10 трика за перфектен маникюр

2 коментара0/5

Понякога времето просто не стига, за да отидете при добър маникюрист и да се радвате на красиви нокти. А вкъщи като че ли така и не можете да постигнете съвършенство сами. Вижте 10 трика за перфектен маникюр в домашни условия.

10 трика за перфектен маникюр
10 трика за перфектен маникюр © Архив

Един от проблемите, когато се лакирате сами, обикновено е излизането на лака от контура на нокътната плочка и лакирането на кожичките. За да не допускате повече тази грешка, преди да грабнете лака, първо намажете кожичките на нотките с вазелин. Освен това е хубаво да избирате лакове с широка четка, така че с едно нанасяне да покривате нокътя.

Друг често срещан проблем е, че повечето дами нямат време да изчакат лака да изсъхне, което после води до повреден маникюр. Ускорете процеса, като потопите лакираните нокти в купа със студена вода или пуснете сешоара на студена струя за няколко секунди.

Ако пък искате по-дълготраен маникюр, тогава опитайте тази хитрина - накиснете ноктите за няколко секунди в дестилиран (бял) оцет. Използването на топ лак и ограничаването до два слоя цветен лак за нокти вместо три също помага.

Един от най-трудните маникюри е френският, тъй като бялата линия изисква прецизна ръка. За да се справите с този проблем, облепете ноктите с хартиено тиксо, така че да оставите само връхчетата им, които после да лакирате с бял лак.

Обикновено след като сте били лакирани с ярък лак за нокти (червено, фуксия, турско синьо), нокътната плочка остава оцветена дори след минаване с лакочистител. Ще направите ноктите отново светли и красиви, ако ги потъркате леко с избелваща паста за зъби.

Брокатените нокти също се почистват доста трудно, тъй като блестящите частици могат да направят нокътната плочка грапава. За да избегнете този проблем, сложете върху всеки нокът по малко парче памук, върху което сте капнали лакочистител. След това увийте ноктите в станиолено фолио и изчакайте 10 мин. Ще видите, че след това няма да срещнете трудности при отстраняването на лака.

Винаги пилете ноктите само в една посока. В противен случай рискувате те да се цепят или чупят по-лесно.

Добави описание

Ако любимият ви лак за нокти е засъхнал и не можете да го отворите, тогава го накиснете за малко в топла вода и го обърнете за малко наобратно.

Неоновите и по-бонбонени нюанси са идеални за летен маникюр. Ако така и не можете да намерите вашия цвят на щанда, направете си го сами. Първо лакирайте ноктите в бяло и след това минете отгоре с цветен лак за нокти (син, розов или жълт).

Не се страхувайте да лакирате ноктите в повече от един цвят. Едни от най-добрите комбинации са между бледолилаво и корал, мента и бяло, оранжево и бяло, прасковено и светлосиньо, бежово и розово, червено и златисто.

24.05.2016/ Христина Спасова

2 коментарaДобави коментар »

YooH

От YooH25.05.2016, 16:48 ч.

А аз съм от тези, които не намират време за маникюрист :) Всъщност признавам си, че просто никак не ми е приятно. Сама поддържам ноктите си и съм усвоила умения да си правя приличен маникюр. За потъмняване от лака и...

Виж всички коментари за "10 трика за перфектен маникюр".

Още от "Ръце"

Професия маникюрист?

Професия маникюрист?

За творчески настроени хора с усет към детайлите и любов към приложната дейност

Конкурс: Покажи си маникюра 2014

Конкурс: Покажи си маникюра 2014 - печеливши

Спечелилите от конкурса "Покажи си маникюра 2014" на SNB.

5 идеи за зимен маникюр

5 идеи за зимен маникюр

Бъдете в тон с красотата на зимните месеци, като си направите маникюр със зимни мотиви в домашни условия. ВИжте нашите 5 лесни идеи за зимен маникюр.