8-те най-често допускани грешки при нанасяне на бронзант

0 коментара0/5

Открийте кои са най-допусканите грешки при употребата на бронзант, които могат да ви попречат да постигнете мечтания естествен загар:

8-те най-често допускани грешки при нанасяне на бронзант
 © iStock.com

Лятото вече чука на врата, а с него и мечтите ни за ваканция и безгрижни дни изпълнени със слънце и усмивки. Ако искате по-скоро да се сдобиете с бленувания слънчев тен, но нямате възможност за плаж, можете да използвате гримът и по-конкретно - бронзантът за свои съюзник. Единственият недостатък на вълшебния продукт с крие във възможността лесно да се прекали с него. Ето защо решихме да съберем и да ви представим най-често срещаните грешки при нанасянето на бронзант, така че да не ги допускате никога повече:

1. Да напоите четката и да нанасяте директно след това

Най-важното правило, което трябва да запомните е първо да вземете от продукта, след това да изтръскате ненужното количество и чак тогава да нанесете върху кожата. Ако първо не изтръскате четката с почукване върху плота или ръката си, рискувате да се окажете с прекалено много продукт върху кожата си. Ако използвате бронзант с течна или кремообразна формула, не забравяйте да прибавите продукта върху апликатора си постепенно, а не наведнъж.

2. Опитвате се промените изцяло контура на лицето си

Контурирането е чудесен начин, по който да представите лицето си в най-добра светлина, наблягайки върху силните му страни. Опитът да се промените изцяло с помощта на грима обаче може да ви накара да изглеждате неестествено и смешно. За това използвайте бронзанта с мярка, само за да разгърнете красотата си, а не да я маскирате.

3. Избирате бронзант за блясък

Добави описание

Бляскавите бронзанти придават на кожата лъскав завършек. Но върху мазна кожа, това не само няма да доведе до красив резултат, но и може да съсипе външния ви вид.

Същото се отнася и за нормалната кожа, щом започнете да се потите, което е неизбежно особено през горещите месеци.

Ето защо ви препоръчваме да пропуснете бронзантите с бляскък и да се придържате към продуктите с матова формула. Ако все пак искате да добавите малко блясък, то поставете малко количество от продукта върху ключицата, раменете и деколтето, където ще изпъкне много по-добре.

4. Нанасяте го твърде бързо

Също като фон дьо тена,  бронзантът трябва да се нанася постепенно и поетапно, което позволява да се наслои толкова от продукта, колкото е необходим, за да се постигне ефектен  слънчев загар. Ако сте прибързали, резултатът може да не ви задоволи. За това отделете си достатъчно време и не претупвайте тази стъпка от грима.  

Мислете за бронзантът като за парфюм: винаги можете да добавите още по-късно, но ако първоначално сложите твърде много, е много по-трудно да поправите нещата, без да се наложи да започнете от начало.

5. Поставяте прекалено голямо количество на  скулите

Жените често са съветвани да нанасят тъмен нюанс бронзант под скулите, за да направят контура на лицето по-издължен. Всъщност обаче често постигат само едно измъчено изражение. За да избегнете този ефект поставяйте върху бузите си подходящ руж, а след това използвайте бронзиращия продукт пестеливо, като го нанасяте леко върху горната част на скулите.

6. Използвате твърде тъмен нюанс

Добави описание

Бронзантът трябва да бъде не повече от два нюанса по-тъмен от цвета на кожата ви. Всичко, което е по-далеч от това, ще накара кожата ви да изглежда неестествена, а не целуната от слънцето.

7. Нанасяте бронзанта по цялото си лице

Поставянето на слой бронзант върху цялото лице е много опасна задача, която изисква внимание и прецизност. Много по-безопасно е да оперирате със зоните, които са естествено засегнати от слънцето: челото, горната част на носа, скулите и челюстта.

Добави описание

8. Използвате неправилна четка

Много жени избират кабуки четки, за да нанасят бронзанта си, но по-плътни четки могат да доведат до нанасянето на твърде много продукт. За да избегнете това избирайте пухкави четки за руж или скосени четки, които не задържат толкова продукт в себе си и нанасянето става по-леко.

31.05.2018/Боряна Харлова

Още от "Грим"

Новогодишен грим

Новогодишен грим

Новогодишен грим, който няма да остане незабелязан. Новогодишният грим е шик, драматичен и излиза идеално на снимки, които непременно ви предстоят. Новогодишният грим е по-ярък, по-силен и по-блестящ от класическия грим.

Магически спирали за очи

Магически спирали за очи

Спирали за очи, които ще направят погледа ви неустоим и омагьосващ. Иновативни формули, уникални четки, наситени цветове, сипрали за очи, от които всяка жена се нуждае, за да бъде неотразима.

Красиви мигли = красив поглед

Красиви мигли = красив поглед

Хора с плътни, копринени, дълги, извити мигли рядко се раждат. Но това не е беда. Защото за щастие съществуват толкова много козметични средства за да постигнете желания ефект.