9 неща, които трябва да знаете за спрей тена

0 коментара0/5

Независимо дали одобрявате изкуствения тен или не, факт е, че много хора си правят спрей тен за някакъв повод или от време на време. Вижте кои са 10-те неща, които трябва да знаете за спрей тена.

9 неща, които трябва да знаете за спрей тена

1. Спрей тенът трае около седмица

Ефектът от спрей тена, ако е качествен, трае между 5 и 7 дни. Колко дълго зависи както от студиото, на което сте се доверили, така и от типа кожа.

2. Преди спрей тена кожата трябва да е ексфолирана

Едва ли има нужда да казваме, че трябва да сте се изкъпали, преди да идете на спрей тен. Важно е обаче да уточним е, че е добре кожата по тялото да ексфолирана. Така спрей тенът ще е разномерен.

3. Няма да се отмие веднага... дори да не ви харесва

Ако за първи път ходите на спрей тен, имайте предвид, че не е грим и няма да се отмие веднага. Дори да не ви харесва, ще трябва да изчакате няколко дни. Затова никога не ходете на спрей тен ден-два преди специално събитие, особено ако ви е за първи път.

4. Всеки ден трябва да нанасяте лосион

В салона ще ви посъветват какъв точно лосион да използвате. Но хидратирането на кожата е ключово за това как ще изглежда спрей тена върху вас и колко ще издържи.

 

Солариумът: За и Против

Солариумът: За и Против

"Солариумът осигурява равномерен тен през цялата година. Той допуска до кожата само UV А лъчите, които я карат да почернява. Специални екрани спират вредните UV B лъчи. Но като повечето изкуствени заместители, солариумът също крие своите рискове..."

 

5. Кожата ще потъмнее малко след процедурата

Отнема време на цвета да се "развие" напълно. Тоест, ще излезете с малко по-светла кожа от студиото, но след няколко часа, тя ще потъмнее леко и постепенно.

6. Подсушавайте с потупване, а не с търкане

След душ е особено важно кожата да се подсушава с леки потупвания, като при бебе. Ожесточеното търкане не е във ваша полза. Ако искате да запазите равномерния цвят на спрей тена, избягвайте да използвате гъби за бяна и ексфолианти, защото те отмиват, макар и леко, цвета.

7. Преди спрей тен: Лакирайте ноктите

Най-лесният начин да предпазите ноктите от спрей тена е като просто ги лакирате. Не е задължително да сте били на професионален маникюр, гел лак и т.н. Достатъчно е да нанесете топлак или заздравител върху ноктите, преди процедурата за спрей тен.

8. С бански или без

Спрей тенът може да се нанася с или без бански. Въпрос на личен избор е. Ако обаче решите да сте с бански, изберете някой по-стар, защото процедурата малко или много ще повлияе на цвета на банския.

 

Фотостареене на кожата - как да се предпазим?

Фотостареене на кожата - как да се предпазим?

"Какво представлява фотостареенето и защо е толкова опасно за кожата. Научете повече за фотостареенето и за това как да се предпазим от него..."


9. Защитен крем за сухата кожа

Има участъци от кожата, които са по-сухи от други. Такива са лактите и коленете например. Там кожата потъмнява значително повече от спрей тена, затова преди процедурата нанесете защитен крем. Ако студиото за спрей тен предлага качествена услуга, те ще ви осигурят подобен крем. Не пропускайте да го нанесете.

12.01.2017/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "9 неща, които трябва да знаете за спрей тена".

Още от "Кожа"

5 етерични масла против бръчки

5 етерични масла против бръчки

Етеричните масла са ценен източник антиоксиданти. Това ги прави едно от най-ефективните средства за борба с бръчките. Вижте кои са най-подходящите видове етерични масла, които ще ви помогна да запазите кожата си здрава и млада за по-дълго:

Полезни съвети срещу стареене на кожата

Полезни съвети срещу стареене на кожата

Стареенето е естествен процес, но това не означава, че не може да ограничим влиянието му и да забавим появата на бръчки. Вижте няколко полезни съвета срещу стареене на кожата.

Да съблечем зимната кожа!

Да съблечем зимната кожа!

Пролет е! Всичко около нас се променя, сваля обвивката си и се преражда. Зимата е изтощила кожата ни и е намалила съпротивителните й сили.