6 гел лак грешки, които увреждат ноктите

0 коментара0/5

Гел лакът безспорно е най-популярният тип лак, който се използва за маникюр в момента и през последните години. Кои са обаче най-големите грешки, които допускате, ако сте все още неопитни по отношение на гел лака.

6 гел лак грешки, които увреждат ноктите
 © istockphoto.com

Гел лакът може да е най-добрият, който сте използвали за маникюр, но би могъл и да бъде пълен кошмар, ако не внимавате за качеството на самия лак, на салона, който избирате, на начина, по който третирате гел-маникюра си. Вижте някои от най-често срещаните гел лак грешки, които много хора допускат. А вие сред тях ли сте?

Грешка 1: Белите гел маникюра

Гел лакът обикновено издържа около 2 до 3 седмици, ако е качествено поставен. След това идва време да го свалите. Най-голямата грешка, която мнозина допускат, е да започнат да белят гела от ноктите. Това вреди много на нокътната плочка и трябва да се избягва на всяка цена. Най-добре е да се доверите на професионалист да свали гел лака, защото ноктите изискват специални грижи по време и след тази процедура. Друг вариант е да свалите гел лака сами у дома, но не забравяйте, че трябва да сте много внимателни.

кутикули

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ:

Колекция лак за нокти „Шевици“ - за "везан" маникюр>>>

 

 

Грешка 2: Не си слагате масло за кутикули

Грижата за кутикулите между посещенията при маникюриста е от особено значение. Мнозина мисля, че слагането на кремове и масла ще съкрати живота на гел лака, но е точно обратното. Поне веднъж на 5-6 дни слагайте по малко масло за кутикули, за да издържи гел лакът ви максимално дълго.

жена, гел лак, гел маникюр

 

Грешка 3: Не пазите ноктите от счупване/ гризете ги

Ако имате навика да "чоплите" нещо с ноктите, то това ще се отрази на живота на гел лака. Някои жени имат навика да си гризат ноктите или ги използват като инструмент. Понякога това нарушава целостта на гел маникюра, друг път води до счупване. Ако това се случи, трябва да потърсите помощ при маникюристката си. Тя ще почисти нокътя, може дори да го залепи, ако това е по-подходящо и ще нанесете отново гел лак само на този нокът.

кутикули

 

ВИЖТЕ СЪЩО:

Полезни съвети как да се грижите за

кутикулите >>>

 

 

Грешка 4: Ходите в неправилните салони

Най-големият грях, който можете да допуснете към ноктите си, е да отидете в салон, в който услугата не е на ниво. Преди да запишете час за гел лак в нкой салон попитайте дали използват UV или LED лампи. LED лампите изсушават гел лака по-бързо и не увреждат кожата. Те са модерният и по-безопасен избор за гел маникюр, а и ще прекарате по-малко време в салона, защото лакът ще изсъхне бързо.

гел лак, съхнене, сушене

 

Грешка 5: Маникюристката използва продукти на различни марки

Когато ви слагат гел лак, следете дали основата, цвета и топлакът са на една и съща марка. Всяка марка има различна система за гел маникюр и неслучайно предлага продукти за целия процес на поставяне на лака. Смесването на амрки освен че ще направи гел маникюра по-нетраен, може да причини сериозно увреждане на ноктите и да създаде проблеми при свалянето на гела.

 

Грешка 6: Не давате почивка на ноктите

Често срещана грешка при гел маникюра е, че не се правят почивки за ноктите на всеки няколко месеца. За това понякога са отговорни маникюристките, но често пъти вината е в самите клиенти, които искат нотките им винаги да са лакирани. Ноктите имат нужда от почивка на всеки няколко месеца. По време на тази почивка те също ще изглеждат добре, защото ще бъдете с прозрачен заздравител. Просто за доброто на ноктите си ще трябва да понесете известно време да нямате цвят.

04.11.2016/ Радослава Михайлова

 

ОЩЕ ЛЮБОПИТНИ МАТЕРИАЛИ, СВЪРЗАНИ С ГЕЛ ЛАКА, МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ, КАТО КЛИКНЕТЕ НА СНИМКИТЕ ДОЛУ:

 

предимства и недостатъци на гел лакагел лак

      Предимства и недостатъци              Възстановяване на ноктите 

                 на гел лака                                               след гел лак

сваляне на гел лак у домаДобави описание

    Как да свалим гел лака в              Как да си направим гел                                  домашни условия                             маникюр у дома

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "6 гел лак грешки, които увреждат ноктите".

Още от "Ръце"

Как да се грижим за мазните нокътни плочки

Как да се грижим за мазните нокътни плочки?

Както косата, така и ноктите могат да бъдат мазни. Това е проблем, както на дамите, които имат ноктопластика или изграждане с гел, така и на тези, които поддържат естествените си нокти. Ето всичко, което трябва да знаете за мазните нокътни плочки и грижата, от която се нуждаят:

Нежни ръце през зимата

Нежни ръце през зимата

Как се поддържат нежни ръце през зимата? С постоянни грижи. Студ, сняг и вятър навън, климатици, вода и миещи препарати вътре – зимата е истинско изпитание за нежната кожа на ръцете. Как да ги защитим?

Новата колекция на SNB Professional за есен-зима 2016/2017

Колекция „Шевици“ - за "везан" маникюр

Представяме ви новите четири цвята Лак за нокти SNB Professional, събрани в една цветна и по-различна, но много българска колекция „Шевици“ – за "везан" маникюр.