Крем за околоочния контур - видове и съвети при избор

0 коментара0/5

Кожата около очите е много фина, почти лишена от подкожна мазнина и съответно – изключително деликатна. Това я прави крехка като порцелан и податлива както на външни влияния, така и на неправилни действия с ръце. Ето защо е важно да нанасяте крема за околоочния контур прецизно и съобразно всички правила.

Крем за околоочния контур - видове и съвети при избор
 © Сн.: iStock.com

Защо е нужен крем за околоочния контур?

Кремът за лице не е подходящ за зоната около очите. Тя изисква специален продукт, съобразен с нейната физиология и нужди. Кремът за околоочен контур идва на помощ в няколко ситуации - при подпухнали очи, при тъмни кръгове и при фини линии.

Когато избирате крем за тази зона, е важно да се съобразите и с индивидуалната специфика на кожата си, както и с възрастта. Това, което е подходящо за младата, ще има слаб ефект при една по-зряла кожа, и обратното.

Кремът за околоочния контур е различен от всеки друг продукт за лице, защото кожата около клепачите е много фина и изисква специални грижи.

Каква е възрастта за първия крем за околоочния контур?

Около 25 години, започва процесът на естествено стареене на кожата, тъй като намалява производството на колаген и еластин.

Стресът, агресивните ултравиолетови лъчи и неблагоприятната, неекологична околна среда ускоряват появата на бръчките. Първите малки мимически линийки се забелязват на 25-30 години. Това е моментът, когато всяка дама трябва да започне да се грижи целенасочено за кожата около очите.

Видове крем за околоочния контур

Козметиката за кожата около очите се дели на две категории - превантивна и anti-age. Продуктите, които имат превантивно действие, обикновено са с по-лека текстура. Основната им цел е да предпазят кожата от обезводняване, от въздействието на слънчевите лъчи, рязката смяна на температурите, сухотата на въздуха - с две думи от негативното влияние на околната среда.

Към втората група продукти спадат тези, които спомагат за нормализиране на циркулацията на кръвта, възстановяват нарушения калгено-еластинов слой, борят се с бръчките, подутините и тъмните кръгове. Много от продуктите включват в състава си охлаждащи съставки, които успокояват кожата, намаляват напрежението, причинено от умората и дългото стоене пред компютъра.

Anti-age козметиката обикновено съдържа ретинол, АНА-киселини, колаген, хилалуронова киселина и др.

Съвети при нанасяне на крема за околочен контур

Съвети при нанасяне на крема за околочен контур:

  • Нанасяйте крема по продължение на костта или малко по-нагоре.
  • Кремът за околоочен контур НЕ бива да се нанася на клепачите, ако не указано, че може да се използва и за тях.
  • Нанасяйте с леки потупвания или нежен масаж. Кожата тук е чувствителна и изисква особено внимание. 
  • Повечето специалисти съветват при нанасяне да използвате безимения пръст, защото се смята, че оказва по-малък натиск върху кожата.
  • Ако използвате кръгообразни движения при нанасяне, те трябва да бъдат винаги от вътрешната част на окото навън и нагоре, никога надолу, за да не доведат до увисване на контура.
  • Не бива да се втрива.
  • Дайте време на крема за околоочен контур да попие, преди да нанесете грим. Поне минута е необходима за продукта да попие добре. В някои случаи са нуждни до около 5 минути за пълно абсорбиране на крема.
  • Не слагайте прекалено много от продукта. Прекаляването с крема за околоочен контур може да раздразни очите. Крем с размерите на грахово зрънце обикновено са достатъчни за едно нанасяне.

Козметика за околоочния контур. Вижте какво ново предлагат козметичните марки:

Козметика за околоочния контур. Вижте какво ново предлагат козметичните марки:

 

Още от "Лице"

Как да подмладим лицето с китайски масаж гуаша?

Как да подмладим лицето с китайски масаж гуаша?

Какво представлява масажът гуаша и как да го практикуваме, за да подмладим кожата на лицето си. Научете повече за лицевия масаж гуаша.

Грижа за лицето според типа кожа

Грижа за лицето според типа кожа

Вижте как да се грижите за нормалната, мазната, сухата и комбинираната кожа на лицето. Предлагаме ви режим за грижа за лицето стъпка по стъпка според типа кожа.

Защитете устните си от студа

Защитете устните си от студа

Кожата на устните е много тънка и е лишена от естествена мастна защита - под нея липсват мастни жлези.