По-млади с биоревитализация

0 коментара0/5

Биоревитализацията е съвременен метод, с който сваляте тежкия товар на бръчките и кожата ви изглежда отново млада и стегната. Какво представлява биоревитализацията и как протича тя? Как работи биоревитализацията?

По-млади с биоревитализация
По-млади с биоревитализация

Биоревитализацията е съвременна козметична процедура, която без хирургическа намеса инжектира в кожата хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина е вещество, което тялото ни произвежда и на което дължим еластичността, блясъка и мекотата на кожата.

Хиалуроновата киселина ни прави по-млади, но когато възрастта напредне, количеството, което организмът синтезира, също спада, в резултат на което настъпват изменения във външния ни вид (кожата се отпуска, вече не е толкова стегната, появяват се бръчки).

ТУк идва ролята на биоревитализацията. Процедурите хидратират кожата, забавят процеса на стареене, стимулират производството на колаген, както и на хиалуронова киселина, осве това блокират свободните радикали. Обикновено биоревитализацията се прилага в зоната на лицето, шията и ръцете, тъй като там кожата се отпуска най-много с годините.

По-млади с биоревитализация

Как протича биоревитализацията?

Има два метода за биоревитализация. При първия със специална игла на определени места в избраната от вас зона се инжектира гел с хиалуронава киселина.  При втория се работи с лазер, който нагрява зоната, която предварително сте намазали с гел с хиалуронова киселина.

Смята се, че вторият метод е по-добър, тъй като гелът е разпределен по-равномерно, освен това организмът се възстановява по-бързо след процедурите. Биоревитализацията с лазер отнема между 30 и 60мин, като за един месец се правят около 2-3 курса от по 3 до 6 процедури седмично (зависи от състоянието на пациента). Ефектът им трае близо 6 месеца, след което може да повторите.

Биоревитализацията се препоръчва при увисване на кожата, промяна формата на лицето в следствие на отпускането на кожата, при увиснали ъгли на устата, бръчки по челото и около очите.

За какво трябва да внимавате при биоревитализация?

Биоревитализацията е забранена за бременни и кърмачки, както и за хора със здравословни кожни проблеми. След процедурите може да се наблюдават странични ефекти, които изчезват до три дни – сърбеж, зачервяване, синини, подуване в зоната, където сте инжектирали хиалуронова киселина.

През този период не трябва да пипате лицето си, не трябва да използате грим или козметика, която лекарят ви не е разрешил. До две седмици след биоревитализацията не трябва да посещавате солариум, да спортувате, да ходите на физиотерапия.
 

27.08.2014/Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "По-млади с биоревитализация".

Още от "Пластична хирургия"

Дермотония – борба с целулита

Дермотония – борба с целулита

Дермотония е пример за постиженията на съвременната медицина, която се грижи за добрия ни външен вид. Дермотонията ще ви помогне да се преборите с целулита. Вижте какво не знаете за процедурата.

Лабиопластика – за „красотата“ там долу

Лабиопластика – за „красотата“ там долу

Лабиопластиката е процедура по разкрасяване на малките или големи срамни устни. Какво представлява процедурата, защо все повече жени се подлагат на лабиопластика и крие ли рискове тази интервенция. Научете всичко за лабиопластиката.

Повдигане на бюста - отговори

Повдигане на бюста - отговори

Отговори на доц. д-р Емил Георгиев на зададените от вас въпроси.