Подгответе стъпалата за лятото

1 коментар0/5

През лятото стъпалата са на показ. Затова е важно да изглеждат винаги перфектно. Трябва да ги предпазвате и почиствате редовно. Вижте нашите съвети как да подготвите стъпалата за лятото.

Подгответе стъпалата за лятото
Подгответе стъпалата за лятото

Първата стъпка е да подрежете ноктите. След това ги изпилете внимателно, за да отстраните всякакви неравности. Изгладете нокътната плочка. Изглаждането се прави със специално много нежно блокче. Добре е процедурата да се прави веднъж месечно.

След това пригответе ваничка с топла вода. Добавете към нея няколко капки масло от чаено дърво. То действа антисептично. Киснете стъпалата за 10 минути в тази вода.

Как да преборите гъбичките по краката? >>>

Друг вариант е да добавите към водата чай от лайка или липов цвят. В случай, че сте почитател на домашната козметика, добавете към топлата ваничка зехтин. Той прави чудеса с кожата.

Имайте предвид, че дълго време след тези вани, кожата е по-мазна

След като стъпалата са добре накиснати, отстранете мъртвата кожа с пила или пемза. Ако носите всеки ден сандали, препоръчваме ви да повтаряте тази процедура всяка вечер. Прахът от улицата лесно се набива в кожата и е причина за загрубяването й в областта на петите и пръстите.

7 съвета за гладки крака >>>

Подгответе стъпалата за лятото

След като почистите стъпалата, нанасяйте овлажняващ крем и останете така известно време. Кремът трябва добре да попие.

Следваща много важна стъпка е да избутате кутикулите. Редовното избутване на кутикулите е полезно за ноктите. Правете го със специлен гумен или дървен инструмент, за да не се нарани кожата.

Как да се грижим за кутикулите? >>>

Ако в същия ден искате да се лакирате, минете с лакочистител нокътните плочки. Така ще се отстрани всякакви остатъци от крема, които биха направили маникюра нетраен

През лятото се носят много сандали и отворени обувки. Затова ноктите ви трябва винаги да са защитени. Препоръчваме ви винаги да слагате заздравител или основа и след това да слагате лака.

Най-големите врагове на стъпалата

  • Джапанките са най-големият враг на стъпалата. Те осигуряват по-малка защита за краката ви и това често води до наранявания и напрашаване на кожата
  • Ако стъпалата ви се потят, трябва да полагате допълнителна грижа за тях. Задължително ги киснете всяка вечер в сапунена вода и добре ги подсушавайте. Избягвайте затворени обувки
  • Лятото често сме склонни да ходим боси заради жегата. Така обаче лесно можете да хванете гъбички или инфекции. Затова дори когато сте на гости, обувайте чехли, но никога не ходете боси
  • Мазолите са най-големите врагове на стъпалата през летните месеци. Когато ви се появи мазол, не слагайте лепенка. Най-добре я оставете да изсъхне от само себе си

13.06.2014/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

Викторияreal

От Викторияreal13.06.2014, 15:25 ч.

Мазолите не изсъхват - това е пришка в пришка в пришка, обикновено от стегната обувка на орпеделно място! Гъбите не се хващат от ходене с джапанки и отворени чехли:) За подготовка на краците- ходене на педикюр :)

Виж всички коментари за "Подгответе стъпалата за лятото".

Още от "Тяло"

7 съвета за гладки крака

7 съвета за гладки крака

Краката са една от най-сексапилните части на женското тяло. Затова винаги е важно как изглеждат. Вижте нашите 7 съвета за гладки крака.

Бразилска епилация

Бразилска епилация

Бразилска епилация е епилация на интимните части. Представлява пълно интимно обезкосмяване (Brazilian Hollywood Cut, Сфинкс) или интимна епилация, при която се запазва тясна окосмена лентичка (Brazilian Landing Trip, писта).

Скритото значение на най-популярните татуировки

Скритото значение на най-популярните татуировки

Татуировката остава за цял живот. Затова е добре внимателно да подбираме какво има върху тялото ни. Събрахме най-популярните татуировки и техните значения, вижте ги.