Бална рокля според фигурата

0 коментара0/5

Вълнението около предстоящите балове започва да се усеща. Изборът на бална рокля е сред най-важните моменти за много бъдещи абитуриентки. Затова решихме да съберем на едно място полезни съвети при избор на бална рокля.

Сн.: iStock.com

Тялото на всеки има предимства и недостатъци. И ако с времето всеки човек се научава да ги приема, то в тийнейджърска възраст нещата не стоят точно така. Затова е важно бъдещите абитуриенти да бъдат посъветвани как да подчертаят предимствата на тялото си и как да прикрият недостатъците си така, че да бъдат стилни, а не кичозно облечени на бала, но и да не забравят колко важно е балната рокля да е удобна.

Бална рокля според фигурата

Бална рокля според фигурата:
Фигура тип Круша

Ако имате по-малък бюст и по-пищно дупе, то подходящата за вас бална рокля е свталена горна част и по-разкроена долна. Изберете дълга рокля. В горната част може да е бляскава, а долу – от ефирна материя. За баланс изберете пищно колие и семпли обеци.

Вижте също:

Модни съвети за фигура круша >>>

Фитнес съвети за фигура Круша >>>

 

Кой са най-модерните бални рокли за 2018 - 100 модела>>>

Кой са най-модерните бални рокли за 2018 - 100 модела

 

Бална рокля според фигурата:

Фигура тип Ябълка

Момичетата с фигура тип Ябълка нямат ясно изразена талия и това може да ги притеснява при избора на рокля. Ако имате такава фигура и искате да прикриете проблемната зона, изберете рокля с висока талия.  Ако сте малко по-широко скроени и готови за експерименти, подходящи са тоалетите от две части – пола с висока талия и банду.

Официални тоалети от Pamella Roland

 

Вижте също:

Модни съвети за фигура Ябълка >>>

Фитнес съвети за фигураЯбълка >>>

 

Бална рокля според фигурата:

Фигура тип Пясъчен часовник

Фигурата тип Пясъчен часовник се смята за една от най-женствените фигури заради извивките и тънката талия. На този тип фигура можете да облечете каквато пожелаете бална рокля според личните си предпочитания. Само ви съветваме да избягвате твърде разкроените дрехи и А-образния силует, тъй като те ще прикрият красивите извивки на тялото ви.

Официални рокли от Marchesa

 

Вижте също:

Модни съвети за фигура Пясъчен часовник >>>

Фитнес съвети за фигура Пясъчен часовник >>>

 

Бална рокля според фигурата:

Фигура тип Банан

Високите и слаби момичете, които нямат тяло с много извивки са с т.нар. фигура тип Банан. За момичетата с такава фигура препоръчваме дълга права рокля с цепка. Не забравяйте по някакъв начин да подчертаете талията – дали с коланче или материята да бъде леко набрана около кръста, но това ще придаде много приятен и женствен силует на роклята ви.

Elie Saab Haute Couture пролет/лято 2018

 

Вижте също:

Модни съвети за фигура Банан >>>

Фитнес съвети за фигура Банан и обърнат триъгълник >>>

 

Бална рокля според фигурата:

Фигура тип Обърнат триъгълник

Ако имате такава фигура – по-широки рамене/ пищен бюст и тесен ханш, задължително изберете рокля с презрамки и деколте, която е вталена и с широка долна част. Презрамките и деколтето ще подчертаят бюста и ще отвлекат вниманието от твърде широките рамене. Детайл на кръста ще подчертае талията, а широката долна част ще създаде баланс в силуета. Добре е горната част на роклята да е по-обрана, а долната – малко по-пищна.

Бална рокля

Вижте също:

Модни съвети за фигура Обърнат триъгълник >>>

 

Бална рокля за ниски момичета

Ако сте дребничка и слаба, също трябва да внимавате каква рокля избирате. Най-подходящите модели за вас са тези с дължина малко над коляното. Изберете модел, който да е по-тялото ви, тъй като разкроените и широки модели ще скъсят оптически тялото ви и може да ви направят да изглеждате още по-ниски. За вас задължителни са обувки с висок и тънък ток, тъй като те издължават.

Georges Hobeika Haute Couture пролет/лято 2018

 

Вижте също:

Модни трикове: Как да изглеждате по-високи >>>

 

Вижте още идеи за бални рокли:

 

 

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Бална рокля според фигурата".

Още от "Модни съвети"

Започна пролетното издание на Форум българска мода 2005

Започна пролетното издание на Форум българска мода 2005

Целувки на журналистки в стил Бритни-Мадона, Ирен Онтева дефилира бременна

Грешки, които допускаме при избора и грижата за слънчевите очила

Грешки, които допускаме при избора и грижата за слънчевите очила

Слънчевите очила са един от най-обичаните модни аксесоари особено през летния сезон. Вижте кои са грешките, които допускаме при избора и грижата за стилния аксесоар, които все от нас е допускал:

Американците харесват звездите с консервативни прически

Американците харесват звездите с консервативни прически

Американците харесват звездите с консервативни прически