Хубаво дупе за плажа

33 коментара4/5

Най-големият враг на хубавото дупе и на стройните гладки бедра е целулитът. Става дума за ония грапавинки по и под кожата, които я карат да прилича на вафла.

Той може да ви сполети на всякаква възраст, но затова пък не е „съдба за цял живот" - с малко воля и амбиция можете да се справите с него.

Хубаво дупе за плажа


Естествено, най-важният момент е гимнастиката.

Най-ефикасни са следните упражнения:


Сядате на земята с изпънати пред себе си крака. Ръцете поставени зад тила. Сгъвате левия крак в коляното, допирате го до десния лакът, връщате в изходно положение. Правите същото с десния крак -10 пъти. (сн. 1)
Заставате с лице към земята, подпрени на длани и колене. Вдигнете единия крак нагоре, като се стремите да бъде максимално изпънат в коляното, шията извита, главата вдигната нагоре. Сваляте в изходно положение, Повтаряте същото с другия крак -16 пъти. (сн. 2)Сядате на земята с подгънати (солене и седалище върху ходилата. Ръцете с преплетени пръсти изпънати над главата. Повдигате седалището и се опитвате да седнете отдясно на сгънатите си крака, без да извивате талията и да променяте положението на гърба, лицето продължава да гледа напред. Повтаряте същото наляво -16 пъти. (сн. 3)


  • Масаж
Много полезно средство против целулит е сухият масаж с четка, направена от естествени косми.
Четкате бедрата и задните части до зачервяване в посока отдолу нагоре. Всъщност, ако имате време, този масаж може да правите на цялото тяло, започвайки от пръстите на краката и ръцете, нагоре в посока към сърцето.
В никакъв случай не бива да четкате лицето и гърдите, както и участъците с бемки и пигментни петна, ако имате такива.
Започнете с възможно най-меката четка и постепенно преминавайте към четка с по-твърд косъм. ожете да масажирате кожата на бедрата от коленете нагоре, дупето и талията докато се къпете и сте намазани с шампоан.

По-добър ефект се получава, ако го правите със специален ролер за масаж или лек предмет с неравна, но заоблена повърхност.
След изкъпване продължете масажа, като обилно разтривате върху кожата на цялото тяло хидратантен крем, докато попие.

  • Диета
Упражненията и масажът не са достатъчни, за да се отървете от целулита, необходима е и диета.

Диета зо хубаво дупе за плажа

Намалете храната, наблягайте на нискокалоричните продукти от растителен и суров вид. Избягвайте мазнините, химически обработените и консервираните храни, по възможност и месото.

Млечно-вегетарианската храна, богата на целулоза и баластни вещества, ще помогне мастните депа под „вафличките" да намалеят. Тъй като при целулита е налице задържане на вода в подкожната тъкан на бедрата и ханша, избягвайте продукти, които задържат влага в тялото като сол, захар. кофеин, алкохол, най-вече бира.

Много полезни са храните с естествено диуретично действие: целина, моркови и червено цвекло.


Винаги, когато отегчителната гимнастика и безвкусната диета се опитат да ви развалят настроението и да би разколебаят, си представяйте резултата от вашите усилия, събрал погледите на мъже и жени на плажа, в планината, на дансинга или на улицата.
Не забравяйте, че най-важни за женската привлекателност са очите, устните и дупето!
Те се забелязват най-напред и най-отдалече.


По материали на сп.”Еssentials”

30.06.2003/Роза Савова

Още от "Тяло"

Душ гел – ароматна наслада

Душ гел – ароматна наслада

Душ гелът е новият сапун. Не само дамите, вече и господата го предпочитат. Изборът е огромен, но понякога срещаме затруднения при покупката на душ гел. Да изберем душ гел, който носи ароматна наслада.

Грижи за стъпалата през лятото

Грижи за стъпалата през лятото

Стъпалата през лятото изискват повече грижи, защото са открити. Гладките пети и идеалният педикюр са задължителни. Какви грижи да полагаме за стъпалата през лятото?

Баня за тялото и душата

Баня за тялото и душата

Как изглеждате и се чувствате след тежък работен ден? Изтощени, напрегнати, без сили и желание за нищо. Банята е единственото спасение. Влизайте във ваната поне веднъж седмично и ще преоткриете себе си.