Какво издава маникюрът за характера?

0 коментара0/5

Оказва се, че подобно на други елементи от визията ни като облекло, прическа и грим, маникюрът също може да подскаже какъв е характерът на жената. Вижте какво издава маникюрът за характера ви.

Какво издава маникюрът за характера?

В зависимост от това дали обичате да лакирате ноктите в ярки цветове или в по-класически тонове, дали са дълги или къси, с декорация или пък маникюрът въобще не ви е на сърце, може да се определят някои черти на вашия характер.

Например, твърди се, че колкото по-дълъг е маникюрът на една жена, толкова по-самоуверена е тя. Но въпреки, че дългите нокти са белег за самочувствие, според тенденциите късият маникюр е по-добър и практичен вариант през последните няколко сезона.

Късите нокти подсказват също, че жената има аналитичен ум, съобразява всяка ситуация и подхожда с лек скептицизъм към непознатото. Недостатъкът й е, че понякога обича да се оплаква, за разлика от дамите с дълъг маникюр, които пък от време на време прекаляват с хвалбите си по собствен адрес. Освен това жените с дълги нокти са уравновесени и спокойни – рядко ще покажат, че сте ги изкарали извън нерви.

Вижте също: Как да се грижим за кутикулите

Цветовете на лака също говорят много за характера на жената. Например, ако харесвате маникюр в ярки и наситени тонове тогава вие сте родени оптимисти. Обичате свободата и динамичния живот, и за вас чашата винаги е наполовина пълна. Жълтият маникюр е знак за безгрижност, синият за спокойствие, а зеленият за разум.

Лилавият цвят пък е белег за самочувствие и увереност – в комбинация с дълги нокти означава, че пред вас е изправена една силна жена. Неоновият маникюр пък е емблемата на смелите – на тези, които обичат да са под светлините на прожекторите, на парти момичетата и на по-суетните.

Класическият червен маникюр подсказва, че жената е амбициозна, целеустремена, истински професионалист в работата си. Освен това тя е страстна натура и понякога може да действа импулсивно под влияние на емоциите.

Жените, които предпочитат нокти в неутрални цветове, са по-скоро практични и уравновесени. Ценят истината и се държат естествено и непринудено, независимо от компанията. Освен това са работливи и праволинейни, държат на принципите си и рядко правят компромис с тях.

Вижте също: Цветен пролетен маникюр

Какво издава маникюрът за характера?

До някаква степен приличат на жените, които харесват класическия френски маникюр. Тези дами са отдадени на работата и целта в живота им е да успеят и да изградят кариера. Успехът им се дължи не само на професионализма, но и на умението правилно да преценяват ситуацията и да харчат парите си разумно.

Доста по-широкоскроени са жените, които харесват маникюр с декорация. Рисунките по ноктите са знак за артистична натура с богато въображение, която обича да мечтае и често решенията й се базират на емоционални пориви. Жените, които харесват такъв маникюр, са също мили, любезни, но и много отговорни.

Разбира се, има и такива, които не обичат да лакират ноктите си в различни цветове, затова залагат на безцветен лак или просто не се лакират. Обикновено те са практични и уверени в способностите си – смятат, че женската суета не е най-силното оръжие за постигане на целите, затова не си губят времето с нея. Те обаче също са доста енергични, обичат спорта и природата.

09.04.2014/ Христина Спасова
 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Какво издава маникюрът за характера?".

Още от "Ръце"

В крепостта на ноктите

В крепостта на ноктите

Тънките, чупливи и цепещи се нокти са не само естетическа катастрофа, а и знак, че нещо в организма не е наред.

Маникюр – тенденции есен 2012

Маникюр – тенденции есен 2012

Какви са тенденциите в маникюра за есен 2012? Тъмни и пастелни цветове, френски маникюр с контрастен завършек и артистичен маникюр с ярки цветове, сложни декорации и плътни текстури – топ тенденции в маникюра за есен 2012.

Красив пролетен маникюр с пастели

Красив пролетен маникюр с пастели

Спомняш ли си безгрижните и щастливи детски години, изпълнен с игри и песни... Блокчето с хартия върху, която пресъздаваш първите си мечти с разноцветни пастели. Ако се усмихваш, при мисълта за цветните спомени от детството, искаме да те зарадваме с пъстроцветните пастелите от пролетната колекция ПАСТЕЛИ на SNB Professional!