Хороскоп на косата. Каква е вашата?

От 0 коментара0/5

Всяка жена по различен начин възприема, подчертава и се стреми към красотата. Оказва се обаче, че зодията определя не само личността ни, но и навиците ни за поддържане на външния вид и по-специално на косата.

Хороскоп на косата. Каква е вашата?

Открийте какво характеризира вашата и как да се грижите за нея според зодиакалния си знак и неговия елемент.

Овен

Не трябва да се притеснявате за гъстотата й. Вие се радвате на т.нар „нормална“ коса - тя нито се омазнява бързо, нито е прекадено суха. Обичате да експериментирате с прическите, но по-често се спирате на дължина над раменете.

Телец

Нямате особено гъста коса, но за сметка на това е много добре поддържана. Вие я приемате като основен символ на чара си и средство за съблазън, ето защо предпочитате да я носите дълга и рядко я подстригвате над раменете.

Близнаци

Когато избирате прическата си, най-често се водите от степента й на практичност. Предпочитате къса коса, за да не пречи на кръгозора и движенията ви. Дори тези от вас, които я носят дълга, се стремят да я връзват на опашка или сплитат.

Рак

Колкото и да искате да изглеждате неглиже с падащи по раменете кичури, вие не преставате да излъчвате женственост. Вашата сила е в свободно развятата коса, която не се свените да използвате като средство за съблазняване.

Лъв

Предпочитате най-вече прическа на етажи с много обем. Това, което умеете най-добре, е да развявате с нескрито самочувствие рошавата си грива. Откриете ли прическата, която ви подхожда, в малко случаи се решавате да я промените.

 

Хороскоп на косата. Каква е вашата?

Дева

Косата ви е здрава и винаги добре поддържана. Ето защо тя рядко е склонна към изтъняване, както и към преждевременно посребряване. Грижите се за косата си особено старателно, но трудно сменяте прическата си.

Везни

Предпочитате да пада свободно около лицето ви. Стремите се към ефектни, но ненатрапчиви прически, обичате да имате дискретни кичури в различен цвят, които допълнително да подчертаят косата ви. Не стигате до ексцентризъм.

Скорпион

Косата ви е жизнена и обемна, ето защо рядко полагате допълнителни грижи за нея. Не обичате да експериментирате с прическите, сигурни, че независимо от начина, по който се подстрижете, винаги ще изглеждате добре.

Стрелец

Изглеждате изключително добре с вдигната или вързана на конска опашка коса. Не експериментирате с прическата си, но обичате да полагате всички необходими грижи, за да бъде косата ви здрава и блестяща.

Козирог

Нямате ясно изразени предпочитания за дължината й, но не може да се каже, че ви липсва стил. Обикновено се спирате на класически, дори строги прически, които изглеждат подходящи както за ежедневието, така и за официални събития.

Водолей

Повечето от вас се радват на безупречна коса, но никога не сте доволни от нея. Обичате новаторските и смели прически и не се колебаете да промените радикално визията си. Днес може да сте с много дълга коса, а на следващия ден - подстригани по момчешки.

Риби

Колкото повече се опитвате да се асоциирате с определен стил, толкова по-изненадващи са резултатите, които постигате. Обикновено с минимум усилия от ваша страна се получава най-добър ефект.

 

Елементите определят грижите и стила

Всеки зодиакален знак се свързва с един от четирите основни елемента: въздух, вода, огън и земя. От своя страна всеки елемент символизира определен тип грижа за косата.

Въздухът избира цвета

Това, което виждаме с очите си, всъщност не е истинският нюанс на предметите и нещата, а този, който те отразяват, след като са „погълнали“ всички останали цветове. Така например ние не виждаме въздуха, но появи ли се дъга, тя привлича вниманието и възхищението ни. Също както въздухът събира и отразява всички багри, така и цветът на косата ни отразява нашата индивидуалност.

Огънят символизира блясъка

Кое привлича вниманието ни върху дадена коса? Кое ни кара да си мислим, че е красива, и да си мечтаем и нашата да е такава? Колкото и да е гъста, косата ни няма да е неотразима, ако няма блясък. Начинът, по който улавя и отразява светлината, смяната на нюансите - всичко това носи блясъка -символа на огъня. Както сякаш с всяко трепване на пламъка светлината се усилва, така и с всяко движение на кичур от дълга красива коса се разкрива допълнителен блясък.

ВИЖТЕ: 100 прически на сезона: цвят и форма>>>

100 прически на сезона: цвят и форма

 

Водата носи естествена мекота

Суха, разрошена, заплетена... три проблема, които се стремим да избегнем на всяка цена. Ние искаме косата ни да е мека и нежна, да притежава качествата на водата и да обвива раменете ни като вълна, да пада ефирно като морска пяна. Ако косъмът ни е дехидратиран, проблемите се появяват. Грижим ли се добре за косата, тя със сигурност ще пада като каскада по гърба ни.

Земята носи жизненост

Всяко живо същество се нуждае от енергия. Най-ценният й източник е майката Земя. Тя осигурява стабилност и храна. Дори най-дългата коса изглежда зле, ако корените й не са подхранени. Ето защо първо трябва да се погрижим за тях. Това е първата стъпка, ако искаме да се радваме на жизнена коса, без значение от дължината й.

►►► Всеки зодиакален знак има само един доминантен елемент, но целта и силата на козметичните продукти е в това, че успяват да решат няколко проблема наведнъж. Редовната им употреба може да ви спести много неприятности като суха, изтощена и без обем коса, прекомерно омазняване, дори често боядисване. Те са най-верните ви помощници, ето защо да не забравяйте да ги използваме редовно.

Козметика за коса:

Козметика за коса:

Още за: зодии, коса

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Хороскоп на косата. Каква е вашата?".

Още от "Коса"

Обезцветяване на косата със сода бикарбонат

Обезцветяване на косата със сода бикарбонат

Ако искате да се отървете от цвета на косата си, не е задължително да използвате само продукти от дрогерията. Можете да опитате и с далеч по-безвредни и евтини продукти от дома. Вижте как действа содата бикарбонат за обезцветяване на косата.

Ламиниране на косата

Ламиниране на косата

Ламинирането на косата е сравнително нова процедура, с която може да постигнете блестящи резултати. Хубавото е, че вече се предлага в много фризьорски салони, но без проблем може да опитате да ламинирате косата и в домашни условия. Ето и най-важното, което трябва да знаете.

Брюлаж - горене на цъфтежите на косата

Брюлаж - горене на цъфтежите на косата

Чували ли сте за техниката брюлаж? Тя е стар метод за премахване на цъфтежите на косата. Научете повече за брюлажа, неговите плюсове и минуси.