Петрисаж – японският подмалдяващ масаж

0 коментара0/5

Още една страхотна практика за разкрасяване, която ни подаряват източните култури. Вижте какво пертисаж и как може да се възползвате от него в домашни условия?

Петрисаж – японският подмалдяващ масаж
 © iStock.com

От Япония, както и от Корея винаги достигат до нас добри съвети  за гладка и бяла кожа, както се изисква от източните естетически канони. Ако бронзовият тен за нас е синоним на здраве и красота, това не е така в страната на изгряващото слънце. За тях е важно да пазят кожата си от потъмняване, от една страна защото слънчевите лъчи стимулират стареенето, а от друга, защото може да я направи по-груба.

Добави описание

Ако искате здрава и блестяща кожа, тогава може да се доверите на японската практика. От нея не само можете да научите как да съхраните красотата си с посредством специфични рутинни процедури, но и как да практикувате масаж на кожата на лицето самостоятелно.

Един от най-ефективните масажи, който ускорява изхвърлянето на токсини и излишните течности от лицето, намалява бръчките, ще повдигне лицето, предотвратява увисването на кожата и премахва торбички под очите е познат под името петрисаж.  

Масажът се изразява в прецизни и бързи движения на двете ръце, които осъществяват малки ощипвания. Целта му чрез отлепване на кожата да се активира кръвообращението и да се допусне навлизането на кислород. Движенията, които се извършват наподобяват "месене" - повдигане, натискане и разтилане на мускулните влъкна. Използвайки само палците и показалците на двете ръце се преминава поетапно през всички зони на лицето.

Започва се със зоната около веждите като първоначално с една ръка се масажира основата на носа, а след това с двете ръце се придвижвате от веждите до линията на косата. Описвайте перпендикулярни линии чрез притискане на кожата, за да създадете малки бръчки, успоредни на физиологичните. Препоръчително е да се правят поне по 10 повторения.                                       Добави описание

След челото преминете с по-деликатни движения към околоочна зона – като се движите в посока от носа към слепоочието. След това наблегнете на слепоочието като оказвате повече натиск, тъй като тази област е по-уязвима, що се отнася до стареене. 

Добави описание

Придвижвайки се, отново в посока от носа, продължете към брадичката. Накрая, започвайки от бузите, се движете към ъглите на устните, над и под тях, като стигнете до областта на брадичката и контура на лицето.

Добави описание

Първоначалния виден ефект от масажът е зачервяване на кожата. Това не бива да ви тревожи, то означава, че свежа кръв пълна с кислород изпълва клетките на кожата.

Ако сте решили да направите масажа си преди лягане е добре непосредствено след него да нанесете върху кожата на лицето масло с увлажняващ и успокояващ ефект като бадемовото. Ако пък сте решили да тонизирате кожата си през деня можете след като приключите с него, да продължите с хидратиращ дневен крем.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Петрисаж – японският подмалдяващ масаж".

Още от "Лице"

Две хубави очи

Две хубави очи

За да запазите младостта на погледа си – пазете очите си от слънцето с хубави слънчеви очила. Така клепачите няма да се насилват.

Фотоепилация на лицето

Фотоепилация на лицето

Какво да правим с мустачките и единичните твърди косъмчета, които от време на време се появяват по брадичката? Всички те са с различна дебелина и различен цвят.

Как да се справите с черните точки?

Как да се справите с черните точки?

Черните точки по лицето, познати още с медицинското си наименование комедони, са неприятен и понякога труден за отстраняване проблем. Предлагаме ви няколко начина, с които да се справите с черните точки и да предотвратите възможността от повторна поява.