„Боже, ами аз няма какво да облека."

31 коментара2/5

Всеки ден независимо в коя страна на света жените отварят своя гардероб, вглеждат се в дрехите си, пробват една-две, дърпат, мачкат, докато в един момент ужасени възкликват: „Боже, ами аз няма какво да облека."Психолози и аналитици се опитват да хвърлят светлина върху това състояние.

Това е един психологически казус, една форма на стрес, която изпитват както силните жени – суперпрофесионалистки и бизнес-дами, така и обикновените домакини, секретарки или медицински сестри: Парите тук не са фактор. Всяка от нас познава това чувство, а смея да кажа и че това е присъщо и за мъжете.    Защо толкова често стигаме до извода, че „нямаме какво да облечем"? Защо сме недоволни от дрехите си, от външния си вид, защо винаги очакваме твърде много от новата дреха, особено когато все още не сме я закупили?
    В гардероба ни има поне двайсет блузки, но се оказва, че ни трябва точно двайсет и първата? В един миг всичките ни обувки стават безцветни, прости, но това е така, защото на еди-коя си улица на витрината на магазин „X" сме се „влюбили в един чифт", който е „най-прекрасният на света". Но два дни, след като сме си го позволили, и той безмилостно ще попадне в категорията на незадоволителното. В много случаи с парите предвидени за нещо друго много от нас слепешката купуват буквално парцали.

    Желаем силно това, което не притежаваме, а когато го получим, вече мечтаем за друго... Ирония на съдбата, превземки, комплекс за малоценност, самопредизвикателство, мазохизъм??? Трудно е да се обясни това състояние и особено неговите мотиви.
    Някои жени твърдят, че притежават много дрехи, но и още повече настроения. Ето защо дрехите не им достигали и те, „горките", трябвало често да купуват нови неща, които обаче също не решават проблема. Има и други, които пък имат много дрехи, но със седмици, дори цял живот, носят една и съща комбинация, едни цветове, една форма на обувките... Харесва им по-ексцентричното и са си го купили, но вътрешно не смеят да се покажат в такъв необичаен вид.

Какво да се прави?

Едно класическо решение е да се обличаш всеки ден като с униформа.
В много случаи това е проява на стил, на класа, но е и улеснение, еднократно решение на проблема. Е, някой би могъл да ви каже, че носите почти едни и същи неща, но нали вие знаете, че блузката ви със същия десен е нова само че, цветята този път не са жълти, а оранжеви, както и обувките, нищо, че са в стила на предишните. Гардеробът на този тип жени е нещо като „вариации на тема" -рисковете са сведени до минимум. Дори и пазаруването става все в едни и същи магазини...
Може би е прекалено консервативно, но нали не се нарушава хармонията на вътрешния ни мир?

16.03.2005/Rozali

31 коментарaДобави коментар »

Gazel4e

От Gazel4e30.01.2008, 17:07 ч.

i na mene mi se slu4i podobna situaciq oba4e nqmashe vreme za shiva4ki i si lakirah kop4etata s zlatist lak stana mnogo dobre i ne se zabelqzvashe

Виж всички коментари за "„Боже, ами аз няма какво да облека."".

Още от "Модни съвети"

Пухкавата яка - идеалният зимен аксесоар

Пухкавата яка - идеалният зимен аксесоар

Коледа мина, но празничните вечери тепърва предстоят. Подготвихте ли се за голямото парти на Нова година? Ако не искате да избирате нов тоалет, предлагаме ви да разнообразите някой стар, като добавите към него пухкава яка - идеалният зимен аксесоар.

По твой размер

По твой размер

Знаете ли си размера? Едва ли. Стойностите по етикетите на дрехите, бельото и обувките са толкова много, че шансът да разберете кое точно е „вашият номер“ е почти нулев. Само пробата прави покупката!

Конкурс за прическа се проведе в Бургас

Конкурс за прическа се проведе в Бургас

26 стилисти взеха участие в конкурс "Прическа 2004" Бургас.