Коса, защитена от слънцето с иланг-иланг

0 коментара0/5

Време е за специални грижи, които да защитят косата от високите температури, вредните слънчеви лъчи, летният бриз, сол и пясък. Това лято горещо ви препоръчваме серията продукти за коса с есенциален восък от иланг-иланг на Klorane, която защитава и подхранва косата от външните агресори.

Коса, защитена от слънцето с иланг-иланг

Горещите летни дни не са най-добрият приятел на красивата коса. Причините са комплексни: влиянието на вредните UV лъчи, солената морска вода, хлора в басейните... Всичко това уврежда в различна степен косата. А уморената коса определено не изглежда красиво. Но това е поправимо. Ето как с малко помощ от продуктите с иланг-иланг на  Клоран може да предпазите косата си и да възвърнете нейния блясък, гъвкавост и здравина.

Иланг-илангИланг-иланг (Cananga odorata) e тропическо дърво, което расте в сърцето на Индийския океан на остров Анжуан, Коморите. Дори под изгарящото слънце, това растение остава незасегнато, защото цветовете му са покрити с тънък слой непромокаем есенциален восък, изключително устойчив на външните агресори на околната среда.

Есенциалният восък от Иланг-Иланг осигурява двойна защита за космените фибри:

  • Външно: Незабавно 100% водоустойчив ефект на щит, благодарение на липидния филм.
  • Вътрешно: Защита в дълбочина благодарение на лауринова киселина, която подхранва и възстановява "пукнатините", за повече устойчивост на фибрите към UV лъчи и външни агресори ден след ден.

 

Грижа за коса изложена на слънце 

в 3 стъпки:

 

1 стъпка:  Защитете косата... преди излагане на слънце със защитно олио

Защитното олио на  Klorane осигурява многоспектърна защита срещу морска сол, пясък и хлор от басейните, а есенциалният восък от иланг-иланг обгръща косата и я защитава, както на повърхността, така и в дълбочина. Олиото предпазва фибрите на косата от постоянните атаки от UV лъчите. С една апликация дневно, косата е защитена и подхранена през целия ден.

Защитното олио на  Klorane

2 стъпка:  Измиване и подхранване с подхранващ шампоан

Шампоанът на  Klorane е с нежна формула без силикон, която отстранява остатъците пясък и морска сол от косата без да я уврежда, а есенциалният восък от иланг-иланг я подхранва в дълбочина. Оформянето на косата е лесно: изглажда кутикулата и помага за нейното разплитане.

Шампоанът на  Klorane

 

Стъпка 3:Нанасяне на интензивен възстановяващ балсам

Възстановяващият балсам на  Klorane, предпазва косата от вредните слънчеви лъчи, пясък, сол и хлор и в същото време я омекотява и прави лесна за разресване. Добавеният в състава  Kloraneекстракт от Иланг-иланг е богат на хранителни мастни киселини, които осигуряват двойна защита, както в сърцевината на косъма, така и по повърхността. Балсамът  удължава ефекта на шампоана и помага на косата да преоткрие силата, жизнеността и блясъка.

Възстановяващият балсам на  Klorane

Иланг-иланг

Klorane - грижа за красива коса с респект към природата

Klorane oпазва околната среда с биоразградими формули (шампоан и балсам), които са лесни за отмиване и в еко-съобразни опаковки: помалко съдържание на пластмаса за тубите и бутилки с рециклируеми и 50% рециклирани материали.

Ботаническа фондация Klorane опазва биоразнообразието в региона, където нивото на обезлесяване е 4-то най-високо в света. За добиване на есенциално масло, цветовете на иланг-иланг се дестилират в малки съоръжения, използващи огромно количество дърва. При традиционните методи за добиване на масло е необходим 1 тон дървен материал, за да се произведат 3 кг есенциално масло от иланг-иланг! Ботаническа фондация Klorane подкрепя местните общности в партньорство с Initiative Dеvelopment, aсоциация, която е напълно отдадена на района повече от 20 години. Работата й се състои във внедряване на дървоспестяващи съоръжения за дестилиране (UDAFE), които помагат да се намали наполовина консумацията на дърва (270 тона всяка година) и вредните емисии на парников газ, за опазване на биоразнообразието.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Коса, защитена от слънцето с иланг-иланг".

Още от "Коса"

Съвети за трайни букли

Съвети за трайни букли

Къдравата коса и женствените букли са сред най-предпочитаните прически за новогодишната нощ. За съжаление обаче понякога буклите губят формата си само няколко часа след накъдрянето. Вижте някои съвети как да имате трайни букли.

Прически пролет/лято 2010

Прически пролет/лято 2010

Какви прически са актуални през сезон пролет/лято 2010? Прически, които подчертават женствеността и хармонират с нежната женска природа. Прически, които разкриват индивидуалността и подчертават личния стил.

Обезцветяване на косата със сода бикарбонат

Обезцветяване на косата със сода бикарбонат

Ако искате да се отървете от цвета на косата си, не е задължително да използвате само продукти от дрогерията. Можете да опитате и с далеч по-безвредни и евтини продукти от дома. Вижте как действа содата бикарбонат за обезцветяване на косата.