По-млади с биоревитализация

0 коментара0/5

Биоревитализацията е съвременен метод, с който сваляте тежкия товар на бръчките и кожата ви изглежда отново млада и стегната. Какво представлява биоревитализацията и как протича тя? Как работи биоревитализацията?

По-млади с биоревитализация
По-млади с биоревитализация

Биоревитализацията е съвременна козметична процедура, която без хирургическа намеса инжектира в кожата хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина е вещество, което тялото ни произвежда и на което дължим еластичността, блясъка и мекотата на кожата.

Хиалуроновата киселина ни прави по-млади, но когато възрастта напредне, количеството, което организмът синтезира, също спада, в резултат на което настъпват изменения във външния ни вид (кожата се отпуска, вече не е толкова стегната, появяват се бръчки).

ТУк идва ролята на биоревитализацията. Процедурите хидратират кожата, забавят процеса на стареене, стимулират производството на колаген, както и на хиалуронова киселина, осве това блокират свободните радикали. Обикновено биоревитализацията се прилага в зоната на лицето, шията и ръцете, тъй като там кожата се отпуска най-много с годините.

По-млади с биоревитализация

Как протича биоревитализацията?

Има два метода за биоревитализация. При първия със специална игла на определени места в избраната от вас зона се инжектира гел с хиалуронава киселина.  При втория се работи с лазер, който нагрява зоната, която предварително сте намазали с гел с хиалуронова киселина.

Смята се, че вторият метод е по-добър, тъй като гелът е разпределен по-равномерно, освен това организмът се възстановява по-бързо след процедурите. Биоревитализацията с лазер отнема между 30 и 60мин, като за един месец се правят около 2-3 курса от по 3 до 6 процедури седмично (зависи от състоянието на пациента). Ефектът им трае близо 6 месеца, след което може да повторите.

Биоревитализацията се препоръчва при увисване на кожата, промяна формата на лицето в следствие на отпускането на кожата, при увиснали ъгли на устата, бръчки по челото и около очите.

За какво трябва да внимавате при биоревитализация?

Биоревитализацията е забранена за бременни и кърмачки, както и за хора със здравословни кожни проблеми. След процедурите може да се наблюдават странични ефекти, които изчезват до три дни – сърбеж, зачервяване, синини, подуване в зоната, където сте инжектирали хиалуронова киселина.

През този период не трябва да пипате лицето си, не трябва да използате грим или козметика, която лекарят ви не е разрешил. До две седмици след биоревитализацията не трябва да посещавате солариум, да спортувате, да ходите на физиотерапия.
 

27.08.2014/Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "По-млади с биоревитализация".

Още от "Пластична хирургия"

Намаляване на бюста

Намаляване на бюста

Намаляването на бюста се предприема, за да се намали обема на прекалено големите и отпуснати гърди, като се прилага техника, придаваща им подходяща форма и стегнатост.

Премахване на бенки

Премахване на бенки

Премахването на бенки е препоръчително, а често и наложително, при атипични бенки. Как да установите кои бенки са атипични? Как да разберете дали трябва да прибегнете до процедурата премахване на бенки?

Увеличаване на брадичка

Увеличаване на брадичка

Ако имате слабо развита брадичка, а търсите баланс в чертите си, поставянето на имплант е добър вариант. Увеличаването на брадичката може да бъде и допълваща процедура към корекция на нос, липосукция на двойна брадичка или фейс-лифтинг.