Модни идеи с шал тип одеяло

0 коментара0/5

Шалът е задължителен аксесоар за зимата. Освен, че топли и пази от студа, с него внасяте цвят и настроение във визията си, като подчертавате личния си стил. А тази зима сред фаворитите е шал тип одеяло - ето няколко модни идеи как да го съчетаете.

Модни идеи с шал тип одеяло
Модни идеи с шал тип одеяло © istockphotos.com/ Pinterest.com

Как да носите шал тип одеяло?

Шалът тип одеяло е нестандартен аксесоар, който успя да се наложи като тенденция за студените дни. Закачливото определение тръгна още през 2014-та, когато Burberry пуснаха серия от големи шалове, наподобяващи пончо и с инициалите на своите притежатели, а принтът и размерите им се асоциираха с тези на одеяло. След това шалът одеяло постепенно завладя градския стил и днес има редица привърженици.

Вижте също: Модерни шалове и шапки за есен-зима 2017/2018

Моделът си има плюсове и минуси. От една страна, предлага се в голямо разнообразие от цветове и принтове, което го прави търсен аксесоар за зимния гардероб. Освен това топли, а меките материи носят усещане за уют и комфорт. От друга страна, големите размери и необичайната форма (най-често квадратна) създават затруднения при съчетаването му с други дрехи и при връзването.

Добави описание

Трябва да отбележим, че шалът тип одеяло не е подходящ аксесоар за по-делови и елегантен стил. С него по-скоро се търси удобството, а заради формата и цвета служи като моден акцент.

5 модни идеи с шал тип одеяло

С елек или жилетка

Това е най-лесният начин да използвате шал одеяло, защото не се налага да го връзвате. Достатъчно е да го сложите около шията и да го пуснете да пада свободно. Оставете жилетката разкопчана и по желание добавете колан, за да подчертаете талията.

Добави описание

Като наметка

През пролетта и есента много жени използват шала тип одеяло вместо пончо. Обикновено е достатъчно да се наметнете с него, като оставите едната страна да пада свободно, а другата закрепите на рамото. В случай, че сте го комбинирали дънки, важно правило е да се придържате към модели, които следват линията на крака, иначе може да изглеждате по-пълни.

Добави описание

Към яке или грейка

За да комбинирате шал тип одеяло с яке, парка или грейка, тогава трябва да сте усвоили различните възли и варианти за оформяне на шала, защото в противен случай ще се изгубите сред толкова много плат. В галерията може да намерите подходящи варианти.

Вижте също: Идеите как да носите шал тази есен

С рокля

Всъщност шалът тип одеяло е може би най-подходящият аксесоар към роклята в студените дни, защото ще ви стопли и винаги може да го ползвате като наметка. Най-добре е обаче да го съчетаете с рокля и ботуши до коляното, а по-смелите могат да заменят палтото с кожено яке.

Добави описание

С други аксесоари

Шалът тип одеяло е водещ аксесоар и акцент в зимния ви стил, затова трябва внимателно да подбирате другите аксесоари, с които планирате да го съчетаете. Отива си с шапка с широка периферия, с по-обемни чанти или такива с дълги дръжки.

31.01.2018/Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Модни идеи с шал тип одеяло".

Още от "Модни съвети"

Александра Раева отвори свой моден бутик в столицата

Александра Раева отвори свой моден бутик в столицата

Александра Раева, бившата беквокалистка в Шоуто на Слави, сбъдна мечтата си да се занимава с мода.

Черният лак за нокти е на мода

Черният лак за нокти е на мода

Като се има предвид, че този сезон на сцената се връща рок стилът, на мода са тъмните тонове на маникюра. Сред тях доминиращ е черният и тъмно синия лак.