6 съвета как да разпознаете дрехите с високо качество

0 коментара0/5

Когато тръгнем по магазините всеки от нас търси дрехи, които не само са модерни и с подходяща кройка, но и направени от качествени платове, за да ни служат възможно най-дълго. Цената обаче не винаги е най-верният критерий, когато избираме новите попълнения в гардероба. Ето защо събрахме няколко полезни съвета, които да насочат вниманието ви при следващата обиколка на магазините:

6 съвета как да разпознаете дрехите с високо качество
 © iStock

Проверете качеството на памука, като стиснете плата в юмрука си

Вземете част от тъканта и я стиснете здраво в юмрука си за няколко секунди. Ако платът изглежда като смачкан лист хартия, това е индикация, че той е бил обработен със специално вещество, което да запази формата му. Такива дрехи ще се превърнат в парцал след първото измиване и не си струват инвестицията.

Обърнете внимание на етикета

Добави описание

Естествените материи, като памук, коприна и вълна, са по-издръжливи и устойчиви на износване от синтетичните тъкани. Дрехата от 100% памук обаче също не е идеалният вариант, тъй като могат да се разтеглят още след първото изпиране. Ето защо заложете на дрехи, които комбинират памук и изкуствени тъкани (вискоза, полиестер, найлон и др.), чието съдържание не надвишава 30% от общия състав на дрехата. Те ще ви гарантират едновременно дълъг живот и минимален риск от деформация на дрехата. 

Разтеглете дрехата, за да видите има ли пропуски при шефовете

За качестото на дрехата може да съдите по начина, по който е зашита. Ако шевовете са чести и плътни, не се нищят и нямат пропуски, когато дръпнете леко плата, значи качеството е на ниво.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

6 дрехи, за които си заслужава да дадете повече пари >>>

Заложете на металните ципове

Добави описание

Старайте се да купувате дрехи с метални ципове - те са по-надеждни и издръжливи в сравнение с пластмасови ципове, които се чупят по-лесно и са знак за лошо качество на почти всеки продукт.

Изберете дреха с по-широк подгъв

Панталоните и полите трябва да имат подгъв поне 4 см. За блузите, ризите и тениските стандартът е около 2 см. Никога не купувайте дрехи без подгъв или такива с лош шев, тъй като в най-добрия случай, ще ви се наложи да направите допълнителна корекция и да похарчите още пари.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 

Стилна с малък бюджет - идеи и съвети >>>

Проверявайте копчетата и илиците на ризи и жилетки

При производството на некачествени дрехи,  често не  обръща внимание на дребните подробности, каквито могат да бъдат копчетата и илиците на ризи, сака, жилетки и т.н. Ето защо, преди да купите дадена дреха, не забравяйте да ги проверите. Уверете се, че копчетата и илиците са добре зашити и няма наченки на разнищване или разминаване.

Още от "Модни съвети"

Актуална промоция в shop.mdl.bg – КОЛЕКЦИЯ SISLEY ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ – 30%

Актуална промоция в shop.mdl.bg – КОЛЕКЦИЯ SISLEY ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ – 30%

Актуална промоция в shop.mdl.bg – КОЛЕКЦИЯ SISLEY ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ – 30%

Чорапогащи – усещане за жена

Чорапогащи – усещане за жена

Всяка жена купува, носи и къса чорапогащи. Чорапогащите не са бельо, нито типичен аксесоар, нито обикновена дреха. Добре подбрани, те са прекрасно допълнение към тоалета. Неподходящите чорапогащи провалят и най-изисканата визия.

Жените обожават малките черните рокли

Нещо и за малката черна рокля

Известно е, че жените обичат черни рокли, защото изглеждат привлекателно и ги правят по-слаби.