Чанти – есен/зима 2009-2010

14 коментара4/5

Разнообразни чанти – това предлагат дизайнерите за сезон есен/зима 2009-2010. Чантите не пострадаха прекалено от финансовата криза, а дефилират по модните подиуми и украсяват витрините в различни модели, цветове и материали.

чанти - есен/зима 2009-2010Чанти – есен/зима 2009-2010/Модели
Въпреки огромното разнообразие от чанти, ясно се открояват две тенденции: намаляване на обема (чантите тип “торба” отстъпват пред малките и средни по размер чанти) и носене в ръка (чантите с къси дръжки и тип “портмоне” изместват чантите с дълги дръжки).

Въпреки тенденцията към намаляване на обема, Versace и Marni продължават да налагат големите чанти, Louis Vuitton и Burberry Prorsum ги предпочитат средни по размер, а Jean Paul Gaultier, Fendi и повечето популярни марки смело залагат на малките чанти тип “портмоне”.

Чантите на верижка преживяват своя Ренесанс. Те винаги са били актуални, но през този есенно-зимен сезон гордо присъстват в колекциите на повечето дизайнери.

Наред с моделите за носене в ръка, Louis Vuitton и Chanel изпъкнаха с чанти тип “раница” и тип “ученическа чанта”.

Чанти – есен/зима 2009-2010/Цветове
Макар че не е задължително да съчетавате цветово обувките и чантата, цветната палитра при чантите се припокрива с тази при обувките. Водещата тенденция е тъмно, много тъмно. Няма дизайнер, който да не е включил поне една черна чанта в есенно-зимната си колекция.

чанти - есен/зима 2009-2010

Кафявото също се радва на огромен интерес. Може да си изберете чанта във всички нюанси на кафявото -  от бежово, през коняк и шоколадово, до много тъмно кафяво.

чанти - есен/зима 2009-2010Като споменахме тъмно, черното и кафявото съвсем не са единствените варианти. Тъмнозелено, тъмносиньо, тъмночервено и тъмнолилаво, също са актуални нюанси.

Тази есен сивото не е хит при чантите, въпреки че може да намерите приятни модели в този цвят. Ако държите на нова лъскава чанта, изберете златистото пред сребристото.

Тук отново няма как да не споменем “цветното петно” в световната мода Марк Джейкъбс и неговите чанти в ярки цветове. Защото когато налагаш тенденции, не е нужно да спазваш чуждите!

Чанти – есен/зима 2009-2010/Материали
Сигурно се чудите дали влечугите за пореден сезон ще “изядат” цялата конкуренция от материали за изработка на чанти? Отговорът е: не съвсем!

Чантите от крокодилска и змийска кожа продължават да са актуални, но без да доминират, при това предимно в техните имитации. Така е и при гладката кожа – еко кожата силно се противопоставя на естествената кожа.

Велурът е мега актуален, за разлика от лака, който губи водещите си позиции от последните сезони. Сред актуалните модни закони няма такъв, който да забранява чантите от плат, така че не се колебайте да ги вкарате в гардероба си.

Чанти от модните подиуми:

чанти - есен/зима 2009-2010


Hermes; Dior; Marc Jacobs

 

 

чанти - есен/зима 2009-2010


Dior; Hermes; Armani

Снимки: БГНЕС

16.09.2009/Биляна Божилова

 

 

14 коментарaДобави коментар »

Eva

От Eva24.09.2009, 10:47 ч.

Зависи имаш ли кола или нямаш, защото ако имаш кола, можеш да си носиш и много малка чантичка и някои от другите неща да си държиш в колата. Зависи разбира се и къде отиваш, какъв е поводът и много зависи също от...

Виж всички коментари за "Чанти – есен/зима 2009-2010".

Още от "Модни тенденции"

За красиви крака през лятото…

За красиви крака през лятото…

Дъждове, но все повече слънце, а вече и почти летни температури и сандалите вече завземат модна територия.

Плажна мода

Плажна мода

Плажната мода е небрежна, естествена и практична. За да сте в тон с нея, не се нуждаете от часове пред огледалото и двойно повече време пред гардероба, чудейки се какво да си облечете. Плажна мода – съвети, тенденции, идеи.

За малката черна и още няколко други рокли

За малката черна и още няколко други рокли

През 1926 Коко Шанел създава малката черна рокля. Тя е от копринен креп, къса до коленете и с дълги ръкави. Моделът веднага е обявен за класика от американския Вог.