По следите на маратонките

4 коментара0/5

Новите модели маратонки са повече от удобни. Произвеждат се от високотехнологични материали, резултат от сериозни научни изследвания. Поддържат свода на стъпалото, контролират движенията, осигуряват стабилност и мекота.

За да "работят" краката ви максимално ефективно, съобразявайте избора на маратонки с физическата дейност, която практикувате – ходене, бягане, фитнес.

Маратонки за ходене
Маратонките за ходене по пресечена местност са по-твърди и осигуряват по-голяма стабилност при движенията настрани. Затова се използват и при различни видове спорт.

Маратонки за бягане
При бягане натоварването върху всеки крак се увеличава три пъти. Маратонките за бягане са специално създадени за защита на краката от ударите, като добрата им еластичност позволява на ходилата да се свиват и разгъват свободно при всяка стъпка.

Маратонки за фитнес
Маратонките за фитнес се отличават с гъвкавост, допълнителна фиксация и способност да омекотяват ударите по време на интензивните упражнения.

Маратонките и спортните обувки Nike са произведени по най-модерни технологии. Nike Shox Sclupt Trainer са класически маратонки, създадени специално за търсещите максимална антивибрационна защита и стабилност по време на тренировки и спорт. Технологията Nike Shox представлява два пилона, които функционират в сътрудничество с балансиращ механизъм, за да защитят крака и да служат като "трамплин". Така осигуряват стабилно стъпване.

Nike Air Zoom Lean са кожени спортни обувки, чието основно предназначение е за тренировки, но стават и за разходка. На стратегически места по кожата са направени отвори за вентилация. В петата под стелката е вградена технологията Nike Air Zoom, която представлява капсулован в конструкция от здрави влакна въздух. При натоварване влакната не позволяват на конструкцията да се разруши, а въздухът между стените осигурява омекотяване на движенията и стабилност.

Nike Sunyassi са удобни пантофки в актуални пролетни разцветки, съобразени с модните тенденции. Това не са класически маратонки, а по-скоро ежедневни спортни обувки за градски условия.

7440_1.jpg

1. Nike Shox Sculpt Trainer, 309 лв; 2. Nike Air Zoom Lean, 185 лв; 3. Nike Sunyassi, 169 лв

Моден съвет 1:Маратонките трябва да обхващат крака плътно и да фиксират петата. Най-лесният и познат на всички ни метод за избиране на спортни обувки е като в изправено положение, с палеца на ръката, натиснете върху предната част на обувката над палеца на крака.

7440_2.jpg

1. Diesel, 219 лв; 2. Adidas, 145 лв; 3. Head, 129 лв

Моден съвет 2:Ако маратонките ви пасват добре, но имате проблеми с ходилата, консултирайте се със специалист ортопед. Той може да ви препоръча специални стелки, които коригират разместванията на костите и меките тъкани. Така ще облекчите незначителните проблеми и ще им попречите да станат по-сериозни.

7440_3.jpg

1. Diesel, 159 лв; 2. Adidas, 132 лв; 3. Head, 99 лв

Удобно обути, вече нямате оправдания за физическа ленивост! 

16.04.2008/Биляна Божилова

4 коментарaДобави коментар »

Нели

От Нели17.04.2008, 08:51 ч.

Не всички могат да си купят тези модели защо не покажат нещо за масовия потребител не ви четат само богаташи все пак Аз съм медицинска сестра и заплатата ми е 270лв

Виж всички коментари за "По следите на маратонките".

Още от "Модни съвети"

Защо да носим бяло през лятото и черно през зимата?

Защо да носим бяло през лятото и черно през зимата?

Със смяната на сезоните се менят и модните колекции, а с тях и актуалните цветове. С други думи, няма как виолетовата ви рокля или очилата със зелени рамки да са тренди и догодина.

Магазин Quiz  отваря врати в Мол Сердика

Магазин Quiz отваря врати в Мол Сердика

Моден бутик Quiz отвори вратите си за първи път в Мол “Сердика "в София, България.

HAPPY BIRTHDAY MaxMara

HAPPY BIRTHDAY MaxMara

Уникално събитие отбеляза 60-годишния юбилей на MaxMara в бутика на бул. Витоша 74 и събра най-отбрана аудитория на марката в България.