Златни правила при нанасянето на бляскав лак за нокти

0 коментара0/5

Бляскавият лак за нокти е топтенденция за всеки по-специален повод, защото може да направи обикновения маникюр необикновен, без да е се налага да харчите купища пари за рисуване на ноктите. Златни правила при нанасянето на бляскав лак за нокти.

Златни правила при нанасянето на бляскав лак за нокти
 © istockphoto.com

Всеки има нужда от щипка блясък в живота си. Защо не да го внесем с помощта на маникюра. Брокатеният лак за нокти е една от топтенденциите за есен/зима 2016-17. 

Има няколко начина да нанесете бляскав лак за нокти. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Всички постигат еднакво добър резултат и просто трябва да намерите онзи, който най-много допада на вас.

Нанасяне на бляскав лак с четката на лака

Най-лесният и популярен начин за нанасяне на бляскав лак е просто нанасянето с четката. Ако искате максимум бляскави частици върху ноктите, без да се налага да нанасяте 5 слоя лак, ето какво да направите.

 1. Винаги започвайте от нанасянето на основата. Тя може да е безцветен лак или цвят по ваш избор.
 2. След като изсъхне, идва време за бляскавия лак. Извадете четката на лака за нокти и за секунда я задръжте до ръба на шишенцето. Така бецветния лак ще се стече обратно в шишенцето, а по четката ще останат доста бляскави частици. С леки движения нанесете броката по ноктите. Повторете процедурата, докато получите желаното количество блясък.
 3. Оставете да изсъхне и задължително завършете с топ лак.

брокатен лак за нокти, бляскав лак за нокти

Нанасяне на бляскав лак за нокти с клечка за уши

Клечките за уши имат широко приложение грима и козметиката в домашни условия. Можем да ги използваме за почистване на кожата около ноктите, докато се лакираме или да коригираме неправилно нанесен грим. С помощта на клечки за уши можем да нанасяме и бляскав лак за нокти. Ето как:

 1. Нанесете желаната от вас основа и оставете да изсъхне.
 2. След това вземете клечка за уши и върху нея нанесете с четката обилно количество лак за нокти. След това с леки потутващи движения нанесете броката.
 3. Клечката за уши позволява по-добър контрол и по-малко напластяване на лак за нокти. С помощта на клечка за уши можете да направите дискретен бляскав маникюр Половин луна (брокат в основата на плочката) или френски маникюр с брокат (на върха).

Нанасяне на бляскав лак за нокти с гъба за грим

Използвайте гъба за грим за максимално равномерно и плътно нанесен брокатен лак за нокти. Ето как в няколко стъпки.

 1. Нанесете желаната от вас основа
 2. Нанесете латекс за нокти около нокътните плочки
 3. Върху обикновена гъба за грим нанесете няколко слоя от брокатения лак за нокти. След това с леки потупващи движения нанесете броката върху ноктите, повторете, ако е необходимо. Този метод е бавен, но крайният резултат си заслужава.
 4. Завършете с топ лак

Ако имате нужда от помощ, вижте най-популярното YouTube видео по темата:

Полезни съвети за бляскавия лак за нокти

 • Преди употреба

Винаги преди употреба, разтъркайте лака за нокти между дланите си. Разклатете бутилката добре, за да се уверите, че бляскаивте частици ще са равномерно разпределени в шишенцето лак за нокти.

 • Течен латекс за нокти - удобство и необходимост

За да избегнете зацапване на кутикулите, използвайте течен латекс за нокти. Наричат го още предпазен силикон. Струва около 5 лв. и прилича на обикновен лак за нокти. Нанася се около ноктите преди лакиране, а след като приключите се отлепва, заедно с всичкото зацапване, което сте направили. Течен латекс за нокти можете да намерите във всяка по-голяма дрогерия при продуктите за маникюр.

течен латекс

Pinterest.com

 • Основа по избор

Преди да нанесете бляскавия лак за нокти, нанесете цветна основа. Тя може да е в цвят, близък до този на броката, или пък контрастиращ (но добре съчетаващ се). Всичко зависи от крайния резултат, който търсите.

 • Съвети за балансиран бляскав маникюр

Бляскавият маникюр е чудесен и за ежедневието. Просто лакирайте 3 от ноктите на всяка ръка в определен цвят, а останалите два - в брокатен лак. Така ще бъдете бляскави, но не и кичозни.

 • За финал

Винаги завършвайте бляскавия маникюр с топ лак за по-голяма трайност

09.01.2017/ Радослава Михайлова

 

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ, СВЪРЗАНИ С МАНИКЮРА, МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ, КАТО КЛИКНЕТЕ НА КРТИНКИТЕ ДОЛУ:

 

гел лакманикюр според зодията

      6 гел лак грешки, които                 Маникюр според зодията

          увреждат ноктите

Още от "Ръце"

Нежни ръце през зимата

Нежни ръце през зимата

Как се поддържат нежни ръце през зимата? С постоянни грижи. Студ, сняг и вятър навън, климатици, вода и миещи препарати вътре – зимата е истинско изпитание за нежната кожа на ръцете. Как да ги защитим?

Покажи си маникюра 2012 - печеливши

Покажи си маникюра 2012 - печеливши

Спечелилите от конкурса "Покажи си маникюра 2012" на Интеркозметика и CND.

Съвети за по-дълги нокти

Съвети за по-дълги нокти

Почти всяка среща започва с ръкостискане - така го изисква етикетът. Това означава, че кожата на ръцете и вашият маникюр са и ваша визитка. Вижте полезни съвети за по-дълги и красиви нокти.