Здрави и красиви нокти = повече грижа и по-малко гени

1 коментар0/5

Безспорно наследството, което носите от родителите си, оказва влияние както върху здравината на косата, така и на ноктите.

Но съвременното развитие в сферата на продуктите от категория грижа за ноктите, е толкова сериозно, че до голяма степен красотата на естествения маникюр зависят повече от грижите, които полагате за него.

Здрави и красиви нокти = повече грижа и по-малко гени

Попитахме професионалистите от „Стар Нейлз - България“, къде най-често грешат жените и какво могат да им препоръчат те като подходяща грижа.Ето и техните три професионални съвета.

Грешка №1

Свалянето на гел-лак в домашни условия може да причини сериозни увреждания на нокътната плочка. Често жените използват обикновен лакочистител вместо течност за сваляне на гел-лак. Той не разтваря толкова бързо и ефективно покритието и се налага отново и отново поставяне на напоени тампони върху пръстите, вследствие на което кожната гънка се дехидратира. Освен това, често за отстраняването на покритието се използват неподходящи инструменти. Така се получава обелване на част от нокътните слоеве или прекалено изтъняване на нокътната плочка в стремежа да бъде почистена напълно.

Заздравител с диамантен прах на SNBСъвет: Посещавайте маникюриста си за свалянето на гел-лак. Нанасянето, както и премахването му изисква еднакво внимание и професионализъм. Ако въпреки всичко трайно увредите ноктите си при отстраняването на гел-лак, ви препоръчваме курс със Заздравител с диамантен прах на SNB. Продуктът заздравява слабите и тънки нокти, като ефективно ги защитава от чупене и разслояване. Предпазва повърхността им благодарение на вложения в него диамантен прах. Съдържа UV абсорбери за допълнителна защита на нокътната плочка. Нанесете един слой върху предварително почистени и подсушени нокти. Всеки ден нанасяйте по още един слой в рамките на 7 дни. След това отстранете покритието с лакочистител.

Грешка №2

Липсата на ежедневна грижа за кожната гънка и ноктите също е основна грешка. Замислете се по колко пъти на ден миете ръцете си с вода и сапун. Колко често използвате предпазни ръкавици, когато миете съдовете или имате контакт с други почистващи препарати? Всичко това води до дехидратиране и премахване на естественото омазняване на кожата на ръцете, кожната гънка и нокътната плочка.

Крем за нокти и кожички на SNB.

Съвет: Два пъти дневно използвайте Крем за нокти и кожички на SNB. Той съчетава масла от арган, облепиха и шея. Укрепва ноктите, стимулира техния растеж, увеличава здравината им, хидратира кожната гънка и подобрява нейната еластичност.

SNB Крем за ръце с аромат на манго или гуаваИзползвайте и крем за ръце, обогатен с масла от шея и жожоба, като SNB Крем за ръце с аромат на манго или гуава. Той омекотява кожата, подобрява липидния баланс, поддържа хидратацията и създава много фин филм, който защитава кожата от неблагоприятни въздействия на околната среда. Емулсията е балансирана да осигури леко нанасяне, бързо проникване и липса на мазна следа, което я прави подходяща за честа употреба и различни типове кожа.

Грешка №3

Поставяне на лак за нокти директно върху ноктите без нанасяне на основа също е често срещана грешка. Тя води след себе си нежелано пожълтяване на нокътната плочка. До този проблем обикновено се стига след лакиране с тъмни цветове без основа. При тях пигментите са много силни и наситени.

ALL IN ONE на SNBСъвет: Винаги поставяйте основа или заздравител преди да нанесете лака. Ако търсите практично решение, заложете на ALL IN ONE на SNB – заздравител, основа и топ лак в един продукт. Екстракт от ехинацея и листа от маслиново дърво, минерали и витамин Е хидратират и възстановяват еластичността на ноктите. Гланцовото покритие предпазва нокътната плочка от пигментите в лака. Нанесен като финал, продуктът придава допълнителен блясък на лака и го защитава от белене. Ако искате само база, изберете Основа за лак на SNB. Тя съдейства за създаване на дълготрайно покритие от лак за нокти и същевременно го предпазва от белене. Прозрачният гланцов филм върху естествените нокти ги защитава от пожълтяване, подсилва яркостта и цвета на лака. 
 

1 коментарДобави коментар »

SunshineReggae

От SunshineReggae30.01.2015, 14:20 ч.

Аз пък откакто ползва крем Flexitol вече не ми се разделят ноктите и растат по-бързо

Виж всички коментари за "Здрави и красиви нокти = повече грижа и по-малко гени".

Още от "Ръце"

5 идеи за романтичен маникюр

5 идеи за романтичен маникюр

Независимо дали празнувате Свети Валентин или не, това е още един ден, в който да съблазните половинката. Част от тази визия несъмнено е маникюрът. Ето нашите 5 идеи за романтичен маникюр.

Конкурс: Покажи си маникюра 2014

Конкурс: Покажи си маникюра 2014 - печеливши

Спечелилите от конкурса "Покажи си маникюра 2014" на SNB.

Съвети за по-дълги нокти

Съвети за по-дълги нокти

Почти всяка среща започва с ръкостискане - така го изисква етикетът. Това означава, че кожата на ръцете и вашият маникюр са и ваша визитка. Вижте полезни съвети за по-дълги и красиви нокти.