Как да носим гривна на крака - полезни факти и съвети

0 коментара0/5

Гривната за крака е любимо бижу за летния стил. Затова събрахме за вас полезни факти и практични съвети за носенето на гривна за крака.

Как да носим гривна на крака - полезни факти и съвети
 © istock/Pinterest.com

Гривните на крака са актуален аксесоар за сезон пролет/лято 2016, но със сигурност не са нещо ново. Любопитното е, че гривни на крака са носели още шумерите, живели преди близо 5 хилядолетия. При разкопки на шумерски гробници са открити скелети с гривни на крака, изработени от различни метали и камъни. 

В Древен Египет гривната на крака на жената издавала нейния статус. Жените със сребърни/ златни гривни, обсипани със скъпоценни камъни, означавало, че тя е съпруга на заможен човек от обществото. Жените от бедните прослойки носели предимно кожени гривни или такива, изработени от неценен метал. В повечето случаи тези гривни предпазвали от зли сили и имали по-скоро символиката на талисмани.

Вижте 30 модела гривни за крака - за летния ви стил:

В култури като арабската, индийската и югоизточноазиатската жените също носели гривни на крака.

В Западната култура гривните на крака навлизат през 60-те и 70-те години като символ на свободен фух и алтернативно мислене и се свързват с бохемския начин на живот.

Видове гривни за крака и правила как да ги носим

Златна гривна за крака - обикновено се състои от една или две много фини и тънки верижки. Разбира се, символизира лукс, особено ако е съчетана със скъпоценни камъни. Добре е да се носи на по-специални поводи. Препоръчително е да се комбинира с чифт класически обувки на висок ток.

Сребърна гривна за крака - подходяща е за по-млади момичета. Идеалното бижу за ежедневния ви стил. Лесно се съчетава с всякакъв вид обувки и дрехи.

гривна за крак, гривна за крака

Гривна за крака с мъниста - тези гривни имат силно бохо излъчване. Този тип гривни се свързват по-скоро с етно стила. Чудесен избор са за ежедневния ви стил. Това е идеалната гривна за алтернативно облекло. Чудесно допълва чифт джапанки.

Гривна за крака с пръстен - този тип гривни за крака са силно повлияни от индийската култура. Чудесен избор за ден на плажа. Този тип гривни е най-добре да се носят на бос крак заради вековната история, която носят (в миналото такава гривна са носили индийките, докато танцували боси)

гривна за крак

Гривна за крака с висулки - Този тип гривни стават все по-популярни през последните години. Причината е, че лесно можете да добавите стил и индивидуалност дори на най-обикновения модел гривна. Подходящи са за спортно-елегантен стил.

гривна за крака, висулки

Модни съвети за носенето на гривна на крака

  • Съобразете гривната за крака със собствения си стил
  • Гривните на крака най-често се носят с мини поли и рокли, както и с къси шорти. Подходящи са също така миди дължините
  • Когато носите гривна на крака, не забравяйте, че стъпалата и прасците ви трябва да са идеални. Педикюрът е задължителен, бил той и много семпъл. Добре е също така освен нормалното епилиране, да ексфолирате кожата на краката, за да е гладка и нежна на вид
  • Внимавайте с носенето на гривна на крака в офиса. Проверете да не би да нарушите някои писани или неписани правила на дрескода на работа

10.06.2016

Още от "Модни съвети"

Любка Ангелова от Видин спечели 50 чифта обувки от Philips

Любка Ангелова от Видин спечели 50 чифта обувки от Philips

Какво ли е усещането да получиш наведнъж 50 чифта обувки и то като подарък? 

Оцветете лятото в лилаво

Оцветете лятото в лилаво

Вече няколко сезона лилавият цвят е актуален. Той доминира на модните подиуми по целия свят. Еднакво е добър както за през деня така и за вечерта.

Втори ден на Прет-а-порте "Пролет-лято 2005"

Втори ден на Прет-а-порте "Пролет-лято 2005"

Ревюто се оказа не толкоз успешно за изявяващите се миски.