Направи си сам френски маникюр

2 коментара0/5

Според статистиката френският маникюр е най-поръчваната услуга при професионалните маникюристи. Причината – има класически и изтънчен вид, затова е подходящ за всякакви поводи. Вижте как може да си направите френски маникюр в домашни условия.

Направи си сам френски маникюр
Направи си сам френски маникюр

Какво трябва да знаете за френския маникюр

Френският маникюр печели симпатиите на дамите, защото е женствен, но и семпъл, красив, но без да се набива на очи. Спорен е въпросът какъв е неговият произход – едни твърдят, че родината му наистина е Франция, но други смятат, че това е стил, който идва от Америка. Класическият френски маникюр не е много дълъг, по-скоро заоблен, отколкото остър, с неутрален цвят на нокътната плочка и тънка бяла линия на върха на ноктите.

Днес обаче френският маникюр търпи много промени и се среща в различни варианти. Все по-популярен става френският маникюр с цветна лента в края на ноктите вместо с бяла. Рисунки на цветя, асиметричен френски маникюр и дантелен френски маникюр също са сред предпочитаните варианти.

Освен това вече не нужно да лакирате ноктите си в неутрални цветове, ако искате френски маникюр, защото се срещат и варианти, които комбинират два контрастни нюанса.

Добави описание

Как да си направите френски маникюр

За да си направите класически френски маникюр, първо трябва да се сдобиете с всичко необходимо за изработката му. А  то е: комплект лакове, пила за нокти и по желание лентички. Лаковете трябва да са три – един в неутрален цвят (бледорозово, прасковено или дори безцветен лак), един бял и един топ лак.

Лентичките пък се ползват за повече прецизност при рисуването на бялата лента. Ако нямате такива под ръка, може да ги замените с книжно тиксо или лейкопласт.

Стъпка 1: подготовка на ноктите. Изрежете ноктите, така че да не са много дълги. След това ги оформете с помощта на пила за нокти, избутайте кожичките и накрая не забравяйте да полирате нокътната плочка.

Стъпка 2: след като нотките са почистени и оформени, трябва да ги подсушите и да преминете към лакирането. Тук има два варианта. Ако не ви трябват лентички и имате достатъчно прецизна ръка, тогава първо лакирате ноктите с лак в неутрален цвят. Изчаквате да изсъхне и след това внимателно рисувате бялата линия на върха на нокътната плочка. След като се уверите, че и белият лак е изсъхнал, минавате с топ лак.

Добави описание

За да избегнете вълнообразни бели линии, които могат да развалят маникюра ви, тогава ползвате лентичките (или тиксото). В този случай първо залепете лентата върху почистените и оформени нокти и лакирайте върха на нокътната плочка в бяло. След като сте сигурни, че лакът е изсъхнал, махнете лепенката внимателно. Ако има останало лепило, отстранете го с помощта на тампонче за уши, напоено в лакочистите. След това лакирайте ноктите в безцветен или бледорозов цвят. Изчакайте да изсъхнат и минете отгоре с топ лак.

В случай, че искате да внесете някакъв интересен елемент в класическия френски маникюр, тогава след като направите бялата лента, нарисувайте още една по-тънка отгоре с помощта на блестящ лак с тънка четка.

22.04.2015/ Христина Спасова

Още от "Ръце"

Грижа за ръцете през зимата

Грижа за ръцете през зимата

В градския транспорт, докато купувате кафе или закуска или докато приказвате по телефона, ръцете са сред най-потърпевшите от студения зимен климат. Как да се погрижите за ръцете през зимата, така че да запазите мекотата на кожата си?

10 трика за перфектен маникюр

10 трика за перфектен маникюр

Понякога времето просто не стига, за да отидете при добър маникюрист и да се радвате на красиви нокти. А вкъщи като че ли така и не можете да постигнете съвършенство сами. Вижте 10 трика за перфектен маникюр в домашни условия.

Как да се грижим за мазните нокътни плочки

Как да се грижим за мазните нокътни плочки?

Както косата, така и ноктите могат да бъдат мазни. Това е проблем, както на дамите, които имат ноктопластика или изграждане с гел, така и на тези, които поддържат естествените си нокти. Ето всичко, което трябва да знаете за мазните нокътни плочки и грижата, от която се нуждаят: