Съвети за по-дълги нокти

0 коментара0/5

Почти всяка среща започва с ръкостискане - така го изисква етикетът. Това означава, че кожата на ръцете и вашият маникюр са и ваша визитка. Вижте полезни съвети за по-дълги и красиви нокти.

Съвети за по-дълги нокти
Съвети за по-дълги нокти

Много жени предпочитат късите нокти. От една страна, са по-лесни за поддържане и не се тревожиш дали ще се счупят и ще станат с различна дължина. От друга страна, не пречат когато се върши домакинска работа. Не на последно място е и фактът, че според тенденциите късият маникюр измества дългия.

Затова по-добрият вариант е да заложите на къси нокти, а да ги направите да изглеждат по-дълги и елегантни с няколко трика.

Започнете с правилната грижа за ръцете. Редовно хидратирайте и подхранвайте с крем за ръце, защото така кожата около ноктите не се напуква. Освен това по-този начин подхранвате и самата нокътна плочка. Избутвайте кожичките и отстранявайте излишните - така ноктите стават визуално по-дълги, тъй като откривате повече място.

Когато оформяте с пила пък, по-добре следвайте линията на пръстите. Това означава да заложите на заоблен или леко заострен маникюр вместо на ъгловат.

Добави описание

Разбира се, другото важно условие за това ноктите ви да изглеждат по-дълги, е да изберете подходящият цвят за маникюра.

Най-голям успех имат лаковете в телесен цвят, както и по-светлите пастелни нюанси, защото се сливата с кожата на тялото и пръстите изглеждат по-дълги и тънки. За максимален ефект изберете лак за нокти, който е един тон по-светъл от този на кожата ви.

От тъмните цветове подходящи са индигово синьо, бордо или дори черно. Ярко червеното също е универсален цвят за перфектен маникюр, така че няма да сгрешите, ако се спрете на него. Оставете мъничка луничка в горната част на нокътната плочка, за да изглеждат ноктите по-дълги.

Добави описание

Ако пък харесвате ефектен маникюр с принт или красиви мотиви, съветваме ви да изберете вертикално райе, принт на малки точки или на ситни цветчета. Френският маникюр е може би най-добрият вариант.

Избягвайте белия лак за нокти и купувайте само лакове с допълнително блясък.

14.08.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Съвети за по-дълги нокти".

Още от "Ръце"

Красива до върха на пръстите

Красива до върха на пръстите

Добре поддържания маникюр винаги прави впечатление и говори за собственика си. От ярки блестящи цветове до стилен френски маникюр – персонализирайте се и подчертайте индивидуалността си. Предлагаме ви няколко полезни съвета за красиви и здрави нокти.

Операция „Красиви ръце“

Операция „Красиви ръце“

Слънцето е много вредно за нежната кожа на ръцете. То я изсушава и състарява преждевременно. А и епидермисът на ръцете съдържа много малко вода – 5 пъти по-малко, отколкото този на лицето. Но красивите ръце не са мираж в летните жеги.

Маникюр – цветови тенденции пролет/лято 2012

Маникюр – цветови тенденции пролет/лято 2012

Какви са цветовите тенденции в маникюра за пролет/лято 2012? Маникюр в неутрални нюанси, ярки или металически цветове – това са топ цветовите тенденции в маникюра за пролет/лято 2012.