Правилно ли се лакирате?

0 коментара0/5

Не всяка жена може да отдели време или средства за професионален маникюр. Други пък просто обичат сами да се грижат за своите нокти. Въпросът е, правилно ли се лакирате и знаете ли какво трябва и не трябва да правите, когато оформяте маникюра си у дома?

Правилно ли се лакирате?
Правилно ли се лакирате?

Преди да започнете с лакирането на ноктите, трябва да се уверите, че са добре почистени от предишния лак. Препоръчително е да използвате лакочистител без съдържание на ацетон, защото стандартният може да дехидратира ноктите. Ако предишният лак е бил с блестящи частици или брокат, тогава трябва да напоите памучен тампон с лакочистител и да го задържите върху нокътната плочка за поне 30 секунди и едва след това да започнете да триете. По този начин няма опасност да нараните ноктите и да ги направите груби на допир.

Хубаво е периодично да подхранвате ноктите си, за да имате красив маникюр. За целта, след като сте ги почистили, може да ги накиснете в рициново масло или зехтин за няколко минути, а след това да ги полирате. Тази техника се нарича запечатване и предотвратява разслояването на ноктите.

Добави описание

Що се отнася до полирането, желателно е то да се прави не повече от един път в седмицата. Полирането помага на лака за ноктите да покрие по-добре нокътната плочка. Освен това предотвратява проблеми като сухота и чупливост. Не се полират обаче нокти, които се цепят – трябва да изчакате да „оздравеят“ преди да извършите процедурата.

След почистването и полирането идва ред на оформянето. Измийте ръцете със сапун и подсушете с памучна кърпа. Оформете ноктите с пила и регулирайте дължината. Избягвайте ползването на нокторезачка повече от един път месечно – в противен случай ноктите могат да започнат да се разслояват.

Препоръчително е да заложите на кръгла и завита форма на ноктите, както и на средна дължина. Освен, че този тип маникюр е модерен, той се поддържа по-лесно и ноктите се чупят по-рядко. След като сте уточнили дължината и формата, се заемете с избутването на кожичките.

Лакирането на ноктите започва с покриване на нокътната плочка с основа или заздравител. По този начин предпазвате ноктите от увреждане и маникюрът става по-дълготраен.

Не клатете лака за нокти преди да го използвате, защото така могат да се образуват въздушни мехури, които да направят маникюра ви неравен. Вместо това, обърнете лакът за нокти наобратно и го дръжте за известно време между дланите. Избирайте лакове с широка четка, защото така с едно движение покривате цялата нокътна плочка. Винаги лакирайте ноктите с не повече от два пласта цветен лак. Един обикновено не е достатъчен, а трети пласт пък съхне бавно и по-лесно се изтрива, защото е по-склонен към разслояване.

Завършете с топ лак, който ще ви даде повече блясък и ще попречи на лакът да се обели. Ако искате маникюрът да изсъхне по-бързо, използвайте специален спрей или поставете ръката под струя студена вода.

27.03.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Правилно ли се лакирате?".

Още от "Ръце"

Направи си сам френски маникюр

Направи си сам френски маникюр

Според статистиката френският маникюр е най-поръчваната услуга при професионалните маникюристи. Причината – има класически и изтънчен вид, затова е подходящ за всякакви поводи. Вижте как може да си направите френски маникюр в домашни условия.

Възстановяване на ноктите след гел лак

Възстановяване на ноктите след гел лак

Дори и да сте избрали най-качествения гел лак и най-добрата маникюристка, идва момент, в който ноктите ви имат нужда от почивка. Вижте някои полезни факти и съвети как да възстановите ноктите след гел лак.

Маникюр? Задължително!

Маникюр? Задължително!

Маникюрът е един от детайлите, които правят най-силно впечатление във визията на една жена. Днес той се слави с толкова широка популярност, че погрешно е започнал да се възприема от мнозинството единствено като процес на оформяне и оцветяване на нокътя в