Красиви съвети със свинска мас

1 коментар0/5

Свинската мас е широко използвана съставка в домашната козметика. И макар днес да не звучи изобщо бляскаво, да е отхвърляна от вегетарианци и защитници на животните, свинската мас все още може да се използва като естествена съставка за разкрасяване.

Красиви съвети със свинска мас
Красиви съвети със свинска мас © istockphoto.com

Свинска мас при бременност против стрии

Стриите са един от големите женски кошмари, защото веднъж появили се, справянето с тях е (почти) невъзможно. Важното при стриите е да се направи всичко възможно да не се появят. 

Стриите се появяват най-често по време на бременност. Но много бъдещи майки намират лесно решение да предотвратят проблема, като използват "домашна козметика", използвана от техните баби - домашен мехлем от свинска мас. Добре е да "преварите" свинската мас на водна баня до пълното й разтопяване. След това я приберете в стъклени буркани и съхранявайте на тъмно и хладно. Добавете етерично масло по ваш избор за по-приятен аромат.

Можете да се мажете веднъж или два пъти дневно в проблемните зони - бедра, ръце, гърди, корем, дупе.

Вижте повече по темата:

Бременност и стрии - какво трябва да знаем >>>

Красиви съвети със свинска мас

Свинска мас при напукана кожа

Ако имате напукана кожа на пръстите на ръцете или на петите, използвайте свинска мас. Намажете обилно проблемната зона и след това сложете найлонова торбичка отгоре, за да не цапате и да има възможност маста да попие в кожата. Някои хора добавят няколко капки витамин Е, който прави чудеса с кожата.

Вижте също:

Витамин Е - витамин на плодовитостта >>>

Свинска мас вместо лосион за тяло

Всъщност свинската мас може да се използва и в ежедневието вместо лосион за тяло. Подходяща е както за възрастни, така и за бебета.

Красиви съвети със свинска мас, лосион за тяло

Свинска мас против бръчки

Можете да използвате свинската мас и вместо нощен крем за лице, за да се борите с бръчките. Не забравяйте, че отново трябва да "преварите" маста на водна баня. След това добавете желаните от вас етерични масла. Тази стъпка не е задължителна. След това прехвърлете свинската мас в стъклено бурканче. Ако имате такова от стар крем, ще ви върши идеална работа. Мажете вечер, след сваляне на грима и почистване на лицето. Добре е да се намажете доста преди лягане, за да на изцапате калъфката на възглавницата.

Газ, свинска мас и оцет - за лъскава коса

Тази популярна домашна маска за коса се прави най-често при проблем с въшки. Истината обаче е, че комбинацията мас, газ и оцет е чудесна за заздравяване и блясък на косата. Смесвате трите съставки в отношение 1:1:1 и мажете косата и скалпа.

Стоите с тази маска около час и след това отмивате. Можете да си я правите веднъж-два пъти в седмицата. Маската с мас, газ и оцет помага при чуплива и/ или изтощена коса, нацъфтели краища, заплитащи се краища и т.н. Да, маската мирише много неприятно, но резултатът си заслужава.

24.02.2017/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

Keititi

От Keititi24.02.2017, 12:10 ч.

Свинска мас въобще не използвам,въобще животни не ми трябват никакви и въобще няма да допусна,никаква мас не използвам,смръдни въобще не ми трябват и въобще не си заслужава, така че няма как да се получи.Използвам само...

Виж всички коментари за "Красиви съвети със свинска мас".

Още от "Природни средства"

Красивите ползи от киселото мляко

Красивите ползи от киселото мляко

Киселото мляко е не само вкусен и здравословен продукт от кухнята. С кисело мляко се грижим също за косата и кожата ни. Вижте какви са красивите ползи от киселото мляко.

Подхранваща маска за коса с рициново масло

Подхранваща маска за коса с рициново масло

Подхранваща маска за коса с рициново масло.

Бананови маски за лице

Бананови маски за лице

Банановите маски за лице се отразяват еднакво добре на нормална, суха, мазна и застаряваща кожа. Бананът е богат на минерали, витамините А, В, С и F, пектин, влакнини и биологично активни вещества. Идеален натурален разкрасител.