Какво трябва да знаем за пресата за коса?

0 коментара0/5

Използването на преса за косата изглежда лесно, но ако не се спазват някои правила може да лесно да отслабим косъма, да нарушим структурата му и да се окажем със сухи и цъфтящи краища. Ето защо е важно да познаваме добре пресата си за коса и да следваме стъпките за правилната и употребата:

Какво трябва да знаем за пресата за коса?
 © istockphoto.com

С помощта на пресата за коса безспорно може да се постигне заветната права и гладка коса, за която си мечтаят милиони жени по света. И въпреки че съвременните преси със сигурност са по-щадящи от тези, които сме виждали преди години, неправилната им употреба и злоупотребяването с тях неизменно се отразява неблагоприятно на здравето на косата. Ето какво трябва да знаем при употребата на пресата за коса:

Правилно използване на пресата за коса

Преди работата с преса се изисква подготвка на косата. Винаги, когато ползвате преса косата ви трябва да е напълно суха и сресана, така че да няма възли или заплитания. За да издържи изправянето по-дълго, специалистите препоръчват да изсушавате косата със сешоар предварително.

Добави описание

Докато сушите разресвайте всеки кичур с дървен гребен или четка (те няма да доведат до наелектризиране на косата).

Освен това нанасяйте термозащитен крем или спрей върху косата преди сушене и изправяне, така ще получите допълнителна защита срещу изгаряне и. С тях обаче не бива да се прекалява, в противен случай косата става тежка и изглежда мазна.

Преди да използвате пресата обърнете внимание на температурата, до която се нагряват плочите. Повечето дами са останали с впечатлението, че колкото по-високи са градусите, толкова по-бързо и прецизно ще е изправянето. Всъщност обаче оптималният интервал е между 180 и 200 градуса, като по-високата температура е подходяща за по-гъсти и непокорни коси с дебел косъм, а за по-тънките и податливи коси по-ниските градуси са препоръчителни, тъй като често при тях косъмът е по-фин.Добави описание

Едно от златните правила при използването на преса за коса е да не се минава многократно един и същи кичур, за да се избегне изгарянето му!

За да бъде изправянето дълготрайно и качествено, разресвайте всеки кичур непосредствено преди да го минете с пресата. Така косата освен по-права, ще бъде и по-блестяща.

КОИ СА НАЙ-МОДЕРНИТЕ ПРИЧЕСКИ

ЗА СЕЗОН ЕСЕН-ЗИМА 2017/2018 НАУЧЕТЕ ТУК >>>

 

Как да изберем перфектната преса за коса?

Както при сешоарите, така и при избора на преса за коса, разнообразието от модели и марки е голямо. Основната разлика между всички тях са покрития на плочите. Най-популярните модели пресите за коса са с керамично и тормалиново покритие.

Керамичните преси се нагряват равномерно, предотвратявайки образуването на горещи точки, които могат да увредят косата. Те също така се затоплят много бързо, което ускорява процеса на работа.

При турмалиновите, елементът турмалин създава отрицателно заредени йони, като реакция при загряването, което съдейства за изсушаване на косата отвътре навън. Този процес позволява на пресата да загрее косата по-бързо и по-този начин времето на излагане на топлина да намалее двойно. Турмалинът също така работи, за да направи косата по-здрава и блестяща, тъй като затваря кутикула на косъма, позволявайки кератиновите плочки да се загладят и правейки косата да изглежда мека и гладка.

Иновация сред преси за коса са моделите, които работят с пара. Те са особено подходящи за третирани и изтощени коси, тъй като са по-щадящи в сравнение със стандартните преси и успяват да изсушават косъма и да запазят влагата във вътрешността му.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Какво трябва да знаем за пресата за коса?".

Още от "Коса"

Брюлаж - горене на цъфтежите на косата

Брюлаж - горене на цъфтежите на косата

Чували ли сте за техниката брюлаж? Тя е стар метод за премахване на цъфтежите на косата. Научете повече за брюлажа, неговите плюсове и минуси.

Касия – азиатското чудо за здрава и силна коса

Касия – азиатското чудо за здрава и силна коса

Касията е азиатско растение, което има голям брой приложения. Едно от тях е благоприятното действие, което има върху третираната и изтощена коса. Вижте кои са лечебните свойства на касията и как да я използвате в разкрасителните си ритуали у дома:

Тайните на здравата коса

Тайните на здравата коса

Красивата и поддържана коса е задължителна част от добрия външен вид. За да изглежда тя винаги свежа и подредена, трябва да се разделите с някои заблуди по отношение на грижите за нея.