Съвети за удължаване на срока на годност на червилото

0 коментара0/5

Знаете ли, че и червилата имат срок на годност, след който не бива да бъдат използвани? Ето какво трябва да знаете и как можете да удължите живота на любимото си червило:

Съвети за удължаване на срока на годност на червилото
 © istockphoto.com

Много хора се чудят дали гримът и, по-конкретно червилата  имат срок на годност. Разбира се,  всички козметични продукти имат определен срок, след който не трябва да се използват. Козметичните къщи обикновено посочват върху опаковката датата на изтичане или броят месеци, в които продуктът може да се използва, след отваряне.

Случва се обаче срокът на годност да не е посочен. Това разбира се не означава, че продуктът е вечен.

Тъй като червилата се състоят от масла и восъци, някои фактори, като прекомерна топлина, могат да доведат до гранясване.

Затова е много важно да знаете как да разпознавате продуктите с изтекъл срок и да умеете да съхранявате козметиката си в правилните условия, за да не се налага да изхвърляте любимите продукти предсрочно.

Как да разпознаете гранясало червило?

Добави описание

Първата следа, която подсказва, че продукът вече не е подходящ за употреба е датата обозначена на опаковката. Ако такава не е налична, тогава потърсете дали в кутията на продукта е посочена поне датата на производство. Ако датата е посочена, трябва да отброите 30 месеца, ако са минали, хвърлете продукта. Друг начин да разберете дали продуктът е гранясал или не е да го помиришете.

Гранясалото масло често има мирис, подобен на този на фъстъците, но със сигурност е по-силен и по-кисел.

Също така проверете цвета на червилото, ако се е променил или са видими капчици масло по повърхността е почти сигурно, че червилото е за изхвърляне.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Как да направим червилото по-дълготрайно? >>>

Как да запазите червилото в добро състояние за по-дълго?

Добави описание

Когато купувате червило, искате то да издържи възможно най-дълго. Топлината, мръсотията, продължителното излагане на слънце и прекомерната влажност, обаче могат да накарат маслата или восъците, съдържащи се в червилото, да гранясат. Ето защо, когато времето е топло съхранявайте червилата в хладилника или на тъмно, сухо и хладно.През зимата, дръжте червилото далеч от източници на топлина, като радиатори, климатици и печки, тъй като рискувате то да започне да се топи и следователно да се развали. Червилото също трябва да се пази от пряка слънчева светлина и мръсотия. Винаги помнете да поставяте капачките на козметиката си и да почиствате повърхността и, ако са останали без капак за по-дълго време.

Има ли странични ефекти от употребата на червило с изтекъл срок на годност?

Добави описание

Използването на такива продукти не е препоръчително и може да доведе до неприятни кожни раздразнения. Възможни са зачервявания или подуване на устните няколко часа след прилагането на червилото. Също така могат да причинят замърсявания като черни точки и акне по протежение на контура на устните. Накрая, мръсни червила, ако бъдат случайно погълнати, могат да причинят класическите ранички (афти) в устата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 5 сигнала, че използвате козметика, която не е подходяща за вас >>>

11.01.2018/Боряна Харлова

Още от "Грим"

Различна вечер – различен грим

Различна вечер – различен грим

В коледната и новогодишната нощ всяка жена иска да бъде особено красива. Подходящият грим ще допринесе за това. За предстоящата празнична нощ наблегнете върху грима на очите. Експериментирайте смело!!!

Грим съвети, когато ползвате коректор

Грим съвети, когато ползвате коректор

Коректорът не е толкова често използван козметичен продукт, колкото пудрата или фон дьо тена, но предимствата му са безспорни. Вижте полезни грим съвети, когато пoлзвате коректор в ежедневната си визия.

Красиви за празника

Красиви за празника

В следващите редове ви предлагаме няколко съвета, които ще ви помогнат да изглеждате красива през празничния ден.