Грим ефект „опушени очи“

2 коментара3/5

Привлекателността на грим ефекта „опушени очи“ е в тъмния ореол, който съблазнява и хипнотизира чрез добавяне на дълбочина и измерение. Миглите изглеждат по-дълги и по-плътни, а бялото на очите – по-бяло.


Грим ефект „опушени очи“


Ключовите думи в грим ефекта „опушени очи“ са: драматичен, мистериозен, зашеметяващ и секси. Цветната палитра е традиционните цветове за дим (сив, въглен и черен). Черната очна линия със сенки в сив металик са подходящи почти за всеки, но може да постигнете тъмния, опушен ефект с доста други нюанси на сенки за очи, като смесите тъмен или черен цвят в очната линия. Блестящите сенки имат най-добър ефект за постигане на наситеност и дълбочина. Текстурите на продуктите за грим ефекта „опушени очи“ са: кадифени, гладки и наситени.

Как да постигнем грим ефект „опушени очи“?

  • Основа: трябва да бъде перфектна, за да привлича вниманието към мрака на очите. Придържайте се към сатенен или матов завършек. Нанесете коректор там, където е необходимо. Пудрата е много важна, за да фиксира основата и да предпази от мазна лъскавина.

  • Как да постигнем грим ефект „опушени очи“?Вежди: трябва да са оформени, но не и очертани. Има достатъчно акцент в очите – ако се добави и силно очертаване на веждите, видът ви ще изглежда твърде претоварен.

  • Руж: Тъмните, драматични очи имат способност да изтеглят цвета от цялото лице, така че един лек намек за руж дава добри резултати и балансира този ефект.

  • Очи: Започнете с нанасяне на основния цвят сенки за очи (най-светлия, не твърде блестящ) по целия клепач до веждата. Нанесете следващия нюанс само над клепача, като го разнесете настрани чак до ръба на очната ябълка. Потъмнете очната ябълка, горната и долната линия на миглите, като използвате най-тъмния си цвят. Разнесете и смесете така, че да не личат краищата или слоевете. След това с мек, черен (или тъмен) молив за очна линия очертайте ръба на окото – отгоре и отдолу, колкото е възможно по-близо до линията на миглите. Колкото повече молив сложите на този етап, толкова по-тежък ще бъде опушеният ефект. Проверете дали горната и долната линия се събират във външния ъгъл на очите. Слейте тази линия с втори слой от най-тъмните ви сенки около линията на миглите и добавете малко във външния ъгъл на окото или на линията на очната ябълка, ако искате да направите очите още по-големи. Ако в определен момент решите, че цветът е станал наситен, минете отгоре с памучно тампонче или отнемете от интензивността му, като сложите малко пудра за лице. Образът се завършва с финална очна линия с молив (или течна очна линия за по-драматичен ефект) за допълнително подсилване на очертаването и спирала за мигли.

  • Устни: трябва да са бледи и обикновени. Неутрално, розово червило или гланц са достатъчни, за да подчертаят тъмните драматични очи и за запазване хармонията на лицето.

Козметични продукт за грим ефект “опушени очи”:

Сенки за очи 2 Couture Edition от колекция грим есен 2010 Dior Smoky Purple
Ултра съблазняващ, улавящ и драматичен грим. Очите са с наситен опушен черен грим за очи, с акцент сребърно ламе, фино като копринен воал от светлина, постигнат с лимитирани сенки за очи в два цвята (черно и сребърно ламе) 2 Couture Edition.

Палитра сенки за очи Les 4 Ombres de Chanel от колекция грим есен 2010 Les Contraste de Chanel
В есенната колекция грим от Chanel очите са подчертани с тъмно сиво и тъмна слива и разкриват провокативния си темперамент – Les 4 Ombres de Chanel.

Комплект Pupa – сенки за очи в 4 цвята ColorExtreme4 + молив за очи Multiply 09


Единични сенки за очи Single Eye Colour от Clarins
Обличат клепачите в интензивен цвят със сатенен, шанжанен или матов завършек. Дълготрайни, не се разтичат. Използвани са атомизирани пигменти и пудри, облечени в силикон, комбинация от различни слюди, третирани с натурални аминокиселини, перлени частици за сатенените цветове. Сенките изглаждат клепачите и подчертават младостта и сиянието на очите. Заличават несъвършенствата и признаците на умора, благодарение на многофасетна слюда серицит. Препоръчват се за всички жени, които търсят интензивни и сияйни сенки, които лесно се нанасят и са дълготрайни. Изключително фина и копринена текстура.

Палитра от 4 цвята прахообразни сенки за очи Eye Studio Quad от Maybelline NY – 16,49 лв
Ултра нежната копринена текстура се нанася лесно за постигане на изчистен хомогенен резултат. Естествени и нежни нюанси, които придават основно ударение върху лекотата и свежестта на вашата загоряла от слънцето кожа. Усещане за комфорт и цвят, който издържа с часове.
Молив за очи Define-a-line от Maybelline NY – 6,99 лв

Без размазване, по-прецизни, по-съвършени, очите ви са по-красиви отвсякога. Неговата кремообразна формула позволява да се нанася по-лесно и по-равномерно и подчертава очите ви през целия ден. Оригиналният му връх перфектно следва контурите на очите.

Четворка сенки за очи True Colour от Avon – 8,90 лв
Много гладка, покривна и лесна за разнасяне формула. Дълготрайни цветове. Формула - кремообразна пудра. Адаптират се към типа кожа.
Професионален молив за очи Jillian Dempsey от Avon – 5,90 лв

Мек молив с апликатор, подходящ за опушен грим. Нанасете линия на клепача и под долните мигли. Леко разнесете линиите със специалния накрайник на молива.


18.10.2010/Материалът подготви: Биляна Божилова

2 коментарaДобави коментар »

Penmar

От Penmar21.10.2010, 12:43 ч.

Чудесен грим за по-официални случаи!Изпъква изразителността на окото!

Виж всички коментари за "Грим ефект „опушени очи“".

Още от "Грим"

Открийте отговора с Deborah Milano и колекцията от палитри SECRETS OF THE SMOKEY EYE!

Каква е тайната на опушения грим?

Тенденцията на опушените очи сякаш никога няма да отмине. Жените по целия свят обожават тази визия и търсят лесен начин за постигане на професионален резултат.

За перманентния грим

За перманентния грим

Как лицето ви да бъде безгрешно, но да не се налага да прекарвате часове пред огледалото? С помощта на най-съвременните методи като дермопигментацията или така наречения перманентен грим например, който се практикува вече в много наши козметични салони.

Грим за новогодишната нощ

Грим за новогодишната нощ

Класически, авангарден или прелъстителен, гримът за новогодишната нощ трябва да прави впечатление. Повече блясък, повече яркост и повече наситеност – това са основните правила за ефектен новогодишен грим.