Направи си сам френски маникюр

2 коментара0/5

Според статистиката френският маникюр е най-поръчваната услуга при професионалните маникюристи. Причината – има класически и изтънчен вид, затова е подходящ за всякакви поводи. Вижте как може да си направите френски маникюр в домашни условия.

Направи си сам френски маникюр
Направи си сам френски маникюр

Какво трябва да знаете за френския маникюр

Френският маникюр печели симпатиите на дамите, защото е женствен, но и семпъл, красив, но без да се набива на очи. Спорен е въпросът какъв е неговият произход – едни твърдят, че родината му наистина е Франция, но други смятат, че това е стил, който идва от Америка. Класическият френски маникюр не е много дълъг, по-скоро заоблен, отколкото остър, с неутрален цвят на нокътната плочка и тънка бяла линия на върха на ноктите.

Днес обаче френският маникюр търпи много промени и се среща в различни варианти. Все по-популярен става френският маникюр с цветна лента в края на ноктите вместо с бяла. Рисунки на цветя, асиметричен френски маникюр и дантелен френски маникюр също са сред предпочитаните варианти.

Освен това вече не нужно да лакирате ноктите си в неутрални цветове, ако искате френски маникюр, защото се срещат и варианти, които комбинират два контрастни нюанса.

Добави описание

Как да си направите френски маникюр

За да си направите класически френски маникюр, първо трябва да се сдобиете с всичко необходимо за изработката му. А  то е: комплект лакове, пила за нокти и по желание лентички. Лаковете трябва да са три – един в неутрален цвят (бледорозово, прасковено или дори безцветен лак), един бял и един топ лак.

Лентичките пък се ползват за повече прецизност при рисуването на бялата лента. Ако нямате такива под ръка, може да ги замените с книжно тиксо или лейкопласт.

Стъпка 1: подготовка на ноктите. Изрежете ноктите, така че да не са много дълги. След това ги оформете с помощта на пила за нокти, избутайте кожичките и накрая не забравяйте да полирате нокътната плочка.

Стъпка 2: след като нотките са почистени и оформени, трябва да ги подсушите и да преминете към лакирането. Тук има два варианта. Ако не ви трябват лентички и имате достатъчно прецизна ръка, тогава първо лакирате ноктите с лак в неутрален цвят. Изчаквате да изсъхне и след това внимателно рисувате бялата линия на върха на нокътната плочка. След като се уверите, че и белият лак е изсъхнал, минавате с топ лак.

Добави описание

За да избегнете вълнообразни бели линии, които могат да развалят маникюра ви, тогава ползвате лентичките (или тиксото). В този случай първо залепете лентата върху почистените и оформени нокти и лакирайте върха на нокътната плочка в бяло. След като сте сигурни, че лакът е изсъхнал, махнете лепенката внимателно. Ако има останало лепило, отстранете го с помощта на тампонче за уши, напоено в лакочистите. След това лакирайте ноктите в безцветен или бледорозов цвят. Изчакайте да изсъхнат и минете отгоре с топ лак.

В случай, че искате да внесете някакъв интересен елемент в класическия френски маникюр, тогава след като направите бялата лента, нарисувайте още една по-тънка отгоре с помощта на блестящ лак с тънка четка.

22.04.2015/ Христина Спасова

Още от "Ръце"

Маникюр? Задължително!

Маникюр? Задължително!

Маникюрът е един от детайлите, които правят най-силно впечатление във визията на една жена. Днес той се слави с толкова широка популярност, че погрешно е започнал да се възприема от мнозинството единствено като процес на оформяне и оцветяване на нокътя в

Как да се справим с жълтите нокти?

Как да се справим с жълтите нокти?

Жълтите нокти са често срещан проблем. Причините за тях може да са здравословно, но може да са и резултат от лоша грижа за ръцете. Вижте как да се справите с жълтите нокти

Основният маникюр – стъпка по стъпка

Основният маникюр – стъпка по стъпка

Да преговорим: за хубавия маникюр не винаги е нужен професионалист. Необходими са комплект инструменти, малко техника и много търпение.