Шия и деколте: 5 трика, с които да съхраним кожата млада и тонизирана за по-дълго

0 коментара0/5

Шията и деколтето са сред най-женствените части на тялото, но за жалост кожата на тези зони е и много уязвима на стареенето. Ето защо е необходимо тя да стане обект на внимателни и специфични грижи, които да полагаме ежедневно. Ето няколко хитринки, които ще ви помогнат да съхраните красотата и младостта на кожата си за по-дълго:

Шия и деколте: 5 трика, с които да съхраним кожата млада и тонизирана за по-дълго
 © iStock.com

Подходяща козметика

Задължително е всяка жена да нанася овлажняващ крем  със слънцезащитен фактор, който да масажира ежедневно. Дневният крем, който нанасяте върху лицето си, може да бъде достатъчен, стига да го прилага и за врата и деколтето.

Винаги избирайте продукти, които освен да подхранват кожата действат върху еластина и колагенните влакна, като ги подсилват и заздравяват епидермиса.

Ексфолиация

Добави описание

За да активирате микроциркулацията и да подобрите състоянието на кожата, не забравяйте да я ексфолирате тялото веднъж седмично със скраб. Така ще постигнете по-гладки деколте и шия.

Прикриване на съвършенствата

Добре направеният грим може да ви помогне да скриете несъвършенствата върху шията и деколте. Това е възможно като нанесете малко количество фон дьо тен или BB-крем върху засегната област. Така ще изравните тена на кожата си и ще създадете оптически ефект за по-гладка и млада кожа.

Добави описание

Съветваме ви също така да избягвате солариумите, тъй като тези процедури ускоряват стареенето на кожата. Вместо това, за да се сдобиете с мечтания загар, можете да използвате бронзираща пудра като по-безопасен заместител.

Правилен сутиен

Когато гърдите не са подкрепени от подходящ сутиен, еластиновите влакна  биват нарушени, в следствие на което кожата на деколтето започва да се набръчква, а шията увисва.  Ето защо е важно да избирате правилния размер и форма на сутиена, за да избегнете разрушаване на подкожните структури.

За повече информация, вижте нашите съвети при избор на сутиен >>>

Добави описание

Ефективна гимнастика за шия и брадичка

Ето някои упражнения за укрепване на врата и забавяне на увисването на кожата под брадичката. Тези упражнения могат да ви помогнат да тонизирате тази, ако ги изпълнявате редовно:

  • Упражнение 1, което трябва да се прави всеки ден поне 5 пъти подред:

Като мислител, поставете лакътя си на равна повърхност и поставете юмрука си плътно под брадичката. Опитайте се да отворите устата си, като оказвате съпротивление с юмрука си. Ще почувствате леко напрежение: това е мускулът, който работи!

  • Упражнение 2, правете го при всеки удобен случай, поне няколко пъти на ден:

Завъртете езика си енергично навътре към центъра на небцето. Задръжте го в това положение най-малко 10 секунди, след това го отпуснете. Въпреки че чувството не е  особено приятно, това упражнение е полезно, тъй като отново работите за стягане на мускулите в областта под брадичката!

08.03.2018/Боряна Харлова

Още от "Кожа"

Тайните на равномерния тен

Тайните на равномерния тен

Вижте кои са тайните на перфектния равномерен тен. Стига да спазвате тези стъпки ще се сдобиете с мечтания златист загар и ще избегнете болезнените изгаряния и неравномерно почерняване.

6 заблуди относно целулита

6 заблуди относно целулита

Имате целутит? Повярвайте ни дами, не сте сами. Именно защото това състояние засяга голям процент от жените често дезинформацията относно този проблем е на лице. Ето защо решихме да ви запознаем с най-разпространените митове за целулита:

По-дълго на 30 години

По-дълго на 30 години

Съвети на виенския дерматолог професор Ервин Чахлер.