Кои са модерните принтове тази есен?

1 коментар0/5

Модерните принтове за есен/зима 2016-17 са ни добре познати - райе, каре, точки, животински и флорални принтове. Кои са модерните принтове тази есен?

Кои са модерните принтове тази есен?
 © IMAXtree.com

Този сезон определено доста по-актуални са монохромните комбинации, а принтовете са просто допълващи тенденции. Въпреки всичко няма как да не споменем кои са задължителните принтове за гардероба ви за есен/зима 2016-17.

Вечното райе

Райето е класически принт, който почти не излиза от модните тенденции. За есен/зима 2016-17 райето е абсолютен хит. Хоризонтални, вертикални, диагонални, пречупени райета владеят голяма част от модните колекции за сезона.

Не се колебайте да комбинирате различни видове райета за максимален  ефект. Интересното този сезон е, че райетата са много силно застъпени и при обувките и чантите, не само при дрехите.

райе, принт есен/зима 2016-17

Различни видове карета

Карето също присъства силно в модните тенденции за есен/зима 2016-17. Актуално е както в по-дребните принтове, така и в по-едрите. Интересното е, че карето този сезон виждаме често и в бизнес облеклото – костюми, поли, сака, официални рокли. Видяхме карето както в по-ярки тонове, така и в по-приглушени.

Интересното е, че често принтовете се комбинират с едноцветни дрехи. Този сезон обаче виждаме много тоалети, при които карето е доминиращо от глава до пети.

Различни видове карета, принтове

Карето на принца на Уелс

Продължаваме нашето принт модно пътешествие с един принт със странно име – карето на принца на Уелс. Това каре е получено от пресичането на светли и тъмни нишки, някои по-тънки, други по-дебели.

Карето на принца на Уелс най-често е сиво, но може да се види и във варианти с кафяво и тъмно зелено. Препоръчваме ви карето на принца на Уелс за официално облекло – особено подходящо е за костюми с панталон и елегантни рокли.

Карето на принца на Уелс, принт

Мода на точки

Точките също са сред модерните принтове за есен/зима 2016-17. Независимо дали са малки, средни или големи, точките са задължителни за гардероба. Ако сте любители на смелите съчетания, носете точки отгоре до долу. Можете обаче да съчетавате точките с флорални мотиви или пък други едноцветни дрехи. Ако искате да заложите на по-класическа комбинация, допълнете топ на точки с едноцветен панталон или дънки.

мода на точки

Геометрия в гардероба

Една много интересна и любима наша тенденция при принтовете за есен/зима 2016-17 е геометричната. Кръгли принтове, петоъгълници, квадрати, зиг-заг шарки.

Интересното при геометричните шарки е, че ако ги подберете правилно, можете да прикриете недостатъци на фигурата и да подчертаете предимствата.

геометрични принтове есен/зима 2016-17

Животински принтове

Животинските принтове са много специфични и мненията за тях са полярни – хората или много ги харесват, или ги ненавиждат. Истината е, че животинските принтове са трудни за съчетаване и границата между стил и кич се прекрачва неусетно. Въпреки това дизайнерите заложиха на животинските принтове за есен/зима 2016-17 – леопардово, тигрово, зебра и принт тип кожа на влечуго.

животински принтове есен/зима 2016-17

Флоралните мотиви като акцент

Флоралните мотиви също са често виждан принт за есен/зима 2016-17. Виждаме ги предимно в по-дребните им варианти, макар да не липсват и големи цветни мотиви. Флоралният принт този месец е по-скоро акцент и много по-рядко доминиращ в облеклата.

Присъствието на флоралния принт както в пролетно-летните, така и в есенно-зимните, е категорично потвърждение колко любим е този мотив както на хората, така и на дизайнерите.

флорален принт

14.11.2016/ Радослава Михайлова

 

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ, ПОСВЕТЕНИ НА МОДНИТЕ ТЕНДЕНЦИИ, МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ, КАТО КЛИКНЕТЕ НА СНИМКИТЕ ДОЛУ:

 

тенденции есен 2016тенденции цветове

  11 топтенденции за есен 2016           Цветове есен/зима 2016

Още от "Модни тенденции"

Бански костюми - тенденции лято 2011

Бански костюми - тенденции лято 2011

Бански костюми – тенденции лято 2011. Асиметрични и еднораменни, цели или в две части, ярки или в пастелни тонове – разнообразието е голямо. Хайде на разходка за бански костюми за лято 2011.

10 странни beauty тенденции през 2016

10 странни beauty тенденции през 2016

Брокат в корените на косата, огледални нокти и цветни галактически лунички са сред най-популярните и странни beauty тенденции на 2016-та. Вижте какво още попадна в нашата класация топ 10.

Аксесоари есен/зима 2014-15

Аксесоари есен/зима 2014-15

Когато говорим за аксесоарите за есен/зима 2014-15 ни очаква един нестандартен и много разнообразен сезон. Вижте какви са тенденциите при аксесоарите за есен/зима 2014-15 – от бижутата, през шаловете, шапките и ръкавиците.