Тъмни кръгове под очите - съветите на Дима

7 коментара2/5

Имате сенки под очите, които ви състаряват и правят лицето ви да изглежда уморено и повехнало, дори когато се чувствате добре.

 


Eто моите съвети как да се борите с тези досадни кръгове:

За тези които имат сенки под очите бих препоръчала вечер (2-3 пъти седмично) да си правят очни бани. Те са полезно средство за отстраняване на умората и възпалението на очите.
Използва се специална чашка, в която може да налеете отвара от лайка, мента, магданоз. Отворът се прикрепва към окото, главата се навежда назад и в това положение се мига 6-7 пъти.

Отлично средство против тези сенки са билковите компреси с лайка, копър, смрадлика.
Билката се сварява, прецежда се и с леко топлата отвара се напояват памучни тампони, които се поставят върху затворените очи за 5-6 минути. Процедурата се повтаря 5-6 пъти. Желателно е за около 5 минути да се сложи и студен компрес. Това може да стане с 1 -2 бучки лед. Накрая се нанася мазен крем.

Добро действие имат и млечните компреси. 20-30 капки прясно мляко се капват върху памучета с дължина 3-5 сантиметра. Оставят се да действат 10-15 минути. Накрая очите се изплакват с хладка вода и се подсушават. С мазен крем се намазва областта около очите.

Редица вътрешни заболявания предизвикват появата на тъмни кръгове. Когато няма такава причина, тъмните кръгове се дължат на обща преумора на организма.
В тези случаи е необходим здравословен режим на живот: 8-9-часов сън, ежедневна консумация на плодове и зеленчуци, разходки и гимнастика.

21.09.2005/Dima Ninova
 

 

7 коментарaДобави коментар »

Гергана

От Гергана18.10.2008, 14:14 ч.

На същото мнение като теб съмрЖена с тъмни кръговелИ при мен и баба ми и майка ми ги иматраз същолНяма лечениерпробвала съм всичколКак ли не са ме наричали заради тях-наркоманкарпияницаллПък аз нито пиярза другото да...

Виж всички коментари за "Тъмни кръгове под очите - съветите на Дима".

Още от "Природни средства"

Домашни маски за суха кожа

Домашни маски за суха кожа

Сухата кожа е често срещан козметичен проблем през летните месеци. Вижте нашите лесни домашни маски за справяне със сухата кожа.

Маски за лице срещу акне

Маски за лице срещу акне

Изпитани маски за лице срещу акне

Разкрасяване с бира

Разкрасяване с бира

Обичате ли бира? А защо не пробвате да използвате пенливата напитка и като козметично средство за кожата, косата и ноктите си?