Vela Shape за стегнато тяло без целулит

5 коментара3/5

Vela Shape е машина за третиране на целулит и намаляване на обиколките. Vela Shape съчетава съвместното действие на три компонента - вакуум масаж, инфрачервена светлина и радиочестотни вълни.


vela shapeVela Shape е единствената одобрена от Американската асоциация по храни и лекарства машина за третиране на целулит и намаляване на обиколките. Работи с най-съвременната (elos) технoлогия трето поколение след лазери и интензивна пулсова светлина. Как действа процедурата и какви резултати да очакваме? Гергана Евтимова – кинезитерапевт в дерматологична клиника DermaPro, беше така любезна да ни отговори на всички въпроси, свързани с Vela Shape, докато ние тествахме процедурата и сами се убедихме в предимствата й.

Какво представлява Vela Shape?
Гергана Евтимова: Vela Shape е комбинирана процедура. В нея работим с 3 компонента – радиочестота, инфрачервена светлина и вакуум масаж. Хубавото при нея е, че въздействието е комплексно, по едно и също време са включени и трите компонента. Затова ефектът, който се получава, е комбиниран. Работим едновременно за целулита, локалните мастни натрупвания и не на последно място за еластичността на кожата. Всеки един от тези 3 фактора може да се окаже тясно специализиран в решаването на конкретен проблем. Например инфрачервената светлина влияе върху локалните мастни натрупвания. Радиочестотата въздейства върху клетките, които произвеждат колаген (фибробластите), т.е. най-добре повлиява върху еластичността на кожата, има отношение и върху целулита. Вакуумът допълва въздействието на другите два компонента като дрениращ фактор – освобождава тялото от токсичните вещества и целулитните натрупвания.

vela shapeМоже ли Vela Shape да доведе до отслабване?
Гергана Евтимова: По принцип след като отстраним локални мастни натрупвания и от дренажа, който се осъществява, има вариация в теглото надолу. Все пак ако искаме да свалим повече килограми, трябва да се добавят хранителен режим и физическа активност, за да е по-комплексно.

Колко процедури са необходими, за да има видим ефект?
Гергана Евтимова: Процедурите се определят строго индивидуално, в зависимост от проблемите, които има да решаваме, но при всички случаи има един минимум от 8-10 процедури. При повече мастни натрупвания трябва да продължим с процедурите. Естествено схемата, която се прилага, също е индивидуална като брой процедури за седмицата и начин на поддръжка след това. Нашият съвет е след приключване на процедурите да има време за поддръжка, добре е да се прилага поне 1-2 пъти месечно. Vela Shape е много подходяща и при мъже, защото локалните натрупвания в зоната на корема реагират много добре.

Каква е продължителността на една процедура или зависи от зоната, която ще се моделира?
Гергана Евтимова: Зависи от зоната, която обработваме. Около 50-60 минути, в зависимост от местата, върху които работим.

Специален крем ли се използва?
Гергана Евтимова: Кремът е специален към Vela Shape машината. Той е специална разработка на фирмата, която произвежда апарата, обогатен с чудесни антицелулитни и дълбоко хидратиращи съставки. Затова нашият съвет е, когато дамата или мъжът идва на процедура, кожата преди това да не е мазана с никакъв продукт, за да може активните съставки на крема да проникнат. Не е желателно да е правена епилация преди процедурата, за да не е раздразнена кожата.

vela shapeНяма ефект върху стриите нали?
Гергана Евтимова: Само доколкото повлияваме върху еластичността на кожата, но влияние върху образувани стрии - по-скоро не.

Сравнено с LPG масажа, какви са предимствата на Vela Shape?
Гергана Евтимова: Основното предимство пред LPG е присъствието на радиочестота и инфраред, което не е никак малко. При Vela Shape ефектът върху кожата започва да се проявява по-бързо. Може да се обработват зони, които са трудни за моделиране дори със спорт – например вътрешната част на бедрата, зоната на двойна брадичка също. Освен това много добре се повлиява състоянието на кожата след раждане.

Каква е цената на 1 процедура?
Гергана Евтимова: Цената варира според състоянието на кожата – около 30-100 лв за 1 процедура. Има и пакетни цени.

Напълно безвредна ли е Vela Shape?
Гергана Евтимова: Радиочестотата е биполярна, което означава, че е напълно безвредна, както и всичко останало, което се използва. Инфрачервената светлина при мускулни спазми дори има положителен ефект, защото има релаксиращ характер. Vela Shape подпомага здравето!

Някакви странични ефекти, макар и временни?

Гергана Евтимова: Много рядко при свръхчувствителна кожа при първите процедури може да се получат леки хематоми. Има определени противопоказания при наличието на които не се работи, като силно разширени вени, диабет, сърдечни проблеми, тежка хипертония, метални имплантанти по тялото. Ако има някакви притеснения, винаги се прави консултация с нашите лекари.

Дерматологична клиника DermaPro се намира на ул. „Григор Пърличев“ №2, София. За контакти: GSM: +359 887 524 800; телефон: +359 2 852 4800; e-mail: info@dermaproclinic.net

15.06.2011/Интервю на Биляна Божилова

5 коментарaДобави коментар »

Катти

От Катти19.06.2011, 21:36 ч.

В статията е трябвало да споменете болката при тази процедура! Издържах само 3 посещения, краката ми бяха сини и просто нямаше как да се явя на четвърта процедура! За които го интересува как да намали целулита ( защото до...

Виж всички коментари за "Vela Shape за стегнато тяло без целулит".

Още от "Тяло"

Красота и бременност

Красота и бременност

Трябва ли да полагаме грижи за красотата по време на бременност? Бременната жена излъчва естествена красота и нежност, но често се чувства погрозняла и с понижено самочувствие. Красота и бременност са напълно съвместими понятия.  

Красиви крака за всяка жена

Красиви крака за всяка жена

Красивите крака са дълги и стройни – това е наложеното схващане, което комплексира дамите с не толкова дълги и стройни крака. Всъщност красиви крака може да има всяка жена – с движение, правилно хранене и козметични грижи.

Ароматерапия срещу целулит

Ароматерапия срещу целулит

Ароматерапия срещу целулит. Кои етерични масла са най-ефективни в борбата срещу целулита? Масла от лимон, гуарана, чаено дърво, грейпфрут, здравец, бергамот, канела и индийско орехче за антицелулитна ароматерапия.