Лакът за нокти – черешката на маникюра

18 коментара1/5

Идеалният завършек на красивия маникюр е цветният финал. Затова след като почистите, изпилите, подхраните и изгладите повърхността на ноктите си, смело хващайте шишенцето с лак.

7374_0.jpg

Лакът за нокти или всичко, което не знаете за него...


  • История
Древните египтяни първи започнали да украсяват ноктите си преди около 6000 години, като втривали къна в тях. По-ярките нокти били символ на по-високо обществено положение. Смята се, че лакът за нокти е изобретен от китайците преди 5000 години. Тогава жените от аристократичните кръгове ходели с маникюр с дължина до 25 см като по този начин демонстрирали, че не се занимават с ръчен труд. За предпазване го увивали със злато и сребро. А през 100 г. н.е. римляните нанасяли "лак за нокти", направен от животинска мазнина и кръв.
Днес лакът за нокти вече е огромен дял от козметичната индустрия.  

  • Идеалният завършек
Цветният лак е финалният и същевременно най-важен завършек на вашия маникюр. За начало се уверете, че лакът е пресен, тъй като старите се нанасят трудно, образуват мехурчета или черти.

Козметичен съвет: съхранявайте лака на тъмно и студено място и поддържайте гърлото на шишенцето чисто, за да се затваря плътно. За да не се получат мехурчета, преди да започнете да се лакирате, вместо да разстръсквате, просто обърнете шишенцето с дъното нагоре и го потъркаляйте между дланите си.

Най-гладко покритие се получава, когато лакът се нанася първо в средата на нокътя в посока от основата му към върха, а после от двете страни по веднъж.  Три-четири щриха с четката са достатъчни за равномерно разпределение.

Козметичен съвет:
чакането отегчава, но позволете на лака да изсъхва бавно. Ускоряването на този процес чрез използване на топлина води до набръчкване и напукване, духането върху пръстите пък намалява блясъка.
7374_1.jpg

  • Лак за нокти Lumene Quick&Chic, 10,90 лв
С лака за нокти Lumene Quick&Chic се постига ослепителен блясък и интензивно, дълготрайно покритие. Иновационната четка One-Touch Brush е с плоска форма и следва контура на ноктите. Само с едно докосване лакът се нанася по-лесно, по-бързо и по-точно от всякога. Тясната й страна може да се използва за прецизност и точност на покритието. Не съдържа формалдехид. Предлага се в 30 уникални нюанса.

7374_2.jpg

  • Лак за нокти Nailwear от Avon, 5,90 лв
Лак за нокти с холографен перлен цвят, който си променя цвета в зависимост от ъгъла, под който се пречупва светлината. Получава се оригинален и необикновен ефект.  


7374_3.jpg
  • Лак за нокти Crazy Colours от Manhattan, 3,70 лв
Лак за нокти със супернаситен цвят, с много блясък. Цветовете са лимитирани, съобразени с модните за сезона нюанси. Малката компактна опаковка е удобна, когато сте на път. Бързосъхнеща формула.     

7374_4.jpg

  • Лак за нокти Giordani Gold от Oriflame, 9,90 лв
Екслузивни дълготрайни лакове за нокти, устойчиви срещу начупване.

07.04.2008 г.
Материалът подготви: Биляна Божилова

Още от "Ръце"

Красиви нокти

Красиви нокти

Красивата жена е длъжна да има красиви нокти. Дори при едно ръкуване се забелязват неподдържаните нокти. За да изглеждат ръцете ви красиви, отделяйте им време поне 1-2 пъти седмично.

Маникюрът с пера ще бъде тенденцията на 2013 г.

Маникюрът с пера ще бъде тенденцията на 2013 г.

След кадифения маникюр през 2012 г. тази година започва с нова тенденция на ноктите с ефект на пера.

Японски маникюр - да се справим с чупливите нокти

Японски маникюр - да се справим с чупливите нокти

Ако сте сред почитателите на естествената грижа за красотата, то японския маникюр е точно за вас. Японският маникюр е натурална грижа за ноктите, която цели да подчертае естествената им красота и да ги заздрави без химикали. Японски маникюр - да се справим с чупливите нокти