Как да свалим гел лак в домашни условия

0 коментара0/5

Гел лакът безспорно е сред най-популярните тенденции при маникюра в момента. Какво да правим обаче, ако не можем да отидем до салона, когато гел лакът вече е за махане. Вижте как можете да махнете гел лака в домашни условия.

Как да свалим гел лак в домашни условия
 © istockphoto.com

Колкото и издръжлив да е гел лакът, понякога се случва да се счупи или напука доста преди да сте предвидили посещение при маникюристката си. В такива случаи се налага да действате сами и да премахнете гел лака. Това може да се случи и в домашни условия, но трябва да сте много внимателни. В противен случай може да нарушите целостта на нокътната плочка и да мине дълго време, преди да има здрав вид. Вижте няколко прости стъпки, които да следвате, когато сваляте гел лака в домашни условия.

Какво ви трябва, за да свалите гел лака у дома:

100% чист ацетон, памук, алуминиево фолио, вазелин и инструмент, с който да почистите остатъците от лака (може да използвате инструмент за избутване на кутикули).

Вижте също:

Как да се грижим за кутикулите >>>

Стъпка 1: Поставете кърпа, върху която да се случва свалянето на гел лака, за да не повредите повърхността на мебелите. Разделете памука на 10 отделни тампончета с големина, колкото да покрие ноктите. Можете да използвате и тампони за грим, които сте нарязали в подходящ размер. Нарежете алуминиевото фолио на правоъгълници, за да се увият добре памучетата около пръстите.

Стъпка 2: Намажете пръстите и кутикулите с вазелин. Той ще предпази поне малко кожата ви от ацетона.

Стъпка 3: Потопете памучетата в ацетона и ги напоете добре. Сложете върху ноктите и увийте с алуминиево фолио всеки пръст.

Вижте също:

Предимства и недостатъци на гел лака >>>

Как да си направим гел маникюр вкъщи >>>

Как да свалим гел лак в домашни условия

Стъпка 4: Останете така около 40 минути. След това внимателно развийте фолиото на единия пръст и вижда дали гелът е започнал да се отделя с помощта на памука. Ако не, оставете за още 20 минути. С помощта на инструмента за избутване на кутикули премахнете гела от ноктите

Стъпка 5: След това с памуче, напоено с ацетон, премахнете останалия гел лак, при нужда отново използвайте инструмента за кутикули. Внимавайте обаче да не натискате, защото ще нараните нокътната плочка. Ако остатъците от гела не падат, сложете отново тампончета с ацетон и фолио за 15-20 минути и опитайте отново.

Възстановяване на ноктите след гел лак >>>

Стъпка 6: Не забравяйте да хидратирате добре кожата и ноктите, след като свалите гел лака. Препоръчителна процедура е да намажете добре ноктите с рициново масло (купува се от всяка аптека на символична цена) и да сложите найлонови торбички отгоре. Махнете след 20 минути и измийте. Нанесете хидратиращ крем за ръце.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да свалим гел лак в домашни условия".

Още от "Ръце"

Нокти, за които да ви завиждат

Нокти, за които да ви завиждат

Красивите и добре поддържани нокти правят ръцете ви привлекателни и неустоими. Погрижете се за ноктите си, защото перфектният маникюр е задължителен белег на елегантност, а и на... малко завист.

Новата колекция на SNB Professional за есен-зима 2016/2017

Колекция „Шевици“ - за "везан" маникюр

Представяме ви новите четири цвята Лак за нокти SNB Professional, събрани в една цветна и по-различна, но много българска колекция „Шевици“ – за "везан" маникюр.

Маникюр – цветови тенденции пролет/лято 2012

Маникюр – цветови тенденции пролет/лято 2012

Какви са цветовите тенденции в маникюра за пролет/лято 2012? Маникюр в неутрални нюанси, ярки или металически цветове – това са топ цветовите тенденции в маникюра за пролет/лято 2012.