Модни идеи с шал тип одеяло

0 коментара0/5

Шалът е задължителен аксесоар за зимата. Освен, че топли и пази от студа, с него внасяте цвят и настроение във визията си, като подчертавате личния си стил. А тази зима сред фаворитите е шал тип одеяло - ето няколко модни идеи как да го съчетаете.

Модни идеи с шал тип одеяло
Модни идеи с шал тип одеяло © istockphotos.com/ Pinterest.com

Как да носите шал тип одеяло?

Шалът тип одеяло е нестандартен аксесоар, който успя да се наложи като тенденция за студените дни. Закачливото определение тръгна още през 2014-та, когато Burberry пуснаха серия от големи шалове, наподобяващи пончо и с инициалите на своите притежатели, а принтът и размерите им се асоциираха с тези на одеяло. След това шалът одеяло постепенно завладя градския стил и днес има редица привърженици.

Вижте също: Модерни шалове и шапки за есен-зима 2017/2018

Моделът си има плюсове и минуси. От една страна, предлага се в голямо разнообразие от цветове и принтове, което го прави търсен аксесоар за зимния гардероб. Освен това топли, а меките материи носят усещане за уют и комфорт. От друга страна, големите размери и необичайната форма (най-често квадратна) създават затруднения при съчетаването му с други дрехи и при връзването.

Добави описание

Трябва да отбележим, че шалът тип одеяло не е подходящ аксесоар за по-делови и елегантен стил. С него по-скоро се търси удобството, а заради формата и цвета служи като моден акцент.

5 модни идеи с шал тип одеяло

С елек или жилетка

Това е най-лесният начин да използвате шал одеяло, защото не се налага да го връзвате. Достатъчно е да го сложите около шията и да го пуснете да пада свободно. Оставете жилетката разкопчана и по желание добавете колан, за да подчертаете талията.

Добави описание

Като наметка

През пролетта и есента много жени използват шала тип одеяло вместо пончо. Обикновено е достатъчно да се наметнете с него, като оставите едната страна да пада свободно, а другата закрепите на рамото. В случай, че сте го комбинирали дънки, важно правило е да се придържате към модели, които следват линията на крака, иначе може да изглеждате по-пълни.

Добави описание

Към яке или грейка

За да комбинирате шал тип одеяло с яке, парка или грейка, тогава трябва да сте усвоили различните възли и варианти за оформяне на шала, защото в противен случай ще се изгубите сред толкова много плат. В галерията може да намерите подходящи варианти.

Вижте също: Идеите как да носите шал тази есен

С рокля

Всъщност шалът тип одеяло е може би най-подходящият аксесоар към роклята в студените дни, защото ще ви стопли и винаги може да го ползвате като наметка. Най-добре е обаче да го съчетаете с рокля и ботуши до коляното, а по-смелите могат да заменят палтото с кожено яке.

Добави описание

С други аксесоари

Шалът тип одеяло е водещ аксесоар и акцент в зимния ви стил, затова трябва внимателно да подбирате другите аксесоари, с които планирате да го съчетаете. Отива си с шапка с широка периферия, с по-обемни чанти или такива с дълги дръжки.

31.01.2018/Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Модни идеи с шал тип одеяло".

Още от "Модни съвети"

Списание COSMOPOLITAN намери дамата с най-бързите токчета

Списание COSMOPOLITAN намери дамата с най-бързите токчета

За трета поредна година списание COSMOPOLITAN организира „Спринт на високи токчета”. Уникалното спортно събитие се проведе във Варна на 1 август от 17:00 ч. и събра многобройна публика.

София Борисова за абитуриентските рокли 2016

София Борисова за абитуриентските рокли 2016

Какви са тенденциите при абитуриентските рокли през 2016, кои са актуалните цветове и материи? Вижте и някои полезни съвети при избора на абитуриентска рокля от топдизайнера София Борисова

Защо толкова обичаме обувките на висок ток?

Защо толкова обичаме обувките на висок ток?

Със сигурност има защо. Благодарение на високите токчета ходилото изглежда по-малко, фигурата - по-стройна, краката - по-дълги, а походката no-елегантна. Има обаче още много причини с охота да скачаме в обувките на висок ток.