Тъмни кръгове под очите - съветите на Дима

7 коментара2/5

Имате сенки под очите, които ви състаряват и правят лицето ви да изглежда уморено и повехнало, дори когато се чувствате добре.

 


Eто моите съвети как да се борите с тези досадни кръгове:

За тези които имат сенки под очите бих препоръчала вечер (2-3 пъти седмично) да си правят очни бани. Те са полезно средство за отстраняване на умората и възпалението на очите.
Използва се специална чашка, в която може да налеете отвара от лайка, мента, магданоз. Отворът се прикрепва към окото, главата се навежда назад и в това положение се мига 6-7 пъти.

Отлично средство против тези сенки са билковите компреси с лайка, копър, смрадлика.
Билката се сварява, прецежда се и с леко топлата отвара се напояват памучни тампони, които се поставят върху затворените очи за 5-6 минути. Процедурата се повтаря 5-6 пъти. Желателно е за около 5 минути да се сложи и студен компрес. Това може да стане с 1 -2 бучки лед. Накрая се нанася мазен крем.

Добро действие имат и млечните компреси. 20-30 капки прясно мляко се капват върху памучета с дължина 3-5 сантиметра. Оставят се да действат 10-15 минути. Накрая очите се изплакват с хладка вода и се подсушават. С мазен крем се намазва областта около очите.

Редица вътрешни заболявания предизвикват появата на тъмни кръгове. Когато няма такава причина, тъмните кръгове се дължат на обща преумора на организма.
В тези случаи е необходим здравословен режим на живот: 8-9-часов сън, ежедневна консумация на плодове и зеленчуци, разходки и гимнастика.

21.09.2005/Dima Ninova
 

 

7 коментарaДобави коментар »

Гергана

От Гергана18.10.2008, 14:14 ч.

На същото мнение като теб съмрЖена с тъмни кръговелИ при мен и баба ми и майка ми ги иматраз същолНяма лечениерпробвала съм всичколКак ли не са ме наричали заради тях-наркоманкарпияницаллПък аз нито пиярза другото да...

Виж всички коментари за "Тъмни кръгове под очите - съветите на Дима".

Още от "Природни средства"

Медът  е коктейл на красотата

Медът е коктейл на красотата

Медът е не само вкусен дар от природата, той предлага и изумителни възможности за разкрасяване. Съдържа въглехидрати /захар/ и вода, както и много минерали, микроелементи, важни ензими, протеини и естествени противовъзпалителни вещества.

5 натурални маски  - грижа в студените дни

5 натурални маски - грижа в студените дни

Известен факт е, че студените дни могат да има негативен ефект върху здравето на кожата и косата. Вижте 5 натурални маски за грижа в студените дни, които може да си направите у дома.

Маски с ябълки за красива кожа

Маски с ябълки за красива кожа

Известно е, че ябълките са полезни не само за здравето на организма, но се отразяват отлично и на кожата. Предлагаме ви 5 домашни и бързи маски за красива и нежна кожа.