, че ви стои най-добре? За да ви спестим време, събрахме малко полезни съвети за това кои шапки на коя форма на лицето подхождат.

 

Зимни шапки за издължени лица

Ако имате издължени лице, добре е шапката да е плътно по главата ви, а да не е широка в тази област. Заложете на моделите с широка периферия, защото оптически скъсяват лицето и създават по-балансиран вид.

Шапките клош (напомнящо стила на 20-те) също са чудесен избор за издължени лица.

шапки клош

Избягвайте: зимни шапки, които оставят челото ви открито, защото това допълнително издължава формата. Плетените шапки като цяло не са много подходящи за издълженото лице.

 

Зимни шапки за квадратни лица

Ако имате квадратно лице, то вие сте късметлийка, защото има много модели шапки, които подхождат на вашата форма на лицето. Шапките с кръгъл дизайн, както и семплите плетени шапки са идеални за вас. Т.нар. клош шапки също ви стоят много добре, а почитателките на елегантния стил могат да си вземат барета.

 

Избягвайте: шапки федора, защото правят формата на лицето да изглежда малко по-грубовата.

 

Зимни шапки за сърцевидни лица

Федората с не много широка периферия е идеалната шапка за дамите със сърцевидни лица. Ако обичате по-семплите модели, подходящи за вас са шапките от тънка прежда и със ситна плетка, които прилепват плътно по главата. Зимните шапки с козирка също отиват много на сърцевидно лице, защото го балансират. Т.нар. шапки-кофи с тясна периферия и покриващи челото също са идеални за вас.

шапка кофа и семпла плетена шапка

Избягвайте: зимните шапки с широка периферия и плетените вариант с едра плетка и от дебела прежда.

 

Зимни шапки за кръгли лица

Ако имате кръгло лице, то моделите, които откриват челото са много подходящи за вас. Ако обичате по-елегантните модели, можете да се сдобиете с федора или шапка, при която ъглите са малко по-изразени. Не много дълбоките шапки с козирка също подхождат на кръглите лица.

зимна шапка според формата на лицето, федора

Избягвайте: твърде дълбоките шапки от който и да било модел. Баретите също не са подходящ модел за кръглата форма на лицето.

 

Зимни шапки за диамантени лица

Диамантената форма на лицето е рядко срещана и много специфична, тъй като най-широката част на лицето е в областта на скулите. Най-подходящите модели за вас, ако имате диамантено лице, са шапките, които откриват челото и леко висят отзад на главата. 

плетена шапка

Избягвайте: шапки с широка и мека периферия.

 

ВИЖТЕ СЪЩО:

 

шапки есен зима 2017

Модерни шалове и шапки за есен/зима 2017-18

"Вижте кои са модерните шалове и шапки за сезон есен/зима 2017-18..."

 

04.12.2017/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Зимна шапка според формата на лицето".

Още от "Модни съвети"

Витрините в Serdika Center оживяха заради сп. ELLE

Витрините в Serdika Center оживяха заради сп. ELLE

Кампанията „ELLE препоръчва” - запазената марка на списание номер 1 в света на модата, стартира този уикенд в столичния Serdika Center.

Дизайнерката Аля Милушева роди второто си дете в "Свети Лазар"

Дизайнерката Аля Милушева роди второто си дете в "Свети Лазар"

Прочутата дизайнерка, която създава висша мода в България с марката Astella Atelier, роди момченце в "Свети Лазар" на 12.10.2008.

Идеалната чанта

Идеалната чанта

Идеалната чанта е тази, която е съобразена с ръста и цялостната визия, вписва се в актуалните тенденции и най-важното – побира необходимите ви вещи.