Как да се справим с жълтите нокти?

1 коментар0/5

Жълтите нокти са често срещан проблем. Причините за тях може да са здравословно, но може да са и резултат от лоша грижа за ръцете. Вижте как да се справите с жълтите нокти

Как да се справим с жълтите нокти?
Как да се справим с жълтите нокти?

Какви може да са причините за жълтите нокти?

Има различни причини за жълтите нокти. От една страна това може да са проблеми с черния дроб. Друга причина е интензивното пушене. Нездравословното хранене и вредния начин на живот също могат да се отразят на ноктите ви.

Здраве според вида на ноктите >>>

Онихопатии - болести по ноктите >>>

Домашни рецепти за здрави нокти >>>

Често жълтите нокти са резултат от твърде често използване на силни лакове за нокти или лакочистители. Препоръчваме ви да избягвате продукти, които съдържат ацетон, формалдехид, фталати или метанол. Всички те се отразяват зле както на вида, така и на здравето на ноктите. За да избегнете пожълтяване на ноктите, нанасяйте подхранващ лак-основа преди основния цвят.

Как да си направим гел маникюр вкъщи? >>>

5 съвета за дълготраен маникюр >>>

Как да се справим с жълтите нокти?

Как да се справим с жълтите нокти?Ако пожълтяването на ноктите не е резултат от заболяване, можете да се справите с тях и в домашни условия. Вижте най-популярните начини това да се случи.

  • Сода бикарбонат

Смесете 2 с.л.сода бикарбонат с 1 с.л.вода. Пастата нанесете на всеки нокът и останете така за 10 минути. Изплакнете с помощта на четка за зъби, като търкате нежно всеки нокът. Тази процедура можете да правите 2-3 пъти седмично, докато получите желаните резултати или веднъж на 10 дни за профилактика.

Красиви съвети със сода бикарбонат >>>

Ето и още една рецепта със сода бикарбонат: Смесете 1 с.л.сода бикарбонат, 1/2 ч.л.зехтин и 1 с.л.лимонов сок. Нанесете за 5 минути и изплакнете. Тази рецепта за жълти нокти правете през ден.

  • Лимонов сок

Лимоновият сок има стягащо и антимикробно действие. Просто напълнете половин купичка с лимонов сок. Накиснете ноктите за 10-15 минути. Изплакнете ги с хладка вода. След това кожата ви може да е малко суха, затова се намажете с хидратиращ крем.

Лимонът в домашната козметика >>>

  • Паста за зъби

Избелващата паста за зъби върши чудесна работа при жълти нокти. Тя съдържа веществото водороден пероксид, което има силно избелващо действие. При жълти нокти нанесете тънък слой избелваща паста за зъби и оставете за 10 минути. Почистете под течаща хладка вода с помощта на четка за зъби. Правете си тези процедури най-много 3 пъти седмично в продължение на 4 седмици.

  • Кислородна вода (3%)

Как да се справим с жълтите нокти?Водородният пероксид е известен още като кислородна вода. Тя има силно избелващо действие и помага при жълти нокти. Трябва ви кислородна вода (3%). Сложете 3 с.л.кислородна вода в 1/2 ч.ч.вода. Накиснете ноктите за 3 минути. Почистете с четка и изплакнете. Не използвайте кислородната вода по-често от 1 път седмично

Кислородна вода - полезна или вредна >>>

Съвет: Кислородната вода дехидратира ноктите и кожата. Винаги, когато я използвате, нанасяйте обилно количество хидратиращ крем

  • Масло от чаено дърво

Ако жълтите нокти са причинени от гъбички, използвайте масло от чаено дърво. Маслото от чаено дърво има антисептични действие. Маслото от чаено дърво се нанася с памуче на всеки нокът. Можете също така да накиснете ноктите в масло от чаено дърво. След 15 минути изчетквате и изплаквате.

Чаено дърво - австралийски природен лек >>>

06.01.2015/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

rozalifan

От rozalifan06.01.2015, 15:17 ч.

Липсата на витамини и лошото време много вредят на ноктите, поне при мен това са причините. Препоръчвам крема за нокти на Флекситол, точно в това лошо време защитава ноктите, ползвам го защото моите много се начупват.

Виж всички коментари за "Как да се справим с жълтите нокти?".

Още от "Ръце"

Маникюр – цветови тенденции пролет/лято 2012

Маникюр – цветови тенденции пролет/лято 2012

Какви са цветовите тенденции в маникюра за пролет/лято 2012? Маникюр в неутрални нюанси, ярки или металически цветове – това са топ цветовите тенденции в маникюра за пролет/лято 2012.

Конкурс: Покажи си маникюра 2015 - печеливши

Конкурс: Покажи си маникюра 2015 - печеливши

Благодарим ви за участието в конкурса.

Цветен маникюр за лятото

Цветен маникюр за лятото

За да се настроите на лятна вълна, не е достатъчно само да извадите летните дрехи и да сложите слънчевите очила. Обърнете внимание и на маникюра си. Предлагаме ви 5 идеи за маникюр за лятото, които може да си направите сами у дома.