Как да се грижим за мазните нокътни плочки?

0 коментара0/5

Както косата, така и ноктите могат да бъдат мазни. Това е проблем, както на дамите, които имат ноктопластика или изграждане с гел, така и на тези, които поддържат естествените си нокти. Ето всичко, което трябва да знаете за мазните нокътни плочки и грижата, от която се нуждаят:

Как да се грижим за мазните нокътни плочки
Как да се грижим за мазните нокътни плочки © iStock

Как да ги разпознаем?

Този тип нокти имат характерен естествен блясък дори без лак или основа, който е много изявен от нормалното. Това се дължи на тънкия слой от себум, с който е покрита плочката.

Той може да се дължи на хормонален дисбаланс или на естествена предразположеност, точно като се случва и при косата.

Мазните нокти са меки и еластични, трудно се чупят, но са склонни да се цепят на слоеве. Характерно за тях е, че не задържат за дълго върху себе си лак за нокти, независимо от качеството му. Мазният слой, с който е покрита плочката, кара лака да се лющи.

Как да се грижим за мазните нокътни плочки?

 

Съвети при мазна нокътна плочка

За да удължите животът на лака си, преди нанасянето на основа, минете нокътната плочка с тамон напоен с етилов спирт. Той ще изсуши повърхността и ще позволи на лака да се закрепи по-добре.

 

 

Матиране на плочката може да направите и като използвате буфер пила за нокти. Движете я само в една посока от дясно на ляво, без да търкате прекалено много, за да не нараните структурата на ноктите. Ще забележите, че  се образува тънък бял прах. Премахнете го с парче памук, а след това нанесете основата.

Как да се грижим за мазните нокътни плочки?

 

Мазните нокти не се нуждаят от ежедневна хидратация - достатъчно е да ги масажирате веднъж седмично с крем за ръце, за да стимулирате растежа им и притока на кръв  в пръстите.

 

 

Можете да ги заздравите с продукти за втвърдяване, които помагат за намаляване на мекотата на плочката. Основна съставка, която се използва в тях, са диамантените частици. Те обаче трябва да се използват ежедневно само за период от няколко седмици, а след това употребата им да се преустанови, тъй като продължителната им употреба може да доведе до обратен ефект и да отслаби ноктите.

Маникюр есен/зима 2016

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Маникюр есен/зима 2016 >>>

 

 

Избягвайте потапя ръцете си във вода за дълго време, защото това ще направи ноктите ви прекалено меки. Когато се занимавате с домакинската работа, винаги използвайте ръкавици с памучна подплата, за да предпазите ръцете си.

 

17.11.2016/ Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да се грижим за мазните нокътни плочки?".

Още от "Ръце"

Тенденции в маникюра за есен 2013

Тенденции в маникюра за есен/зима 2013-14

Приберете розовите лакове и за кратко оставете светлите. Актуални за есен/зима 2013-14 ще са по-тъмните и умерени цветове. За по-предизвикателна визия, добавете цветни 3D акценти и блясък. Перфектният вечерен маникюр пък е в метални нюанси.

Красиви нокти

Красиви нокти

Красивата жена е длъжна да има красиви нокти. Дори при едно ръкуване се забелязват неподдържаните нокти. За да изглеждат ръцете ви красиви, отделяйте им време поне 1-2 пъти седмично.

5 идеи за зимен маникюр

5 идеи за зимен маникюр

Бъдете в тон с красотата на зимните месеци, като си направите маникюр със зимни мотиви в домашни условия. ВИжте нашите 5 лесни идеи за зимен маникюр.