Съвети за по-дълги нокти

0 коментара0/5

Почти всяка среща започва с ръкостискане - така го изисква етикетът. Това означава, че кожата на ръцете и вашият маникюр са и ваша визитка. Вижте полезни съвети за по-дълги и красиви нокти.

Съвети за по-дълги нокти
Съвети за по-дълги нокти

Много жени предпочитат късите нокти. От една страна, са по-лесни за поддържане и не се тревожиш дали ще се счупят и ще станат с различна дължина. От друга страна, не пречат когато се върши домакинска работа. Не на последно място е и фактът, че според тенденциите късият маникюр измества дългия.

Затова по-добрият вариант е да заложите на къси нокти, а да ги направите да изглеждат по-дълги и елегантни с няколко трика.

Започнете с правилната грижа за ръцете. Редовно хидратирайте и подхранвайте с крем за ръце, защото така кожата около ноктите не се напуква. Освен това по-този начин подхранвате и самата нокътна плочка. Избутвайте кожичките и отстранявайте излишните - така ноктите стават визуално по-дълги, тъй като откривате повече място.

Когато оформяте с пила пък, по-добре следвайте линията на пръстите. Това означава да заложите на заоблен или леко заострен маникюр вместо на ъгловат.

Добави описание

Разбира се, другото важно условие за това ноктите ви да изглеждат по-дълги, е да изберете подходящият цвят за маникюра.

Най-голям успех имат лаковете в телесен цвят, както и по-светлите пастелни нюанси, защото се сливата с кожата на тялото и пръстите изглеждат по-дълги и тънки. За максимален ефект изберете лак за нокти, който е един тон по-светъл от този на кожата ви.

От тъмните цветове подходящи са индигово синьо, бордо или дори черно. Ярко червеното също е универсален цвят за перфектен маникюр, така че няма да сгрешите, ако се спрете на него. Оставете мъничка луничка в горната част на нокътната плочка, за да изглеждат ноктите по-дълги.

Добави описание

Ако пък харесвате ефектен маникюр с принт или красиви мотиви, съветваме ви да изберете вертикално райе, принт на малки точки или на ситни цветчета. Френският маникюр е може би най-добрият вариант.

Избягвайте белия лак за нокти и купувайте само лакове с допълнително блясък.

14.08.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Съвети за по-дълги нокти".

Още от "Ръце"

6 гел лак грешки, които увреждат ноктите

6 гел лак грешки, които увреждат ноктите

Гел лакът безспорно е най-популярният тип лак, който се използва за маникюр в момента и през последните години. Кои са обаче най-големите грешки, които допускате, ако сте все още неопитни по отношение на гел лака.

10 трика за перфектен маникюр

10 трика за перфектен маникюр

Понякога времето просто не стига, за да отидете при добър маникюрист и да се радвате на красиви нокти. А вкъщи като че ли така и не можете да постигнете съвършенство сами. Вижте 10 трика за перфектен маникюр в домашни условия.

Ръцете – първите издайници на възрастта

Ръцете – първите издайници на възрастта

Казват, че истинската възраст на една жена най-добре може да се познаеш по ръцете. Но истината е, че тяхната кожа понякога се състарява преждевременно и може да заблуди в неблагоприятен смисъл - да показва по-голяма възраст.