Зеленина - цветът на 2017

0 коментара0/5

Всяка годината американската компания Pantone избира най-модерният цвят за следващата година. Вчера от Pantone обявиха цветът на 2017 - "Зеленина" (Greenery). Вижте какво трябва да знаете за цвета на 2017.

Pantone/ Instagram
Pantone/ Instagram

От 2000 година насам от Pantone избират цвят на годината. Техният избор влияе на тенденциите в модата и интериорния дизайн. Тази година цветът е завръщане към природата и се нарича Greenery. В превод зеленина или растителност. Зеленина е светъл, но много наситен нюанс на зеленото, напомнящ на прясно поникнала трева през пролетта. В цвета на 2017, Зеленина, има много дискретна жълта нотка, която придава свежест и острота на този нюанс на зеленото.

цвета на 2017, цветът на 2017, зеленина

Символика на Зеленина - цветът на 2017

От Pantone наричат цвета на 2017, Зеленина, естественият цвят на природата. Това е цвят, който почита Живота, цвят, който е въплъщение на преследване на личните страсти, цвят на енергичността.

Леатрис Айзман, изпълнителният директор на Pantone, казва за цвета на 2017:

Живеем в един стресиращ и много напрегнат свят. Зеленина е цветът на надеждата и на нашата връзка с природата. Зеленина е цветът на новото начало: обновяване, освежаване, съживяване. Всяка пролет ние навлизаме в нов цикъл. От земята поникват нови стръкове. Това е нещо, утвърждаващо живота на Земята, нещо, което да очакваме"

зеленина, цветът на 2017, цвета на 2017

След спокойните и вдъхновени от небето и хармонични цветове на 2016 г - розов кварц и синьо спокойствие, е време да се върнем отново на земята,. Зеленина няма нищо общо със спокойствието, той е по-скоро цвят на движението напред, на развитието, на действията. Вече видяхме някои от модните къщи, които включиха този ярко зелен цвят в колекциите си за пролет/лято 2017:

Сред тях са Balenciaga, Emilio Pucci, Michael Kors, Kenzo и Zac Posen

цветът на 2017, цвета на 2017, зеленина, растителност

Как да носим Цвета на 2017 Зеленина?

От Pantone казват, че най-подходящите цветове, с които да съчетаваме Зеленина, са различните нюанси на синьото. Добър вариант са комбинациите с по-бледи и по-ярки нюанси на розовото, ако обичате по-предизвикателните модни решения.

Ако пък дрехите са от прозрачни платове, допълнете цвета на 2017 със земни цветове, като по-светли и тъмни нюанси на бежовото и кафявото. Можете да съчетаете Зеленина и с наситено синьо или розово-лилави нюанси, ако тези цветове са по-подходящи за вас.

09.12.2016/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Зеленина - цветът на 2017".

Още от "Модни тенденции"

Красиви и секси с „Women`secret”

Красиви и секси с „Women`secret”

Тази пролет ще останете силно впечатлени от новата колекция на „Women`secret”

Цветовете на есен/зима 2013-14

Цветовете на есен/зима 2013-14

Кои цветове ще са на мода през есен/зима 2013-14? Какви тонове преобладават в колекциите на дизайнерите за този моден сезон? Вижте тенденциите при цветовете, които ще властват в гардероба през студените месеци.

Как да носим гащеризон това лято?

Как да носим гащеризон това лято?

Гащеризонът е една от топтенденциите за лято 2014. Как обаче да носим гащеризона така, че да не приличаме на деца от детската градина? Вижте нашите модни съвети как да носим гащеризон това лято.