4 лесни идеи за пролетен маникюр у дома

0 коментара0/5

Ако нямате време и средства за посещение на маникюрист, то лесно можете да си направите тематичен пролетен и великденски маникюр в домашни условия. Вижте 4 лесни идеи и насоки стъпка по стъпка.

4 лесни идеи за пролетен маникюр у дома
 © istockphoto.com/ Pinterest

Какво ни е нужно?

Необходими са ви няколко цвята лак за нокти, като цветовете, които са дадени тук, са само предложения и разбира се винаги могат да се заменят. Добре е да имате инструмент за маникюр за правене на точки. Някои дами го заменят с клечка за зъби или писец на химикал, макар не винаги да се постигат толкова добри резултати.

Задължително трябва да имате и топлак, за да нанесете след като приключите с маникюра. Добре е да имате и черен лак с тънка четка за рисуване, защото се нанася по-лесно. Ето и идеите за пролетен и великденски маникюр:

Пролетен маникюр „Калинка“

Този маникюр е за почитателите на класическите червено и черно. Първо нанесете основата в наситено червено. След като лакът изсъхне, е време да направите очертанията на калинката. С черен лак за нокти направете черта напречно на върха на нокътя и оцветете, подобно на френски маникюр.

маникюр калинка, пролетен маникюр

Направете друга черна черта от върха до основата на нокътя, перпендикулярно на първата. След това с помощта на инструмента за точки направете няколко точици отстрани. След като черният лак изсъхне направете 2 бели точки за очи на върха на нокътя и след това две по-малки вътре, за да завършите очите.

маникюр калинка

Можете да направите рисунките на всички нокти или само на средния и безимения пръст за акцент.

Пролетен маникюр „Ягодка“

Това предложение ще се хареса на любителите на ярките цветове.  За него отново можете да изберете дали да нарисувате всички пръсти или само някои, за акцент.

маникюр ягодка, пролетен маникюр

Първо нанесете основата на лака. Може да е червена или свежото розово от картинката, която виждате. След като лакът изсъхне, нарисувайте зиг-заг чертичка в основата на плочката и я оцветете в ярко зелено. С помощта на инструмента за точки нарисувайте финалните щрихи на ягодката, като точиците могат да са в черно, жълто, зелено или какъвто цвят ви допадне.

маникюр ягодка

Великденски маникюр „Пиленце“

Минаваме на великденска тематика с този маникюр „Пиленце“. Нанесете жълт лак за нокти върху цялата нокътна плочка. След като изсъхне очертайте зиг-заг линия на върха на нокътя и запълнете с бял лак за нокти. След това с инструмента за точки направете очите на пилето, като първо нанесете черни точки, а след това в тях – две по-малки бели. Ако искате, можете да направите и горна черупка в основата на нокътната плочка, подобно на тази, на върха на нокътната плочка.

пролетен маникюр пиленце

Ако имате друг цвят лак за нокти, можете да нарисувате и малко триъгълниче за клюн на пилето.

Великденски маникюр „Зайче“

За да си направите този маникюр е добре да имате бял лак за нокти с тънка четка. Оцветете ноктите в избран от вас цвят. Най-подходящи са пастелните цветове, защото резултатът е ефектен, но не и крещящ на вид маникюр.

След като основата изсъхне, очертайте зайчето, като първо оформите главата, а след това ушите. След това с инструмента за точки нарисувайте очите и нослето с черен лак, а след това поставете акценти в розово на ушите и за бузки.

великденски маникюр, зайче

12.04.2017/ Радослава Михайлова

 

Вижте още полезни материали за маникюра в домашни условия:

10 трика за перфектен маникюр >>>

Маникюр тенденции пролет/лято 2017 >>>

Френски маникюр у дома - полезни съвети >>>

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "4 лесни идеи за пролетен маникюр у дома".

Още от "Ръце"

Маникюр – есенни тенденции

Маникюр – есенни тенденции

Маникюр – семпъл и изчистен или декориран и обсипан с камъни. Тази есен е много щедра откъм тенденции в маникюра. Ноктите са тесни и издължени, с ръбести, а не със заоблени краища. 

8 съвета за коледен маникюр

8 съвета за коледен маникюр

Коледният маникюр не е необходимост за празниците, но определено ще ви създада настроение и ще пасне отлично на коледната ви визия. Как да запазите коледните нокти красиви и здрави по-дълго време - ето наши 8 съвета за коледен маникюр.

7 природни средства срещу гризането на нокти

7 природни средства срещу гризането на нокти

Гризането на нокти, познато още като онихофагия, е навик, който може да доведе след себе си до редица естетични и здравословни проблеми. Вижте кои са най-ефективните природни средства, които могат да ви помогнат да се откажете от лошия навик: