Как да изберем перфектният цвят за косата според оттенъка на очите и кожата?

0 коментара0/5

Не сте намерили цвета на косата, който най-добре да отговаря на вашето лице? Може би грешите някъде. Ето как можете да намерите точния цвят, въз основа на цвета на очите и тена на кожата:

Как да изберем перфектният цвят за косата според оттенъка на очите и кожата?
 © iStock

Коя от жена не е желала поне веднъж да се види с различен цвят на косата? Изборът на правилната тоналност обаче се оказва  не лесна задача. Често се случва, желаният цвят да не подхожда на тенът или цвета на очите. Ето защо решихме да ви представим няколко правила, които да следвате, когато избирате нов цвят за косата си:

Какъв е подтонът на вашата кожа?

Първото нещо, което трябва да установите е какъв е подтонът на вашата кожа. Съществуват три типа - студен, топъл и неутрален. Те влияят на цялостния нюанс на кожата, макар да се по-дълбоките слоеве. Подтонът не зависи от това колко светла или тъмна е кожата. Всеки човек притежава един от трите типа.Ето с какво се характеризира всеки от тях:

  • Студен:  тенът има за синкави, розови или червеникави оттенъци.
  • Топъл:  преобладава жълтеникавия или златист оттенък.
  • Неутрален:  естественият цвят на кожата е по-очевиден и липсват розови или жълтеникави оттенъци.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Прическа според формата на лицето >>>

След като вече знаете, кои е подтонът на вашата кожа, можете да видите, кои са подходящите цветове за косата ви.

Добави описание

Ако имате неутрална кожа или такава с розов оттенък и светли очи (сини или сиви) цветовете, които най-много биха подхождали на косата ви са студените. Пепелявите нюанси на русото, червеното и черното са цветовете, които са най-подходящи.

Същевременно трябва да избягвате топлите кафяви нюанси, медните и златисти оттенъци.

Добави описание

Дамите с кафеви очи обикновено имат топъл или неутрален подтон на кожата. За тях най-подходящи нюанси са медните, лешникови и шоколадови цветове.

Добави описание

                                 Сн.: Guliver/Getty

Магнетичните и чувствени зелени очи са сред най-редките и най-желаните в света. Тези очи могат да бъдат студени, топли, променящи се и т.н.. Ето защо боята за коса трябва да бъде избирана според цвета на очите. Ако цветът на вашите очи е между зеленo и кафявo, избирайте боя за коса в червено-оранжевата гама или такива с карамелен оттенък.

Зелените очи, в които има златисто, се съчетават със златисти нюанси на русото. Ако пък имате неутрална кожа и студени сивкаво-зелени очи, изберете пепелявите нюанси на русото, както и черно или червено.

Добави описание

Боядисването на косата в пастелните цветове е дръско, различно и определено не е за всеки. Най-използваните цветове като светлосиньо, розово и виолетово, често са смесени със сиво. Синият цвят е студен и подхожда единствено на кожа с розов или неутрален оттенък.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как да запазим по-дълго цвета на боядисаната коса? >>>

Коса в розово ще отива на дами със светла кожа и светли очи, макар че комбинациятa с кафеви или черни очи също е много сполучлива. Виолетовият цвят пък е подходящ за жени със зелени или лешникови очи.

Още от "Коса"

Тайните на здравата коса

Тайните на здравата коса

Красивата и поддържана коса е задължителна част от добрия външен вид. За да изглежда тя винаги свежа и подредена, трябва да се разделите с някои заблуди по отношение на грижите за нея.

По-чиста коса с брилянтен шампоан

По-чиста коса с брилянтен шампоан

С брилянтен шампоан може да имаме идеално чиста и жизнена коса дори през зимата. Влажно, снежно и студено време, с шапки навън и отопление вътре - резултатът е коса, която се омазнява прекалено бързо, няма обем и форма.

Съвети за хубава коса

Съвети за хубава коса

За да имате хубава коса, грижете се за нея. Не разчитайте единствено на природните й дадености. Невинаги се харесвате след посещението при фризьор, но все пак сте направили опит да изглеждате по-различно.