4 лесни идеи за празничен маникюр у дома (стъпка по стъпка)

0 коментара0/5

Поканете празничното настроение върху ноктите с нашите 4 идеи, които лесно да осъществите в домашни условия. Вижте 4 лесни идеи за празничен маникюр у дома.

4 лесни идеи за празничен маникюр у дома (стъпка по стъпка)
 © istockphoto.com/ Pinterest.com

Какъв трябва да е празничният маникюр?

Празничният коледен маникюр най-често е с червено, зелено и бяло. Добавете блясък, като използвате лак с брокат за акцент на някои от ноктите или пък на цял един нокът. Добра идея са златистите брокатени лакове или отново тези в коледни цветове - зелено, червено и бяло.

8 съвета за коледен маникюр >>>

Препоръчително е празничният маникюр да е къс. Често човек има много задачи по Коледа, свързани с чистене и готвене и дългите нокти не са практични. 

5 съвета за дълготраен маникюр >>>

За да е празничният маникюр по-траен, не забравяйте да нанесете основа под цвета и задължително топлак. Дайте си време за пълно изсъхване на маникюра, за да са ноктите перфектно изглеждащи.

Маникюр есен/зима 2016-17 >>>

Маникюр според зодията >>>

В случай, че не обичате обикновените едноцветни маникюри, но нямате средства или време да отидете на маникюрист, ви предлагаме 4 лесни, но много ефектни идеи за празничен маникюр.

Лесен празничен маникюр с брокат - 4 варианта

Брокатените лакове са най-лесният вариант да разнообразите едноцветния маникюр. Предлагаме ви 4 варианта от колажа долу:

1. Нанесете на целите нокти бял лак. След като изсъхне, в основата на нокътната плочка леко нанесете брокатен лак. Може да е едноцветен вариант в зелено или червено. Или като показания на колажа долу (1): смес от червено и зелено.

2.Червеният лак е класика и ето как да му продадете леко празнично настроение. Нанесете на целите нокти червен лак. След като изсъгне с помощта на сребрист или златист брокатен лак нанесете леко на върха на нокътната плочка, за да изглеждат ноктите, като "посипани" със сняг. Можете да замените сребристия брокат със златист, бял и дори бронзов според предпочитанията.

празничен маникюр с брокат

3. Ако пък предпочитате да има малко повече блясък, лакирайте ноктите в един основен цвят, като оставите един или два пръста без лак. На нелакираните нокти нанесете брокатен лак на няколко слоя, поне 2. По ваш избор и вкус, можете да оставите останалите нокти с основния цвят или пък по примера на вариант 1 или 2 да нанесете брокат в основата или на върха.

4.Най-семплият вариант с брокат за празничен маникюр е номер 4. При него избирата обикновен лак и брокат с цвят, който максимално се приближава до първия. Лакирате ноктите с обикновения лак и след това нанасяте брокатения лак по ваш вкус.

Добавете ефект към празничния си маникюр

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Добавете ефект към празничния си маникюр>>>
 

Маникюр коледни топки

За маникюра "Коледни топки" имате нужда от няколко вида лак в ярки цветове. Този вариант е подходящ за онези от вас, които обичат свежите и закачливи идеи.

маникюр коледни топки

Лакирайте ноктите в цвят по избор - може да е бяло, брокат в различни цветове, зелено, червено и т.н. След като изсъхне добре е време да направите коледните топки. Изберете цвят в контрастни цветове и се уверете, че върху четката има достатъчно лак. Оставете лака внимателно да капне върху избрано от вас място и оставете да изсъхне. Повторете процедурата, докато по ноктите ви има желания брой коледни топки. 

Завършете маникюра с помощта на черен лак с тънка четка, за да нарисувате гирляндите, за които са закачени топките. Ако се чувствате уверени, можете да опитате да очертаете самите топки с черно за повече акцент.

Маникюр "Дядо Коледа"

За маникюря "Дядо Коледа" ви трябва задължително ярко червен лак - ето 2 варианта:

1. Лакирайте с червен лак всички нокти два пъти и оставете да изсъхне. След това вземете бял лак за нокти и с него направете една вертикална линия през средата на нокътя и една хоризонтална на върха на нокътя. След като изсъхне, направете една хоризонтална линия подобна на колан, а с помощта на инструмент/ химикал или клечка за зъби направете няколко точки за копчета. С брокатен лак очертайте квадрат, който да образува катарамата на палтото Дядо Коледа.

маникюр дядо коледа

2. За по-семплия и лесен за изпълнение вариант на маникюра "Дядо Коледа", лакирайте ноктите с червен лак. С черен лак направете хоризонтална линия за колан. След като изсъхне, очертайте с брокатен лак квадрат за катарама, както е показано горе (2).

Маникюр с пингвин

Маникюрът с пингвин не е толкова празничен, а по-скоро зимен, но гарантира добро настроение през почивните дни, а най-хубавото е, че се прави много лесно.

маникюр пингвин

Първо лакирайте ноктите с черен лак и оставете да изсъхне. После нанесете белия лак, както е показано в стъпка 2 за корем и стъпка 3 за очи. Сложете малки черни точици в очите, за да ги завършите. След като изсъхне лакът, нарисувайте с помощта на тънка четка или клечка за зъби клюна и крачетата.

фото: Pinterest

16.12.2016/ Радослава Михайлова

Още от "Ръце"

За лактите

За лактите

Кожата на лактите е с по-специфична структура в сравнение с кожата на останалата част на ръцете.

Маникюр в актуални цветове

Маникюр в актуални цветове

Какви са цветовите тенденции в маникюра за есен-зима 2010-11? Металически и бляскави нюанси, матирани тонове, класическо червено или убийствено черно – маникюрът за новия сезон е стилен и мистериозен.

Маникюр – есенни тенденции

Маникюр – есенни тенденции

Маникюр – семпъл и изчистен или декориран и обсипан с камъни. Тази есен е много щедра откъм тенденции в маникюра. Ноктите са тесни и издължени, с ръбести, а не със заоблени краища.