5 масла за чупливи нокти

0 коментара0/5

Кои са най-полезните масла за ноктите и как да ги използваме, за да заздравим маникюра по естествен начин.

5 натурални масла за здрави нокти
5 натурални масла за здрави нокти © istockphoto.com

Кокосово масло

Често наричат кокосовото масло най-полезната мазнина. И има защо. Кокосовото масло може да ви помогне да върнете здравия вид на ноктите си. Кокосовото масло се абсорбира лесно и помага както за заздравяване на ноктите, така и за подхранване на съединителната тъкан на кожата. Можете да го използвате както на ръцете, така и на скалпа и тялото.

Вижте също:

Красиви съвети с кокосово масло >>>

Как да се грижим за кутикулите? >>>

Масажирайте ръцете и ноктите вечер преди лягане със затоплено кокосово масло. Повтаряйте процедурата 2-3 пъти седмично. Освен това кокосовото масло е идеално за грижа за кутикулите, защото ги подхранва и заздравява. Също така ги омекотява, което позволява лесно избутване.

Любопитно: Кокосовото масло е отличен помощник в борбата срещу гъбички

5 натурални масла за здрави нокти

Зехтин

Безспорно зехтинът е най-популярен в нашия списък за здрави нокти. На сравнително ниска цена е и може да се намери в почти всяко домакинство. Зехтинът е идеален, ако имате чупливи нокти. Той помага за заздравяване на ноктите, грижи се за кутикулите и за свежия вид на кожата на ръцете.

Вижте също:

Съживете косата със зехтин - 7 маски >>>

В микровълнова затоплете малко зехтин. Потопете ноктите в топлия зехтин и останете така 15-20 минути. Ако искате, можете да накиснете целите ръце. Ако имате козметични памучни ръкавици (които използвате само с цел маски на ръцете и ноктите), сложете тях. Ако не, обикновени найлонови торбички също ще свършат работа. Останете така още20 минути и след това отмийте с хладка вода. Повтаряйте процедурата 1-2 пъти седмично.

Рициново масло

Рициновото масло е най-евтиното в нашия списък и може да се купи от всяка аптека. Това обаче не го прави по-малко ефективно. Рициновото масло е богато на минерали, протеини и витамин Е. Можете да разтворите няколко капки рициново масло в топла вода и да накиснете ръцете в него за 15-ина минути.

Вижте също:

Красиви съвети с рициново масло >>>

Вариант е също с помощта на памук или памучен тампон да намажете пръстите с чисто рициново масло и да оставите да подейства 30 минути, след което да измиете.

5 натурални масла за здрави нокти

Ленено масло

Лененото масло е още едно добро естествено решение за здрави нокти. То е богато на мастни киселини, минерали и антиоксиданти. В дългосрочен план лененото масло помага за по-бързия растеж на ноктите и за здравината им.

Достатъчно е веднъж-два пъти дневно да масажирате ноктите с няколко капки ленено масло в продължение на минута две. Подходящо е за ежедневна употреба.

Бадемово масло

Бадемовото масло е последното, но не и по важност, в нашия списък. Това е едно от най-добрите естествени масла за здрави нокти и за грижа за кутикулите. Бадемовото масло подхранва ноктите. Подходящо е, ако имате чупливи нокти.

Нанесете с памучен тампон малко бадемово масло на ноктите и оставете за 20 минути. След това избутайте кутикулите и почистете ноктите. Бадемовото масло е най-доброто от нашия списък за употреба през зимата, защото е много мазно. То помага за дълбоко хидратиране на изсъхнала заради вятъра и студа кожа.

08.01.2016/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 масла за чупливи нокти".

Още от "Ръце"

Операция „Красиви ръце“

Операция „Красиви ръце“

Слънцето е много вредно за нежната кожа на ръцете. То я изсушава и състарява преждевременно. А и епидермисът на ръцете съдържа много малко вода – 5 пъти по-малко, отколкото този на лицето. Но красивите ръце не са мираж в летните жеги.

5 идеи за зимен маникюр

5 идеи за зимен маникюр

Бъдете в тон с красотата на зимните месеци, като си направите маникюр със зимни мотиви в домашни условия. ВИжте нашите 5 лесни идеи за зимен маникюр.

Предимства и недостатъци на гел лака

Предимства и недостатъци на гел лака

Гел лакът е дълготраен и ефектен. Напоследък набира все повече популярност в забързаното ежедневие. Има ли обаче този бърз и траен лак своите минуси? Предимства и недостатъци на гел лака.