Моделирайте лицето с грим

От 0 коментара0/5

Гримът на лицето крие огромна възможност: прикрива и изменя формата му, придава цвят и нужното настроение, яркост и светлина. Подбран правилно и добре нанесен, гримът променя цялото лице. Вижте как с помощта на грима можете да моделирате лицето.

Моделирайте лицето с грим

Елегантна прозрачност

Гримът е своеобразна ода на природата, тъй като използва най-нежните й цветове, за да изпише и моделира лицето. Свежестта на тена и почти графичният рисунък на всеки детайл приближават максимално излъчването до това на мадоните на италианското изкуство. Макиажът е съчетание от преливането на различни нюанси и консистенции. Ружът и пудрата се смесват, прасковеното преминава в светлорозово, бежовото създава порцеланов тен. Сенките за очи са в нежнорозови оттенъци, съчетани с ябълково-зелено. Устните са като цвете, което разцъфва под умелите ръце на майстор-художник.

Кой е вашият грим според типа на кожата?

Кой е вашият грим според типа на кожата?

На всяка жена се е случвало да използва неподходяща за кожата й козметика, от която се появяват зачервявания, пъпки, сърбеж...

Нежна хармония

Прасковен тен — прозрачен воал върху кожата на лицето. Ружът се поставя с няколко нанасяния по дължината на скулите и извайва тяхната форма. Примамлив блясък обвива устните и ги прави съблазнителни и нежни. Клепачите са покрити с деликатната свежест на бежово-розовите оттенъци, които придават романтичен вид. Този тип грим залага изключително на нюансите, което го доближава до същността на идеята  - обвиване с блясък на естествената красота. Пастелните тонове внасят чар и помагат лицето да получи хубав тен.

Нежна хармония

Абсолютна чистота

Нежни и кремообразни, перлените частици на продуктите покриват лицето със светлина и младост. Коприненонежна, кожата е матирана благодарение на минералните пигменти, с които е обогатена козметиката. Допълнително се създава оптичен ефект на изпъване и заглаждане, което автоматично заличава няколко години. Тенът на лицето е бистър и гладък. Несъвършенствата са прикрити, добрият външен вид на кожата – гарантиран.

Абсолютна чистота

Естествена светлина

Перфектното излъчване може да бъде постигнато и само с помощта на фон дьо тен, който с няколко нанасяния отстранява следите на времето. Текстурите са компактни за повече резултат с минимални усилия, почти винаги обогатени с хидратиращи съставки и създадени да издържат максимално дълго. Изчистеният стил на този тип грим осигурява безкрайна свежест и хармония. Естествена и изчистена линия, в която гримът е невидим, но резултатът е перфектно моделирано лице  без недостатъци.

Естествена светлина

Тържествуваща съблазън

Вдъхновен от умението на хамелеона да се преобразява, този тип макиаж е изграден върху контрастите матирано-блестягщо, тъмно-светло, студено-топло. Пудрата е изключително фина, водещи във формулите й са микроелементите: микросегменти, микрочастици, микроскопична прецизност за максимален ефект. Цветовете на грима са ярки, матирани и обогатени със седефени нюанси. Той се поставя с върха на пръстите или с помощта на фина четка. Червилото е яркочервено. Стилът възпява творческия подход и наподобява фойерверк - искряща палитра от нюанси.

Тържествуваща съблазън

Котешка грация

Изразява се в използването на цялата гама на металика и медното. Погледът се засилва от сенките, обагрени в палитрата на есенната гора: златисто, бакърено, медно, кафеникаво се преплитат или наслагват. Веждите се изписват в по-тъмни нюанси, за да се засили контрастът и създаде илюзия за мистериозност. По този начин се наподобява котешкият поглед. За да бъде алюзията пълна, се препоръчва и поставянето на  очна линия, която се издължава леко във външния край на окото. Спиралата се нанася плътно, на няколко пласта, за безкрайно удължаване.

Моделирайте лицето с грим:

Моделирайте лицето с грим

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Моделирайте лицето с грим".

Още от "Грим"

Празничен грим

Празничен грим

Празничният грим е по-ярък, по-блестящ и по-наситен от ежедневния. Въпреки това хармонията в цветовете е задължителна. Класически, ефектен или съблазнителен, на какъв празничен грим да заложим?

Празничен грим

Празничен грим

Празничен грим – класически, ефектен или съблазнителен – вие решавате! При всички случаи обаче празничният грим трябва да бъде по-блестящ, по-ярък и по-наситен от ежедневния.

Сенки за очи

Сенки за очи

Много жени не могат да решат какъв цвят сенки са най-подходящи за нея. Тонът на сенките е с няколко гами по-светъл от цвета на окото.