Крем за околоочния контур - видове и съвети при избор

0 коментара0/5

Кожата около очите е много фина, почти лишена от подкожна мазнина и съответно – изключително деликатна. Това я прави крехка като порцелан и податлива както на външни влияния, така и на неправилни действия с ръце. Ето защо е важно да нанасяте крема за околоочния контур прецизно и съобразно всички правила.

Крем за околоочния контур - видове и съвети при избор
 © Сн.: iStock.com

Защо е нужен крем за околоочния контур?

Кремът за лице не е подходящ за зоната около очите. Тя изисква специален продукт, съобразен с нейната физиология и нужди. Кремът за околоочен контур идва на помощ в няколко ситуации - при подпухнали очи, при тъмни кръгове и при фини линии.

Когато избирате крем за тази зона, е важно да се съобразите и с индивидуалната специфика на кожата си, както и с възрастта. Това, което е подходящо за младата, ще има слаб ефект при една по-зряла кожа, и обратното.

Кремът за околоочния контур е различен от всеки друг продукт за лице, защото кожата около клепачите е много фина и изисква специални грижи.

Каква е възрастта за първия крем за околоочния контур?

Около 25 години, започва процесът на естествено стареене на кожата, тъй като намалява производството на колаген и еластин.

Стресът, агресивните ултравиолетови лъчи и неблагоприятната, неекологична околна среда ускоряват появата на бръчките. Първите малки мимически линийки се забелязват на 25-30 години. Това е моментът, когато всяка дама трябва да започне да се грижи целенасочено за кожата около очите.

Видове крем за околоочния контур

Козметиката за кожата около очите се дели на две категории - превантивна и anti-age. Продуктите, които имат превантивно действие, обикновено са с по-лека текстура. Основната им цел е да предпазят кожата от обезводняване, от въздействието на слънчевите лъчи, рязката смяна на температурите, сухотата на въздуха - с две думи от негативното влияние на околната среда.

Към втората група продукти спадат тези, които спомагат за нормализиране на циркулацията на кръвта, възстановяват нарушения калгено-еластинов слой, борят се с бръчките, подутините и тъмните кръгове. Много от продуктите включват в състава си охлаждащи съставки, които успокояват кожата, намаляват напрежението, причинено от умората и дългото стоене пред компютъра.

Anti-age козметиката обикновено съдържа ретинол, АНА-киселини, колаген, хилалуронова киселина и др.

Съвети при нанасяне на крема за околочен контур

Съвети при нанасяне на крема за околочен контур:

  • Нанасяйте крема по продължение на костта или малко по-нагоре.
  • Кремът за околоочен контур НЕ бива да се нанася на клепачите, ако не указано, че може да се използва и за тях.
  • Нанасяйте с леки потупвания или нежен масаж. Кожата тук е чувствителна и изисква особено внимание. 
  • Повечето специалисти съветват при нанасяне да използвате безимения пръст, защото се смята, че оказва по-малък натиск върху кожата.
  • Ако използвате кръгообразни движения при нанасяне, те трябва да бъдат винаги от вътрешната част на окото навън и нагоре, никога надолу, за да не доведат до увисване на контура.
  • Не бива да се втрива.
  • Дайте време на крема за околоочен контур да попие, преди да нанесете грим. Поне минута е необходима за продукта да попие добре. В някои случаи са нуждни до около 5 минути за пълно абсорбиране на крема.
  • Не слагайте прекалено много от продукта. Прекаляването с крема за околоочен контур може да раздразни очите. Крем с размерите на грахово зрънце обикновено са достатъчни за едно нанасяне.

Козметика за околоочния контур. Вижте какво ново предлагат козметичните марки:

Козметика за околоочния контур. Вижте какво ново предлагат козметичните марки:

 

Още от "Лице"

Как да масажираме лицето с лъжица за подмладяване?

Как да масажираме лицето с лъжица за подмладяване?

Повечето тенденции при красотата и козметиката днес идват от Азия. Затова не е изненада, че и техниката за подмладяване, за която ще ви говорим сега, произхожда от там. Научете повече за това, как да масажирате лицето с лъжица за подмладяване.

Как да предпазим кожата си от UV - лъчите

Как да предпазим кожата си от UV - лъчите

Нека се възползваме от слънцето, за да постигнем прекрасен тен. Това е възможно само при положение, че добре се предпазваме от вредните ултравиолетови лъчи, като се съобразяваме с типа на кожата си.

7 хидратиращи домашни маски за лице

7 хидратиращи домашни маски за лице

През лятото кожата ни се нуждае от допълнителна хидратация. Освен обикновените кремове и маски от магазина, опитайте и някои от нашите 7 хидратиращи домашни маски за лице – бързи, лесни и екологично чисти.