Увеличаване на устни – отговори

27 коментара0/5

Отговори на доц. д-р Емил Георгиев на зададените от вас въпроси.

6396_2.jpgДоц. д-р Емил Георгиев специализира пластична естетична и реконструктивна хирургия от 1975 година и е водещ специалист в областта си. Посветил се е изцяло на желанието си да възстановява добрия външен вид, самочувствието и увереността на своите пациенти.

Спецификата и доброто познаване на лицево-челюстната хирургия му дава съществено преимущество. Той е първият български хирург осъществил процедурата липосукция в България през 1982 година в бившия "Център за медицинска козметика" в столицата.

1. Каква е цената на процедурата „Увеличаване на устни“ и зависи ли от материала, който е имплантиран?

Отговор: Цената на една процедура за увеличаване на устни е в порядъка 200-500 EUR за 1 куб. см. Крайната цена зависи, както от материала, който се използва, така и от общото количество за увеличаването на едната или двете устни.

2. Колко трае ефектът от процедурата?

Отговор: Ефектът трае в зависимост от материала от няколко месеца до няколко години. Хубаво е да се знае, че при всеки човек метаболитните процеси протичат различно и времето, за което материала остава в устните не може винаги да бъде прогнозирано точно.

3. Възможно ли е преди извършване на процедурата да се добие представа как точно ще изглежда лицето след нея?

Отговор: Компютърната симулация не би могла да бъде прецизна, тъй като няма как да се зададе количеството на материала за обработката на компютърния образ. Затова е желателно пациентката да има представа какво иска да постигне като краен резултат и тук идва експертното мнение на хирурга - с какво количество материал се постига съответния външен вид.

4. Колко кубика трябва да се поставят, за да се получат устни тип „Анджелина Джоли“?

Отговор: Устните на Анджелина Джоли се постигат с поставянето на поне 2 куб. см във всяка устна.

5. От какво зависи изборът на материал, който ще се изплантира и вие какъв препоръчвате?

Отговор: Ние в клиника “Нефертити” имаме много добра практика с пълнещите материали. Незавимо какъв материал ще избере пациентката, стараем се да го поставим пропорционално и естетически, така че когато приятелите ви видят с новия външен вид, да виждат че нещо във вас е променено, но това да е толкова хармонично и стилно, че само да се възхитят.


6. Каква е трайността на различните видове филъри?

Отговор: Пълнещите материали са два основни вида- на базата на хиалуронова киселина или синтетични материали. На базата на хиалуронова киселина сходни продукти, които остават за няколко месеца - до 1 година в устните са например Matridex, Juvederm, Restilane, Perlane, Puragen, Surgiderm и други. От синтетичните материали на нашия пазар присъстват Beautical, Artecoll, Evolence и други. Много от нашите пациентки предпочитат временни или краткотрайни материали, които се резорбират след няколко месеца. Така винаги имате възможност да се върнете към първоначалния си външен вид. Онези, които са готови за решението да си увеличат трайно устните се насочват към по-трайните материали. Като трета възможност стои липофилинга, при който се взима стерилно мазнина от друго място на пациентката – най-место от корема, коленете или бричовете и се поставя в устните. Неудобството на този метод е, че преместената мазнина много бързо се стопява на новото място, на което е поставена и устните бързо губят желания обем


7. Интервенцията крие ли някакви рискове?

Отговор: Рисковете от процедурата се свеждат до оток и подуване, в редки случаи се получават и синини.


8. Колко време предварително става записването за извършване на процедурата във вашата клиника?

Отговор: Записването следва да бъде поне 3-4 дни предварително.

9. Болезнена ли е интервенцията?

Отговор: Процедурата се извършва с местна упойка и не е болезнена. Неприятното усещане е само поставянето на местната упойка – това са 2 убождания по лицето.


10. Извършва ли се процедурата, ако жената е бременна или кърми?

Отговор: Ако жената кърми няма проблем и процедурата може да бъде извършена. При бременност не правим процедури.

11. Напълно ли са безвредни за организма използваните материали и възможно ли е той да ги отхвърли?

Отговор: Материалите, с които работим са напълно безвредни и не е възможно организмът да ги отхвърли.

Въпросите бяха прецизно подбрани и обобщени. Някои запитвания бяха твърде конкретни и он-лайн консултацията не е достатъчна, за да може да се даде компетентен отговор.

05.03.2008 г.

Още от "Пластична хирургия"

Абдоминопластика - отговори

Абдоминопластика - отговори

Отговори на доц. д-р Емил Георгиев на зададените от вас въпроси.

Перманентен грим

Перманентен грим

Перманентен грим (микропигментация) е процедура, подобна на татуирането. Трайният грим може да имитира молив за вежди или за устни, както и очна линия. Временните татуировки също са на принципа на перманентния грим.

Блефаропластика (повдигане на клепачи)

Блефаропластика (повдигане на клепачи)

Очите са най-изразителната част от човешкото лице. По тях обаче най-бързо си проличават белезите на времето. Сред тези белези са увисването на клепачите и торбичките под очите. Единственият начин да се премахнат е като се направи пластична операция, наречена блефаропластика. Ето какво трябва да знаете за блефаропластиката.