Красиви съвети със свинска мас

1 коментар0/5

Свинската мас е широко използвана съставка в домашната козметика. И макар днес да не звучи изобщо бляскаво, да е отхвърляна от вегетарианци и защитници на животните, свинската мас все още може да се използва като естествена съставка за разкрасяване.

Красиви съвети със свинска мас
Красиви съвети със свинска мас © istockphoto.com

Свинска мас при бременност против стрии

Стриите са един от големите женски кошмари, защото веднъж появили се, справянето с тях е (почти) невъзможно. Важното при стриите е да се направи всичко възможно да не се появят. 

Стриите се появяват най-често по време на бременност. Но много бъдещи майки намират лесно решение да предотвратят проблема, като използват "домашна козметика", използвана от техните баби - домашен мехлем от свинска мас. Добре е да "преварите" свинската мас на водна баня до пълното й разтопяване. След това я приберете в стъклени буркани и съхранявайте на тъмно и хладно. Добавете етерично масло по ваш избор за по-приятен аромат.

Можете да се мажете веднъж или два пъти дневно в проблемните зони - бедра, ръце, гърди, корем, дупе.

Вижте повече по темата:

Бременност и стрии - какво трябва да знаем >>>

Красиви съвети със свинска мас

Свинска мас при напукана кожа

Ако имате напукана кожа на пръстите на ръцете или на петите, използвайте свинска мас. Намажете обилно проблемната зона и след това сложете найлонова торбичка отгоре, за да не цапате и да има възможност маста да попие в кожата. Някои хора добавят няколко капки витамин Е, който прави чудеса с кожата.

Вижте също:

Витамин Е - витамин на плодовитостта >>>

Свинска мас вместо лосион за тяло

Всъщност свинската мас може да се използва и в ежедневието вместо лосион за тяло. Подходяща е както за възрастни, така и за бебета.

Красиви съвети със свинска мас, лосион за тяло

Свинска мас против бръчки

Можете да използвате свинската мас и вместо нощен крем за лице, за да се борите с бръчките. Не забравяйте, че отново трябва да "преварите" маста на водна баня. След това добавете желаните от вас етерични масла. Тази стъпка не е задължителна. След това прехвърлете свинската мас в стъклено бурканче. Ако имате такова от стар крем, ще ви върши идеална работа. Мажете вечер, след сваляне на грима и почистване на лицето. Добре е да се намажете доста преди лягане, за да на изцапате калъфката на възглавницата.

Газ, свинска мас и оцет - за лъскава коса

Тази популярна домашна маска за коса се прави най-често при проблем с въшки. Истината обаче е, че комбинацията мас, газ и оцет е чудесна за заздравяване и блясък на косата. Смесвате трите съставки в отношение 1:1:1 и мажете косата и скалпа.

Стоите с тази маска около час и след това отмивате. Можете да си я правите веднъж-два пъти в седмицата. Маската с мас, газ и оцет помага при чуплива и/ или изтощена коса, нацъфтели краища, заплитащи се краища и т.н. Да, маската мирише много неприятно, но резултатът си заслужава.

24.02.2017/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

Keititi

От Keititi24.02.2017, 12:10 ч.

Свинска мас въобще не използвам,въобще животни не ми трябват никакви и въобще няма да допусна,никаква мас не използвам,смръдни въобще не ми трябват и въобще не си заслужава, така че няма как да се получи.Използвам само...

Виж всички коментари за "Красиви съвети със свинска мас".

Още от "Природни средства"

Римска маска за лице с грах

Римска маска за лице с грах

Римска маска за лице с грах.

Маски за лице  с нормална кожа

Маски за лице с нормална кожа

Изпитани маски за лице с нормална кожа

Плодове за красива и сияйна кожа

Плодове за красива и сияйна кожа

Кожата на лицето е единственият орган от човешкото тяло, който отразява всяка промяна в организма. Пролетно-летният сезон предлага изобилие от плодове, които са изключително полезни за кожата на лицето.